14 Mart 2011 Pazartesi

Ne gündü ama...

Bizim çılgın üçlü sanırım aralarında anlaşıyorlar.Şöyle ki;
Cumartesi tüm enerjileriyle anne babalarını çıldırtıp perte çıkarıyor,pazar da azcık sakinleyip gönlümüzü alıyorlar.
Geçen cumartesi nasıl kabus gibi bir gün oldu ise,bu cumartesi ikiye üçe katlayıp dozunu feci halde artırdı.
Sabah uykumdan,ZE'nin yatakta "Arkadaşım Eşek"şarkını pek bir keyifle söyleyerek verdiği konser dolayısıyla,gülümseyerek uyandım.Odasına girdiğimde belli belirsiz bir koku aldım fakat uykudan yeni kalktığım için,koku duyum tam yerleşmediğinden emin olamadım,kokunun işaret ettiği şeyden.Sonrasında kendi odama götürdüğümde "çiçim geldi" deyince altını açtığımda hiç yapmadığı birşeyi farkedince şok oldum."Kaka yapmıştı!!!"Arada çişini altına kaşırmasına alışmıştım ama bu da neyin nesiydi.Azcık gerildim lakin çok üstünde durmadım."Neden yaptın kızım?diye sorduğumda "yooookkkk" diye cevap verdi.Aldım götürdüm banyoya ve poposunu yıkadım.Az önce güne keyifle uyanmama sebep olan ZE hanım,hemen ardından bombayı patlatıvermişti.Hadi hayırlısı dedim.

Canımız kanımız biricik dayımız,cuma akşamından bizde kalmıştı.Dolayısıyla ertesinde kahvaltıyı beraber yaptık.Babamız çalıştı bu cumartesi.
Yine market ziyaretiyle başladım bende güne.Kahvaltı en özel öğünümdür benim ve çeşitin bol olmasına özen gösteririm.O nedenle mutlaka her hafta sonu sabah kalkınca önce markete uğrar kahvaltı eksiklerini tamamlarım.

Gerçi çocuğu üçledikten beri hiçbir öğün uzuuun uzuuuunn sohbetler eşliğinde keyifle tamamlanmadı ama ben her seferinde büyük bir ümitle yine de elimden geldiğince özen göstermeye devam ediyorum.
Marketten dönüp masayı hazırladıktan sonra harala gürele oturduk sofraya.Daha dakkasında YA yine yaptı yapacağını ve çayımı masaya boca etti.Örtü ve yerler çay içinde kaldı.Sükunetle "tamam oğlum sorun değil,sana birşey oldu mu?"diye sordum,O da tavrımdan rahatlamış olacak,yanağıma bir öpücük kondurdu.Ama banyoya giderken kendi kendime epeyce saydırdım,lakin o duymadı.Masadaki onca şeyi tek tek taşıyıp örtüyü kaldırdım ve yeni bir örtü serdim.Ardından bolca "hadi çocuğum tabağındakileri yeeee,yemeyeceksen doğru odana" ikazlarıyla kahvaltıyı nihayetlendirdik.Yine hiçbir şey  anlamadım kahvaltıdan vesselam...

Peşi sıra,daha masayı kaldırmadan,kahvaltısını bitirip ortadan kaybolan veletlerin peşine düşerken,banyoda ZE'yi gördüm ve resmen dehşete kapıldım.İkinci kez kakasını kaçırmıştı.İshal falanda değildi ki.Allah Allahhhh dedim kendi kendime.Beynim zonklamaya,sinirlerim bir genleşip bir yay gibi gerilemeye başladı.Epeyce söylendim bu kez.Meleğim de üzüldü ve ağladı tabi.Sonra gidip özür diledim O da hemen affetti.Melek işte...

Banyo yaptırdım hemen,üstünü giydirip salona geçince canım kardeşimin masayı topladığını,kahvaltılıkları dolaba yerleştirdiğini hatta ortalığı süpürdüğünü gördüm.Sağ kolumdur o benim.İkizler doğduğundan beri her zaman en büyük desteklerimden biri olmuştur.Hiç kıyamaz üzülmeme,yorulmama.Ne zaman bunaldığımı anlasa hemen giriverir araya,ya alıp dışarı çıkarır yahut bulunduğum yerden uzaklaştırıp onları oyalayarak biraz nefes almama olanak tanır.Hakkını hiç ödeyemem kardeşim,Allah herşeyi gönlüne göre versin,kalbinin nuru tüm yaşamına ışık tutsun inşallah.Haziranda evleniyor,dilerim ömür boyu mutlu olursunuz canım.

Hemen ardından bahçeye çıkardı çocukları,bende fırsattan istifade makinaya çamaşır attım,yıkanmışları astım YA'nın odasını ve mutfağı toparladım.Peşinden de ağlamaları birbirine karışarak tüm apartmanı inletir halde geldi veletler.Üçü birden,kulakları sağır,beyni felç eder nitelikte ağlıyorlar,"Ne oldu,neden ağlıyorsunuz?" diye sormamı duymuyorlardı bile.En sonunda bende onların sesini bastırır şekilde "yeterrrrr,susuuuuuunnnnn artıkkk" diye bağırınca,dozu biraz düşürerek ama hala ağlar halde "biz eve gelmiycez,bahçede oynıycazzzz"diye cevap verdiler.Sevgili dayımız eve gideceğinden,onları getirmek zorunda kaldığındanmış bütün patırtıları.Güç bela susturup aldım hepsini banyoya ve sırayla banyo yaptırdım,önce ZE'yi ,ardından YA'yı, peşi sıra da dayımız gitmeden,son bir hamleyle RU'yu yaptırdı.Üstlerini giydirip saçlarını kuruttuktan sonra öğle uykusu öncesi sütlerini ısıtmak için mutfağa geçtim.Yorgun ve az önceki ağlama krizinden dolayı gergin halim ortama negatif elektrikler yaymaya devam ettiğinden,sütü ısıtıp biberona koyarken dengesi bozuldu ve yerler,çekmece kulpları ve tezgah süt damlalarıyla sıvandı.Ellerim titremeye,gözlerimden ateş çıkmaya başladı.Dişlerimi sıkıyor,kendi kendime deli gibi söyleniyordum.Bütün herşey el ele vermiş beni bugün tımarhaneye göndermeye uğraşıyorlardı sanki.Aklımdan geçen şeyleri düşündükçe,kendime kızdım sonradan.Yerleri ve tezgahı temizledikten sonra sütlerini ellerine verip yataklarına koydum ve iki hikayenin ardından çıktım odalarından.ZE uyumuştu RU'da uyurdu nasılsa.Bu arada dayımız eve gitmişti bile.Artık üç küçük cengaverle evde başbaşaydım,neyse ki ikisi uyuyordu.Peşinden YA'nın yanına geldim O da yere uzanmış arabasıyla oynuyordu.Bende azcık PC nin başına oturayım bari dedim.Kısa süre sonra bir baktım ki YA'da yerde uyuyakalmış.Aldım yerine koydum ve derin bir ohhhhhhhhhhhh çektim.Derinliğinin yankısını okuyanların bile duyduğuna eminim:)
Sükunetin hakim olduğu 1,5 saatin ardından RU uyandı,yaklaşık 15 dk sonra da YA.Silkelenip,sessizliğin etkisiyle rehavete kapılan bünyeyi kendine getirdim.Ardından kapı çalındı,gelen annemlerdi.İzmit'e kızkardeşime gitmişlerdi.Dönüşte,düşünceli dayımızın tembihleri sonucu bize uğramışlar,sevindim tabi görünce.Onların gelişinin ardından ZE'de uyandı ve kaldığımız yerden devam ettik finishi belli olmayan bu zorlu maratona....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neyse ki,annemler evlerine giderken RU ve ZE'yi de yanlarında götürdüler ve sükunetin hakim olacağı koskoca bir pazar gününün hayaliyle,saadet içinde koydum başımı yastığa.
Yaşasın tek çocuklu özgürlükkkk.....

Bu düşündüklerimden ötürü utanmalı mıyım?


6 yorum:

  1. canım benim, üç çocukla hayat gerçekten zor olmalı.kendin için bir şeyler yapmalısın.kendine vakit ayırmalısın.erkek kardeşinin ve ailenin sana destek olması harika...bundan faydalanıp hafta da bir gün kendin için için zaman ayırmaya ne dersin acaba..
    yakınımda bir yerlerdeysen sana yardımcı olmak isterim..

    YanıtlaSil
  2. bence utanmamalısın, benim okurken bile nefesim kesildi, sen ise içindesin.. kolay gelsin arkadaşım..

    YanıtlaSil
  3. Ay okurken bile yoruldum. Allah kolaylık versin. üç çocuk. Kardeşinin yardımı ne güzel...

    YanıtlaSil
  4. ben belimi üşütmemin sebebini kızımın yanında yatmasına bağlıyorsam senin utanmanı gerektirecek hiç bişey yok ortada. okurken ben bile çığlık attım :)

    YanıtlaSil
  5. valla harika bir kardeşe sahipsin gerçekten çok düşünceliymiş. bir taraftan bir kolaylık veriyor allah. senin de ailen epeyce bir destek oluyorlar anladığım kadarıyla. en azından kriz anlarını hafif atlatmana biraz soluklanmana olanak tanıyorlar. 3 çocuktan sonra tek çocuğa düşmek eminim senin için özgürlüğün zirvesi olmuştur :)))))

    YanıtlaSil
  6. Gönülcüm her ne kadar bu tempoya bir eksikle:) alışık olsam da yazının ortasında yeteeeeeer demek geldi içimden seninle beraber:)
    Allah sabır versin canım düşünceli bir kardeşinin olması çok güzel.Mutluluklar dilerim şimdiden.
    Bu arada canım haziranın 10'u ya da 11'inde evleniyor de bende bu kadar tesadüfe pes diyeyim:))

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails