15 Mart 2011 Salı

Pazardan...

Pazar günü sessiz ve bu nedenle huzurlu bir sabaha uyandık.Hele çocukların anneannede kaldığını hatırladığım an,içimi kaplayan huzurun hacmi epey genişledi.Birde birkaç gün öncesinden yaptığımız planı uygulamaya geçirecek oluşumuz,heyecanından yerinde duramayan çocuğun halet-i ruhiyesini giydirdi üstüme.
09:30 du uyandığımızda,YA da uyanmış yanımıza gelmişti.Bu sefer ki yatak aşkı,daha kesintisiz ve uzun sürdü.Nitekim, anne babayı paylaşmaya neden olacak iki küçük yavru,hane sınırları dışındaydı.Ardından kalkıp bir süre evin içinde amaçsız dolandıktan sonra hepi topu bir adet yavruyu şıkır şıkır giydirip(üçü birden olunca,acele ve karmaşadan,umumiyetle,yalap şalap giydirilip çıkarılır oldu son zamanlarda)mis gibi havanın koynuna atıverdik kendimizi.İliklerimiz ısındı günler sonra ve dahi sükunetin verdiği huzurla birleşince içimizi müthiş bir coşku kapladı.
Sahil yoluna girdik ve camlarımızı açarak miss gibi deniz havasını içimize çektik.Kahvaltı için genellikle tercih ettiğimiz bir mekan vardır Kartal Dragos yakınlarında,oraya gitmeyi planlıyorduk yine,ama bu kez bir değişiklik yapalım farklı bir mekanı deneyelim dedik,ama gideceğimiz yerin mutlaka bir çocuk parkı da olmalıydı.İlk gözümüze kestirdiğimiz yerden içeri girdiğimizde Neco'ya hemen,ı-ıhh dedim burası olmaz.Zaten YA'da hiç hoşlanmamış,huzursuzlanmaya başlamıştı.Neco fazlasıyla acıkmıştı,hafiften şekeri vardır kendilerinin,dayanamaz bu sebepten açlığa.Söylenmeye başladı ufaktan.Ardından Maltepe civarında bir yerde daha durduk,iner inmez "yok yok burası hiç olmaz" dedim,"çocuk parkı bile yok".Üstelik açık büfe de değil.Sınırlı tabakla kahvaltı mı olurmuş,seç seç bitmemeli,gözün doymalı önce kahvaltı ederken.Oradan da çıktık ama bu kez Neco söylenmenin dozunu artırdı ve "valla en iyisi eve gitmek,size bir yer beğendiremeyeceğiz" deyip hışımla atladı arabaya.Böyle böyle nerdeyse Cadde'ye kadar geldik.Sonra "en iyisi her zaman gittiğimiz yere gidelim" deyip döndük Bostancı'dan.Saatte 11:30 olmuştu bu arada.Brunch  a döndü bizim kahvaltı yani.
Mekana geldiğimizde hemen yanı başındaki açık büfeye gitmeyi tercih ettik bu kez ve çok doğru bir tercih yaptığımızı anladık nihayet.Tabaklarımızı doldurup çıktık bahçeye ve açık havada dingin bir kahvaltı yaptık.Neco'da huzura erdi çok şükür.YA'da gayet sakin ve uyumlu şekilde bitirdi kahvaltısını.Ahhhh ahh dedim içimden derinnn derinnnn...
Neden dedim bende bilemedim..Kahvaltının ardından biraz sahil turu yaptık ve YA'nın çok istediği parka gidip bir süre orda kaldık.Peşinden nedense çok sevdiği Maltepe Park'a gittik onun ısrarları üzerine,pırıl pırıl havayı kapı dışında bırakarak.AVM'de ilk meskenimiz oyuncakçıydı tabi,kendine bir iki oyuncak aldı.Ordan çıkınca bizde birkaç mağaza gezelim bari dedik ama ne mümkün.Biz nereye girmek istesek "hayırrrr oraya girmeyelim" diye kıyametleri kopardı."Ama biz senin istediğin yerlere gidiyoruz,sen mutlu oluyorsun diye,sen de biraz bizim için sabredemezmisin" dediğimizde "hayır ben orda çok sıkılıyorum" diye kestirip attı.Haliyle bu koşullar altında dolanılmayacağından hemencecik çıktık bizde mecburen.
AVM çıkışı saat dörde geliyordu,Neco" hadi ara annenleri çocukları hazırlasın,sahile parka indirelim onları da" önerisinde bulundu."Kaşınıyorsun galiba" dedim,"biraz daha tadını çıkarsana,akşama kadar vaktimiz var" "yok ya özledim onları,alalım boşver" deyince "sen bilirsin" dedim ve aradım annemi.Hatta mangalı almasını da söyledim,sezonu açmanın vaktidir artık.
ZE ve RU bizi görünce deliler gibi mutlu oldular,sanki yıllardır görmüyormuşçasına. Sarıldık, öpüştük, koklaştık ve çıktık tekrar dışarı.Sahilde çarçabuk mangalı yapıp,sucuk ekmekleri mideye indirdik. Çocuklarda keyifle top oynadılar.Hava serinleyince kalkıp son bir mekan ziyareti daha yaptıktan sonra, dingin başlayıp,coşkun devam eden günü oldukça yorgun bitirmiş olduk...


Darısı diğer hafta sonlarına....



9 yorum:

  1. Onlar olmadan bir şeyler yapınca da sinmiyor insanın içine değil mi? Çok güzelsiniz çok. Maşallah mutluluğunuz daim olsun canım.
    Pazarınızın da devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Ebrucum canımın içi,
    aynen dediğin gibi önce ohhh diyorsun peşinden offfff.Onlarsız pek bir ıssız oluyoruz.
    Teşekkür ederiz güzel sözlerin için canım.O senin güzelliğinden...
    Öperim çoookkk.

    YanıtlaSil
  3. Valla ben çok beğendim Pazarınızı.Hele mangal keyfinize bayıldım.Biz daha açılış falan yapamadık.Size afiyet şeker olsun:)
    Hava da çok güzeldi pazar ama...

    YanıtlaSil
  4. eşim de hep burnumdan getirir. asla kızımsız bir yere gidemeyiz. gören duyan da ben değil o doğurdu sanacak. senin eşin yine iyi dayanmış:)her haftasonunuz böyle geçsin.

    YanıtlaSil
  5. Keyifli bir başlangıç olmuş güne:)
    Onlarla da olmuyor , onlarsız da :))
    karelerin hepsi birbirinden güzel maşallah hepinize canım benim:)

    YanıtlaSil
  6. Ne hos bir pazar...Hele mangalda sucuk.Türkiye´yi özlettiridiniz valla :)
    Böyle pazarlariniz hic bitmesin.Darisi da bizim basimiza :)

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir pazar günüymüş..İkizlerde katılınca daha da güzelleşmiş..Artık bahar geliyor , kendimizi sahillere atarız....

    YanıtlaSil
  8. okurken bayildim, nice boyle guzel pazarlara xx

    YanıtlaSil
  9. bu yazı ve resimlerini gördüğüm halde yorum yazmayışıma hayretler ettim.çok mu yoğundum ,kafam mı güzeldi neydi ki:(

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails