9 Ekim 2012 Salı

Rötarlı Okul Hikayesi...


 Okullar açılalı neredeyse 1 ay olacak ve ben hala toparlanıp YA'nın en özel anılarından biri olan ilköğretime  başlaması ile ilgili ufacık bir kelam edip,bir kare fotoğrafını koymadım ya,yazıklar olsun bana...
İşi gücü bahane edip,ettikçe de kendime dert edinip miskin miskin kalakaldım öylece.Neyse geç de olsa not etmeli artık.

Tatil rehavetini atlattıktan sonra YA'nın okul durumu gündemimizde yerini aldı.Göndermeyi tercih ettiğimiz okulla ilgili ikametgah sorunumuz vardı ve bunu bir an önce çözmeliydik.Her gün Neco'yu arayıp işleri hızlandırması için dürtüklüyordum zira vaktimiz dardı ve okul yönetimi bu konuda çok kararlıydı.Para konusu falan da mevzu bahis edilmiyordu.Tamamen kurallar kaideler dahilindeydi herşey.Uzunca süre verdiğimiz uğraşlar neyse ki okul açıldıktan iki gün sonra sonuç verdi ve kaydını yaptırdık YA'nın.
Uyum haftasının üçüncü günü başladı YA okula.Bende izin aldım o gün işten babasıyla birlikte yanında olmak için.Sınıf kapısına geldiğimizde tüm öğrenciler sıralarına oturmuş, kiminin yanında annesi, kimi yalnız bekleşiyorlardı.YA üç senedir kreşe gidiyor olmasına rağmen her okul değişiminde yaptığı gibi yine girmeyi reddetti sınıfa.Kapının önünde bekliyor ısrarla içeri girmeyi reddediyordu.Ne yaptık ne ettiysek sonuç vermedi.Neco bir yandan ben bir yandan döktüğümüz onca kelama rağmen nuh dedi peygamber demedi velet.Neco ve ben sıraya gidip oturduk ve çocuklarla sohbet etmeye başladık ki O'da ısınsın ve dahil olmak istesin diye ama ı-ıı hiç bir çaba sonuç vermedi içeri girmesi için.Bir yandan ağlıyor bir yandan da "ben bu okulu hiç sevmedim,buraya gitmek istemiyorum,duvarlarına tekme atacağım şimdi" gibi gerginlik yüklü ifadeler kullanıyordu.En son karşısında stresten ağladığımı hatırlıyorum.Sahiden ağladım çünkü sinirlerim bozulmuştu.Bu manzara karşısında benimle birlikte ağlıyor fakat yine de"numara yapıyorsun biliyorum" diye karşılık veriyordu zibidi.

Ve bu sırada öğretmenimiz girdi içeri.Görünce ciddi anlamda hayal kırıklığı yaşadım zira genç ve dinamik birini bekliyordum;daha doğrusu tercihim o doğrultudaydı.Tavsiye üzerine bir öğretmenin ismini almış fakat herkes onu tercih ettiği için yığılma olduğundan-ki öyle olmasa bile öğretmen tercihi kati suretle yapılamıyormuş-ne çıkarsa bahtımıza deyip beklemek durumunda kalmıştık.Şansımıza denk gelen öğretmen bende ilk intiba olarak pek olumlu bir izlenim bırakmamıştı.Gayet güleryüzlü,sevecen bir tutumu vardı fakat okulun ilk günüydü o gün,böyle olması gayet normaldi.Gelecek günlerin neler göstereceği isi tam bir muamma idi şimdilik.

Öğretmenin içeri girişiyle veliler ufak ufak dağılmaya başladı.Bir iki çocuk dışında(bunlardan biri YA) sorun çıkaran kimse yoktu.Herkes yerine muntazaman oturmuş, ciddiyetle hazır ve de nazır öğretmenden gelecek yönlendirmeleri bekliyordu.YA hala kararlıydı içeri girmemekte.Öğretmen yanına geldi ve ılımlı bir dille içeri davet etti fakat YA aynı kararlılığı öğretmenine karşı sürdürdü.Sonunda O da pes etti ve girdi içeri.Etraftaki insanlar bizi inceler olmuştu artık ve bu beni çok rahatsız ediyordu.Bir süre sonra öğretmen çıktı sınıftan, peşinden de sıra halinde öğrenciler.Okulu gezdireceklerdi çocuklara,son bir gayretle sıranın ucundan da olsa girmeye ikna edebildik YA'yı.Eğreti bir biçimde, son derece isteksizce serseri mayın gibi dolanıyordu okulu;bizde peşinden tabi.Müdür odası,katlar,kütüphane tek tek dolaştılar ve en son bahçeye çıktılar.Mendil kapmaca oynayacaklardı.Bı sırada farkettik ki YA ufak ufak ısınmaya başlamıştı sanki.Oyun bitip tekrar sınıfa girdiler ve artık YA için düğüm çözülmüştü nitekim ana sınıfından bir arkadaşıyla aynı sınıfta olduğunu farketti ve o dakikadan sonra ayrılmaz bir bütün haline geliverdiler.Sanki 15 dk önce kıyametler koparan çocuk kendisi değildi.Sohbet muhabbet geçirilen anların ardından eve gitme vakti geldi ve "ben bu okula gitmeye karar verdim" diyerek ayrıldı okuldan.



O hafta birer ikişer saatlik gidiş gelişlerle uyum sürecini tamamladık.Asıl ciddi başlangıç pazartesi günü olacaktı.İşe gidiyor olmam dolayısıyla oğlumun okulla ilgili ilk deneyimlerinde yanında olamayacak olmak beni ziyadesiyle üzüyordu.En azından ilk haftasında birlikte olabilmeliydik diye çok hayıflandım fakat işe başlayalı kısa bir süre olduğu için bu çok da mümkün değildi.Kaldı ki çok yoğun günler geçiriyordum iş yerinde,değil bir gün birkaç saatlik yokluğum işleri daha içinden çıkılmaz hale getirebilirdi.Bu haller içinde YA'yı babanın emin ellerine teslim edip işyerinin yolunu tutmak zorunda kaldım.

Anasınıfından tanıdığı arkadaşı Hazar ile...

Şimdi herşey yolunda.Yani YA o ilk gün ki gibi krizleri tekrar etmedi hiç.Severek gidip geliyor okula.Fakat şimdi başka problemlerimiz var.Mesela huylarımızın fena halde değişmesi gibi...
Devam edeceğiz...
:)

10 yorum:

  1. Hayırlı uğurlu ve çok başarılı olsun inşallah eğitim hayatınız Gönülüm.
    Kreş öğretmenimiz şunu demişti. Okula başlayacağınız zaman şayet mümkünse kreşte beraber olduğu bir arkadaşıyla aynı sınıfa denk getirmeye çalışın. bu çocuklar için çok önemlidir. birbirlerinden güç alırlar.HAzar ile denk gelmesi süper olmuş.
    Öperim cnm

    YanıtlaSil
  2. sevindim istediğiniz okul olmuş,
    maşallah başarı bir yıl olsun

    YanıtlaSil
  3. hayırlı uğurlu olsun canım size de :)
    şu huy değişmesi bizde de oldu, sanki 3 yıldır okula gitmeyen bir çocuk gibi huyu suyu değişti. İlköğretim çok başkaymış :(
    kendi bile geçen gün anne benim konuşmalarım mı? değişti dedi :D farkında yani

    YanıtlaSil
  4. Hayatım hem oğlucuğuna hem de sizlere hayırlı uğurlu olsun inşallah. Tatlı anılar olarak hafızalarınızda kalacak bu ilk günler umarım. Selamlar

    YanıtlaSil
  5. tijen miriam9 Ekim 2012 17:22

    maasalah,canim benim hayirli olsun,cok basarili ve sansli olsun(sans biraz lazim galiba orda:))
    cok yakismis formasida.))mezuniyet gunlerini gormeyi nasip etsin rab..opuyorum cok

    YanıtlaSil
  6. ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN NE DİYİM AMİN DİYİM ...

    YanıtlaSil
  7. hayırlı olsun, nice başarıları olsun inşallah :))) gelişmeleri bekliyoruz merakla :)

    YanıtlaSil
  8. Bence bu hazar hızır gibi yetişmiş :)))

    YanıtlaSil
  9. Başarılar en çok da mutluluk diliyorum bu güzel çocuğa!

    YanıtlaSil
  10. Cok guzel paylasimlar


    Merhaba,

    Sitenizi yeni kesfettim hemen takibe aldim

    Benimkine de sizi beklerim www.mugekokluatik.blogspot.com

    Sevgiler

    Ates boceginin annesi Muge

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails