5 Eylül 2010 Pazar

Pazar halleri...




Havanın kasveti bizede sirayet etmiş olacak ki bu sabah pek bir keyifsiz geçiyor.

Sonbahar çocuğu olmama rağmen,hiç sevmem sonbahar aylarını ve bu içe kapanık,sinsi havaları...
Ne yapacağı hiç belli olmaz,program yaparken temkinli olmak gerekir,çünkü her an bir sağanağa yakalanıp sudan çıkmış sıpa(bu daha sempatik bir yakıştırma ebeveynine göre:))durumuna düşebilirsiniz..

Evden çıkasınızda pek gelmez zaten,mükellef bir pazar kahvaltısının ardından,pijamalarınızı bile çıkartmadan,şöyle uzatayım ayaklarımı,alayım gazetemi ve çayımı/kahvemi saatlerce tadını çıkarayım şu güzel tatil gününün dersiniz.(biz artık hayalini bile kurmuyoruz o ayrı)


Çocuklu,hele bizim gibi yaşı birbirine yakın,en büyüğü 5 yaşını bile doldurmamış 3 çocuk sahibi bir aile iseniz,az önce bahsettiklerim mazide kalmış hoş birer anı olarak kalır,yerini gelişigüzel çarçabuk hazırlanmış ve harala gürele apar topar yenilip kalkılmış kahvaltılara bırakır...

Kahvaltının ardından alelacele ortalığı toplar (ki eski haline gelmesi an meselesidir o nedenle çokta hırpalanmaya gerek yok) ve çocukları gün boyu meşgul edecek,onlara keyifli vakit geçirtecek aktivite planları yaparsınız...Fakat onlar daha ziyade birbirleriyle gerçekleştirdikleri atraksiyonlarla daha mutlu olduklarından bu aktivite anları genellikle sayılı dakikalarla sınırlı kalır.
Olsun yeterki mutlu,keyifli olsunlarda...


Pazar günlerinin en can sıkıcı yanlarından biride ertesi gün okula ya da işe gidecek olmanızdır.Bir taraftan bu güzel tatil gününün tadını çıkartmaya çalışırken diğer yandan ertesi günü işe ya da okula gidecek olmanın derin sızısı kaplar içinizi.Son dakikasına kadar planlarınızı,programlarınızı gerçekleştirmeye çabalar sonrada ertesi sabah nasıl erkenden kalkacağınızın derdine düşersiniz.Üstelik kadınsanız yıkanacak çamaşırlar,biriken ütüler,çocukların duş faslı vs vs.. sizi bekler,

İşte böyle yaman çelişkilerle geçip gider koskoca caanım pazar günü


Bu arada bloğumun yeni hali dikkatinizden kaçmamıştır umarım.Zira yapımı 2 günümü aldı. :)


Hepinize İyi Haftalar....

2 yorum:

  1. Ben bloğunun bu halini çok beğendim (itiraf edeyim eskisini pek bilemiyorum ama). Hayırlı kandiller dilerim. Ayrıca şu çamaşır, ütü, banyo faslından dolayı tüm okul hayatım boyunca nefret ettim pazar günlerinden, hep annemi çalardı bizden o gün pis şey :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.Eski hali şablonun orjinal haliydi.Bunun için bayağı uğraştım.Gece 3 lere kadar.Malum bizim mesailer akşam 22:00 gibi ancak bitiyor ve o saatten sonra fırsat buluyoruz herşeye.
    Çamaşır ütü olayına gelince aynı dertten bizde muzdariptik.Birde çocukluğumuzda merdaneli makinaların olduğunu ve yıkama işinin akşama kadar sürdüğünü düşünürsek nefret etmeye hakkımız vardı yani...

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails