7 Nisan 2011 Perşembe

Ne ola ki???

YA'nın nadide sanatsal çalışmalarından bir örnek
Dün gece saatini tam olarak hatırlamadığım bir vakitte uyandı ve geldi yanımıza YA.Mütemadiyen gerçekleşen bir durum bu,lakin bu kez farkı,geldiğinde direkt aramıza girmek yerine beni uyandırıp "anne kalkar mısın?" diye seslenmek oldu.
Geç yatmaktan ötürü uykuya deli gibi aç olan bünyemin hayal mi? rüya mı? reel mi? ayırdına varması epey zaman aldı ve fazla sancılı oldu."Ne oldu oğlum?" diye güçlükle cevap verebildim.
Gayet acıklı ve ağlamaklı bir ses tonuyla "Anne,kalkar mısın,sohbet edelim biraz"dedi.
!!!!????
"Dünyayla ilişiği kesilmiş anne,kafasına balyoz indirilmiş şaşkınlığıyla,bu cümlenin ne anlama geldiğini,gecenin bu saatinde ne sebeple böyle bir talepte bulunduğunu,onu bu denli rahatsız eden konunun ehemmiyetini düşünemeyecek kadar zil zurna,kör kütük ve bilhassa kütük halde uykulu ve bu nedenledir ki duyarsızdı.
"Oğlum manyak mısın gecenin bu saatinde ne sohbeti,zıbar yat" diyecek oldu,lakin aniden dürtükleyen annelik güdüleri az biraz kendine getirerek "annecim ne sohbeti bu saatte,bir sorun mu var?korktun mu?"diyerek durumun vehametini anlamaya koyuldu.Arkasındanda "hadi gel yat yanıma" deyip yorganı araladı.
Ama YA beni şaşırtmaya devam ediyordu,tüm aymazlığıma rağmen.
"Hayır anne,sizin yatağınıza değil kendi yatağıma yatacağım" dedi peşi sıra.
"Ee peki git yat o zaman annecim" dedim,git yatta bende yastık ve yatakla yaşadığım tutkulu aşka kaldığım yerden devam edeyim.
"Ama annee sende gel lütfeeeennn" şeklindeki gayet acıklı yakarışlarına,uyuşuk beyinli anne:
"Oğlum git yat uyu yeeeaaaaaahhh" tarzında duvardan hallice,odundan beterce bir savsaklamayla karşılık verince,gözümün nuru oğlum ezik ezik ağlamaya başladı,baktı annesinde tık yok,bir umut babasının olduğu tarafa geçti.Babamızın uykuya zaafı yakınlarımızca da malum,top patlasa uyanmaz,bir iki deneme yaptı,baktı ondan hiç hayır yok tekrar yanıma geldi.
Bu kez uykuyu bedenimden azıcık sıyırarak tekrar sordum:
"Oğlum neden yanımıza yatmak istemiyorsun?"
Gözünün yaşını silerek:
"Ama öğretmenim eğer gece anne babanızın yatağında yatmaz,kendi yatağınızda uyursanız hergün bir gülen yüz vereceğim,ve en çok gülenyüz alana taç takacağım dedi,o yüzden ben kendi yatağımda yatmak istiyorum,ama seninde yanıma gelmeni istiyorum" diyerek arzuhalini dile getirdi nihayetinde.
"Tamam ama annecim benim çok uykum var ve senin yatağında rahat yatamam,biliyorsun sabah işe gideceğim,sende okula,o nedenle ikimizde yatağımızda rahat rahat yatalım olmaz mı?" dedim.
Ama,amaladı,"bende hadi bugünlük burda yatalım ben yarın öğretmenine durumu anlatırım" diyerek sorumsuz anne kişisinin maharetlerini döktüm ortalığa zira hakkaten uyku gözlerimden süzülüyordu ve teferruat düşünecek halim yoktu...
Zoraki girdi yanımıza...
Ne kadar süre geçti bilmiyorum,tekrar uyandım,bakındım YA yanımda yoktu,yatağına gitmişti,içi rahat etmedi zaar.Öğretmeninin verdiği direktifi emir telakki edip harfiyen ve de tüm ciddiyetiyle dikkate almıştı benim sorumluluk sahibi oğlum...
Hayat boyu hep böyle sorumluluklarının bilincinde bir birey olursun umarım...

Sabah kalktığımda geceden aklımda kalanlar yüzümde tebessüm nedeni oldu,soluğu yanında aldım,öptüm,öptüm,öptüm,kokladım ve bolca şükrettim.


14 yorum:

  1. Biraz işgüzar öğretmenlerin de kabahati var.. Garip şeylere takıyorlar sannki:)

    YanıtlaSil
  2. Resim tam bir sanat eseri;)Annesi kızdım sana niye gidip yatmadın yanına,ne diyecek çocuk şimdi öğretmenine;)Yalnız böyle durumlarda bende çok zorlanıyorum.Hani sen gel yanımda yat öğretmene söylemeyiz desen olmaz,gidip zorla yatırsan ağlar...Sen iyi toparlamışsın ama;))))

    YanıtlaSil
  3. ya ben de senin gibi uykucu biri olarak, sanırım yerimden kalkamazdım. bir de buna ilaveten " hay ben senin öğretmeninde de gülen yüzüne de... " diye bir cümle kurardım içimden :)

    YanıtlaSil
  4. Oğluşa kocaman bir aferin.
    Ne kadar zor olsa da kendi başına yatmayı başarmış.Bu kesinlikle övülecek bri davranış.Benim adıma da kutlayın onu olur mu?

    YanıtlaSil
  5. Demek bu bıdıklar o yaşta halen bizimle yatmak istiyorlar öyle mi? Bir hayalimin daha yıkıldığı an bu andır Gönül :)

    YanıtlaSil
  6. Hay Allahım öğretmenin işi gücü bitmiş yatak mevzusuna kadar gelmiş demek.
    İyi idare etmişsin tatlım:))

    YanıtlaSil
  7. öğretmenleri dinledikleri kadar bizide ciddiye alsalar :D

    YanıtlaSil
  8. Valalhi bu öğretmenler bir enteresan :)))
    Ben büütün kuzumu özlüyorum gece yarısı gidip ben getiriyorum yanıma hemde Orhan ile papaz oluyoruz.O çocuk yaağında uyusun dedikçe ben kokluyorum kuzumu.nasıl olsa büyüdüğünde koklayamayacağım bari şimdi doyayım :)))

    YanıtlaSil
  9. aferin ama ona... takdir ettim kendisini ;)

    YanıtlaSil
  10. ne güzel akıllar öyle.öğretmene yaranacak ya.çok güldüm:))

    bu arada nasıl geçti deli anneler buluşmanız hımmmm??

    YanıtlaSil
  11. ah canım benim...işte ben böyle zamanlarda kendimi çok kötü hissediyorum. Bir yandan kendi ihtiyacımın önlenemez baskınlığı, bir yanda evladımın içli halleri....hep ikilem, hep hesaplaşma...bizim gibi çalışan annelerin çocukları da böyle büyüyecek ne yapalım...

    YanıtlaSil
  12. öğretmenlerde ne yapsalar velilere yaranazlar.
    kalıbımı basarım velilerin çoğu çocuklarını öğretmene şikayet edip, yataklarında yatmadığından yakınıp bi çözüm bulmasını istemişlerdir.
    gülen yüz de çaredir.
    yoksa biz kimsenin evine gidip yatakları kontrol etmiyoruz
    sibel

    YanıtlaSil
  13. Ayy canım ya öğretmeni dinlemek ve istemek arasında kalmayı nasıl yaşamış:(
    Offf çalışmasak ne olurdu sanki ya.

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails