1 Nisan 2011 Cuma

Yazmak ya da Yazamamak...

Kaynak:Bilim ve Teknik Dergisi
Uzuuunnn zamandır yazmamışım,tam 15 gün olmuş.
Blogların kapanması herkeste olduğu gibi beni de olumsuz etkiledi maalesef.
Tam hızımı almış ilerliyordum ki,birileri frene bastı,duvara tosladım,ondan sonra da kendime gelemedim bir türlü.Yazma şevkim kaçtı.Bir yığın güzel birikimler oluştu ancak onları satırlara dökmeye elim yetmedi nedense...
Yoğunum ayrıca,oldukça yoğun.İş yerinde olağandışı gelişmeler süregitmekte, önümüzdeki günlerde sürpriz gelişmeler olabilir.
Yoruluyorum çok...
İşte ayrı tempo,evde zaten her dem ağır işçi...
Bu ağır temponun yükü bedenimi zorlamaya başladı artık.
İşyerinde harcadığım mesainin ardından eve dönerken "şöylee ayaklarımı uzatıp bir müddet dinlenmek,ardından sıcacık bir duş alıp kendime gelmek,peşi sıra mutfağa geçip keyifle akşam yemeği hazırlamak,ardından sakin sükun oturup tadını çıkara çıkara yemek yemek,peşinden koltuğa yayılıp nefis bir kahve eşliğinde kitap okumak,sonrasında rehavete kapılıp koltukta sızıp kalmak" gibi oldukça gereksiz ve saçma!!! hayaller kuruyorum ,peşi sıra silkelenip kendime geliyor neden sonra asli görevlerimi hatırlayıp,başımın üstünde gezinen hayal bulutcuklarını tek tek dağıtarak,yüzümde düşlediklerimden sebep biçare bir ifadeyle eve varıyorum.
Çocuklar gelene kadar evdeki sükunet beni biraz oyalayıp kandırmaya çalışsa da,onların gelişiyle kaos çemberinin merkezinde buluveriyorum kendimi.Beynim başka,uzuvlarımın her biri başka başka yönlere dağılsalar da toparlamaya çalışıyor lakin ara ara okun yaydan çıkmasına engel olamıyorum.Bazı zamanlar-ki çoğu zaman-beni(bizi)o denli zorluyorlar ki kapıyı çarpıp çekip gidesim geliyor o dakka.Söylenip duruyorum kendi kendime mantıksızca,aptalca...Herşey batıyor bana,inanılmaz rahatsız ediyor her detay o anlarda.Sevgiyle yanıma yanaşsalar bile sakinleşemiyorum yazık ki.

Uyuyana dek bu böyle sürüp gidiyor.Ne zaman uyuyorlar o zaman "azcık daha sabırlı olamaz mıydın,ne vardı bu kadar gerecek,hem kendini hem çocukları?" diye iç hesaplaşma nöbetlerini tutuyorum.Hergün kendime söz veriyor,her kaos ortamında verdiğim sözlerden süratle cayıyorum.Böyle olmasını hiç arzulamıyorum,hemde hiç.

Huzur olsun istiyorum,sükunet olsun istiyorum,en büyük gürültümüz mutluluk cıvıltıları olsun istiyorum...

Çok şey mi istiyorum?


10 yorum:

  1. Çok şey istemiyorsun tabi ki.Fakat hem iş hem ev yoruyordur seni.Kuzular biraz büyüsün her şey daha sakin ve sen daha huzurlu olacaksın emin ol.

    YanıtlaSil
  2. hepimizin hakkı ama büyümeleri gerekiyor galiba. ben tek çocukla baş edemezken sana bin tebrik :)

    YanıtlaSil
  3. Yediğim sözlerin, caydığım vaatlerin haddi hesabı Gönül. Bu aralar sadece sabır sınırımda biraz artış var. (1 mm kadar)nasıl oldu ben de bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Canım hiç kolay değil hem ev hem iş hem üç çocuk.
    Allah yardımcın olsun.Benim Cinnettin Amca ile Pişmaniye Teyze size de uğramış anlaşılan:)

    YanıtlaSil
  5. İşin komiği sen onlara kızdıkça onlar arasında bir kardeş dayanışması peyda oluyor değil mi? Benimkiler bile başladı, o hallerini görünce yelkenlerim suya iniyor. Bu arada sonunda sayfana girebildim ya inan bana çok sevindirik oldum. Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Çok şey istemiyorsun ama ne yazık ki çalışmak tüm enerjini alınca kabak çocukların başına patlıyor...Keşke daha çok sabrımız ve bitmeyen anne enerjimiz olsaydı...İşte o zaman süper olurdu...
    inşallah Zeynep'in midesi düzelmiştir...

    YanıtlaSil
  7. Zor be Gönülüm.. Zor! İnsan hali artık, can bu yoruluyor be canım.. fiziken, ruhen, kalben.. Ben daha az vicdan azabı çekiyorum son zamanlarda böyle düşüne düşüne.. iyi mi kötü mü bilmem ama

    YanıtlaSil
  8. yorgunluğunun yansıması bunlar. ee zor tabi hem iş hem 3 çocuklu bir eve yetişmek. kolaylıklar diliyorum size ve bol sabırlı günler hem size hem bize. sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. çok şey istemiyorsun tabi ki çalışmamız gerektiği sürece galiba bu yorgunluk son bulmayacak.

    Canım okurken aklıma şu geldi 3 çocuk ve 3 ü de evlenince ne hoş olacak kocamannn bir aile:)
    Öptük sizi.

    YanıtlaSil
  10. Sağolun kızlar,yüreğime su serpiyorsunuz...
    Öpüyorum her birinizi..
    Ayrıca seviyorum da...

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails