5 Ağustos 2011 Cuma

Halimiz nicedir...

Uzun zaman oldu yine yazmayalı,hemde epey uzun.Ne kadar ara verirsem yazma eylemine o denli soğuyorum doğru orantılı biçimde.Böylece gittikçe açılıyor aramızdaki mesafe.Üstelik yazamadığım süre içerisinde öyle şeyler yaşıyorum ki,her biri bir o kadar önemli ve tarihe not düşülmesi lüzumu görülen şeyler aslında.Gel gör ki,başa gelen eylemler,yazma konusunda eylemsizleşmekten alıkoymuyor beni.
Mesela epey ara verdiğim dönemlerden birinde,erkek kardeşim evlenmişti.O kadar önemsediğim bu merasim, benim üşengeçliğime ve az önce bahsettiğim orantısal mevzuuya kurban gitti yazık ki.


23-26 Haziran tarihleri arasında,oldukça keyifli bir düğün ve yine keyifle geçen nikah seramonileriyle birbirine çok yakıştırdığım bu çift dünya evine girdiler.Bizde onların mutluluğuyla mutlu olduk haliyle.
Allah bir ömür boyu mutlu etsin umarım...





Gelelim bu sefer verdiğim arada yaşadıklarımıza;
Haziran başından beri türlü sağlık sorunları sebebiyle hastanede yatmakta olan kayınvalidem,12 Temmuz gecesi "karaciğer yetmezliği ve mesane girişindeki kanserli kitle"nedeniyle vefat etti maalesef.Bu durum hepimizi fazlasıyla üzdü elbetteki.En çokta eşimi tabi.Aileyi ayakta tutan ikinci direkte çöktü yazık ki,şimdi kardeşlere iş düşüyor.Onlar aralarındaki bağı daha da güçlendirerek devam etmeli artık yola.Anne-babalarının en büyük dilekleri bu olurdu şüphesiz...
Allah kayınvalideme yattığı yerde huzur versin,rahmetini eksik etmesin inşallah...
Kayınvalidemin ölümünün hemen ardından bizde ailecek bir trafik kazası atlattık.Hemde gerçek manada ucuz atlattık.Annem,babam,yeni gelin-damat kardeşim ve eşi Hacer, birde çocuklar ve biz.
Şile yolu üzerinde,eşimin bir anlık dalgınlığı neticesinde,arabanın yoldan çıkması sonucu,girdiğimiz kayalıklarda epeyce sarsılarak ancak durabildik ve iyi ki de durabildik,nitekim takla atsak sonuç faciayla bitebilirdi.Çok şükür ki pert olan arabanın dışında hiçbirimize çok fazla birşey olmadı.Ya da şöyle belirteyim çocuklar dışında hiçbirimize birşey olmadı.Onları da meleklerin koruduğu birkez daha onandı tarafımızdan...
Benim burnumda bir kırık oluştu,Hacerin alnında travma ve kuyruk sokumu kemiğinde oynama,annemin yüzünün sağ tarafında ve bileğinde morarma ve incinme,babam ve erkek kardeşiminde çeşitli yerlerinde ezilmeler meydana geldi.Erkek kardeşim ve YA en arka bölümde uzanıp uyuyorlardı.Erkek kardeşim,arkadan  ön cama büyük bir hızla uuçmasına rağmen YA'nın olduğu yerde kalması mucize değilde nedir?
Rabbime binlerce şükür ki bununla atlattık kazayı,başımıza neler gelebilirdi kimbilir...
En kısa zamanda bir bağış yapıp peşi sıra mevlüt okutarak Rabbime teşekkür etmek ve başımızdaki belayı savması için dua etmek niyetindeyim.
Ramazan ayına girdik hatta 5.ci günündeyiz bugün.Keyifle başladığım bu özel aya bugün maalesef ara vermek durumunda kaldım,çünkü daha önce bahsettiğim safra kesesindeki taş mevzuu yüzünden,dün geceyi epeyce vakit acilde geçirdim.Bu dehşet atak beni benden ediyor,öyle ki,doğum sancılarını hafif saydıracak denli acı veriyor bana.
En kısa sürede tedavisine başlamalıyım,varsa elbette ilaçla yoksa ameliyatla çözüm yollarını en kısa zamanda hayata geçirmeliyim.Yaşanmaz nitekim bu ağrıyla...
İşte böyle,şimdilik kısa anekdotlar halinde durumdan haberdar etmek istedim.Umarım daha sık görüşebiliriz blog...

16 yorum:

  1. bi yastıkta kocasınlar :)

    http://pinaryasampinarimmm.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. canım neler neler gelmiş başınıza böyle :( öncelikle kardeşine mutluluklar diliyorum, kv ne allah rahmet eylesin ve sizlere de geçmiş olsun... her biri birbirinden sarsıcı şeyler yaşamışsınız safradaki taş tuzu biberi olmuş :( en kısa zamanda herşeyin düzelmesini diliyorum sizin adınıza...

    YanıtlaSil
  3. Çok yakışmışlar maşAllah Allahım mutlu mesut etsin..

    Sende arayı fazla açma :)

    YanıtlaSil
  4. Allah rhmet eylesin,mekanı cennet olsun kayınvalidenin ...
    Ve size Çok geçmiş olsun gönül...Ucuz atlattınız ,Allah korudu sizi.

    YanıtlaSil
  5. her biri için ayrı ayrı geçmiş olsun canım. Safra kesesini yeni öğrendim :( umarım çok sürmez geçmesi

    YanıtlaSil
  6. Başınız sağolsun ve çok geçmiş olsun. Gerçekten ucuz atlatmışsınız, çok üzüldüm.

    Yeni evlilere bir ömür boyu mutluluk diliyorum...

    YanıtlaSil
  7. Gönüülüm ne diyeceğimi bilemiyorum gene.. Önce tekrar Allah rahmet etsin kayınvalidene.. başınız sağolsun..

    Kardeşinle Hacer'in de daim olsun mutluluk ve huzurları..

    Sizlere de , sana da büyük geçmişler olsun canım.. Ben Somali'ye gönderdim sadakalarımızı.. sen de gönde rarkadaşım.. ihtiyaç var muhtmelen sadakaya ve duaya..

    Allah selamet versin

    YanıtlaSil
  8. öncelikle hayırlı olsun, umarım bir yastıkta kocarlar:-)
    ve tabii sanada çooook çok geçmiş olsun demek doğruymuş doğum sancısı kadar olduğu..bir arkadaşım daha düşürüyo, çok kötü diyodu..
    onada dedim yani doğum sancısı gibiyse yada onunla kıyaslanabiliyorsa çok feciii:((
    allah yardımcınız olsun vallaa..

    YanıtlaSil
  9. cok ama cok gecmis olsun canim. Sana da acil sifalar dilerim. Basiniz saolsun, kayinvalidenizin yerini cennet eylesin. Erkek kardesine ve esinede bir omur boyu mutluluklar dilerim xx

    YanıtlaSil
  10. Canım çok çok geçmiş olsun. Verilmiş sadakanız varmış remen. Allah beterinden sakınmış sizi. Bu arada başın sağolsun canım. Senin ve ailen için gerçekten zor günler olmuş. Rabbim hepinizi korusun.

    YanıtlaSil
  11. Canım öncelikle çok çok geçmiş olsun. Verilmiş sadakanız varmış. Rabbim beterinden sakınsın. Okurken tüylerim ürperdi. Melekler hep yanlarında olsun kuzularımızın.

    Kayınvalidene allahtan rahmet diliyorum.

    Ve yeni çifte de ömür boyu mutluluklar. ne kadar zarif bir gelin olmuş Hacer. Çok yakışmışlar birbirlerine.

    Sana da acil şifalar dilerim. İhmal etme lütfen.

    En kısa zamanda iyi haberlerle aramıza dönmen dileklerimle. Sevgiler Gönülcüm.

    YanıtlaSil
  12. öncelikle kardeşine mutluluklar diliyorum, k.validen için allahtan rahmet sizlere sabır ve kaza için de geçmiş olsun diyorum.Allah korumuş.Safra rahatsızlığı ile ilgili, bi arkadaşımda da vardı böyle bir sıkıntı geçenlerde ameliyat oldu ve kurtuldu sancılarından.Sizin durum ameliyatlık değil mi?

    YanıtlaSil
  13. Nereden başlasam bilemedim çok üzüldüm.Öncelikle başınız saolsun, mekanı cennet olur inşallah.

    Sizede çok çok geçmiş olsun,Allah bir daha kaza bela göstermesin,sizlerden uzak dursun.Gerçekten çok kötü bir ay olmuş sizin için.

    Ayrıca kardeşinizde eşiyle çok mutlu hayatı olur inşallah.

    YanıtlaSil
  14. Çok geçmiş olsun Gönül'cüğüm verilmiş sadakanız varmış ..Şile yolu virajlar ve yol yapım çalışması nedeniyle kötü baya.eşinde çok vicdan azabı duymuştur...Çok çok geçmişler olsun..
    Ağrılarını ihmal etme arkadaşım önce sağlık , çocukalrının en çok sana ihtiyacı var...
    bundan sonraki günler sağlıklı ve güzel geçer inşallah ,öpüyorum canım .Keyifli günler miniklerinle olsun :)

    YanıtlaSil
  15. Aynı anda hem hayır hem şer, hem kaza... Neyse çok şükür size kazada bir şey olmamış, kayınvalidene de Allah rahmet eylesin...

    YanıtlaSil
  16. eksik okumuşum ayrıca başınız sağolsun tabii:-(

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails