10 Mayıs 2012 Perşembe

Fareler ve Kraliçeler...

Çocuk milleti ayaklı ajanda misali;bir kez ağzından çıkan sözü anında not ediyor,bir nedenle yerine getiremediğinde derhal alarm verip insanı mahçup duruma düşürüyorlar.Şöyle ki;

Havaların ısınmasıyla birlikte, akşamları yemek sonrası Tuzla sahile yürüyüşe ineriz birkaç senedir biz.Hem yediklerimizi sindirir, hem açık havada yürüyerek zihnimizi diriltir ve hem de çocukların bisiklet,dondurma ve park taleplerini gidermiş oluruz bu sayede.Konseri,gösterisi bol olur yazın Tuzla'nın,bir de nostaljik açık hava sineması kurulur sahildeki meydana, ona takılırız bazen.Velhasıl, yaz akşamlarımızın mütevazi ve favori eğlencesidir bu gezintiler.

Geçen hafta bu senenin ilk siftahını yapıp Tuzla'da aldık yine soluğu.Pek iyi geldi yine hepimize.Parktı, dondurmaydı derken çocukların uyku saatini epeyce geçtiğimiz halde fakat keyifle döndük eve.Bunu takip eden günlerde, çocuklar mütemadiyen dile getirir oldular Tuzla taleplerini.Bizde "neden olmasın" diyerek karşılık verdiğimiz halde, mutlaka bir sebeple gerçekleştiremedik bir türlü verdiğimiz sözü.

Dün, YA'yı okuldan alıp eve geldik.
"Anne nesquikli süt içebilir miyim? "dedi.
"tabi oğlum " dedim.
"ben hazırlarım" deyip mutfağa geçti.Biraz sonra elinde nesquikli süt bardağıyla girdi içeri.Sütünü bitirdi ve tekrar mutfağa yöneldi.Ardından bir takım tıkırtılar duyulmaya başladı mutfaktan fakat gidip kontrol etmek istemedim.Su sesleri eşlik etti tıkırtılara;sonra sesler kesildi ve peşisıra YA geldi içeri.
"Anne ben bulaşıkları yıkadım "dedi.
"Oğlum bulaşık yoktu ki neyi yıkadın.?" diye sordum
"Süt içtiğim bardağı yıkadım" dedi.
Teşekkür ettim ve davranışının güzelliğini onayladım.

Gün içinde bunun gibi birkaç olumlu davranış daha sergiledi YA.Hepsi de bana yardımcı olmak maksatlı işlerdi.Akşam oldu, Neco geldi;yemeğimizi yedik,çocuklarla beraber hazırladığımız kahvelerimizi aldık, geçtik içeri ve aynı nakarat tekrar etti yine:
"ee hadi Tuzla'ya gitmiyor muyuz?"

Yemek esnasında, yaptıkları bir takım taşkınlıkları bastırmak amaçlı koz olarak kullandığım "susup yemeğinizi yemeye devam etmezseniz Tuzla'ya gitmeyeceğiz" şeklindeki tehditlerime rağmen O'nlar bildiklerini okumaya devam etmişler, buna mukabil bende "peki o halde Tuzla'yı unutun" diyerek noktayı koymuştum.Sözümü yememeye kararlıydım ve
"hayır,gitmiyoruz" dedim.
O dakka yaygara koptu.YA,isyan dolu cümleleri sıralamaya başladı derhal:
"Biz sizin her istediğinizi yapalım,siz bizimkileri yapmayın,oh ne ala"
Sonra bana dönerek:
"Sen kraliçeler gibi otur orda,kahveni iç,ben sana hizmet edeyim fareler gibi; ama sen yine de benim istediğimi yapma,adalet mi şimdi bu"
Ardından babasına dönüp:
"Sen de kral gibi otur,iyi valla"
Hızını kesmeden devam eder:
"Senden süt istedim onu bile getirmedin,bulaşığı bile ben yıkadım,kahveni yapmana yardım ettim,herşeyi ben yaptım ama sen benim dediğimi yapmıyorsun,hıhhhhhh"
!!!!
Bu sözlerin ardından Neco gözlerini bana çevirdi haklı olarak.Hemen kendimi savunmaya giriştim:
"Aaaa YA çok ayıp,sen kendin demedin mi ben hazırlarım sütümü diye,neden beni suçluyorsun şimdi,aşkolsun" diyebildim kekeleyerek.
Pes,adamda gerçek sanacak.Bütün gün kendisi oturup,çocuğu çalıştırıyor diyecek.Çocuğa üvey evlat muamelesi yaptığımı zannedecek.

Zamane çocukları ne hallere sokuyor bizi ayol...

10 yorum:

  1. Yalnız Ya nasıl aleyhine çevirdi yaptığı işi pes vallahi. :)
    hakikaten korkulur bu sıpalardan :D
    Kraliçelik de yakışır sana be Gönülüm.

    YanıtlaSil
  2. gülsem mi?
    ağlasam mı?
    :D
    başıma gelecekleri biliyorum, yine de gülüyorum ;)
    allah bize kolaylık versin

    YanıtlaSil
  3. Bak sen şu uyanığa:))

    YanıtlaSil
  4. :))) Insani vezir de yapiyorlar rezilde! Zamane cocuklari... Ama ben senin suratindaki o saskin ifadeyi gorur gibiyim:))

    YanıtlaSil
  5. amanın ağzım açık kaldı valla:)ne diyeyim gönülcüm çocuk bu kadar iş yapsın sonra sen onu götürme tuzlaya ayıp yani:))yalnız kraliçe ve fare benzetmesi nerden aklına gelmiş çözemedim:))maşallah diyorum YA ya daha da birşey demiyorum:))

    YanıtlaSil
  6. Evet biz kral ve kraliçeyiz sen de hizmetçi fare,deseydin ya..Allah sonumuzu hayretsin gerçekten bu nesil bir acayip.Küçük oğlum tepemde dırdır ediyor şu anda ''bilgisayarın başından kalkınca hemen alıyorsunuz.''diyerek.Bir yerde yanlış yapıyoruz galiba!

    YanıtlaSil
  7. tanrı kraliçeyi korusun!!!

    YanıtlaSil
  8. Haklı çocuk, kraliçe gibi oturuyorsun bütün gün bilgisayar başında :P
    şaka bir yana, yanlış yapma bence sen çocuklara, belli ki inanmayacak babaları bir kez daha olsa :)

    YanıtlaSil
  9. hay allah bomba olmuş bu resmen :)))) çok güldüm sen kraliçeler gibi otur ben fareler gibi hizmet edeyim :)))))))))))) nerden aklına geldiyse fareee :))

    YanıtlaSil
  10. Valla ağzım açık okudum, çok tatlı YA, çok da akıllı! :) Bayıldım kurduğu cümleleere! :)

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails