1 Haziran 2011 Çarşamba

Şakacı Dondurmacı...

Yaz azıcık dilini çıkartmaya başladıya bu aralar,dondurma aşermelerimiz de start verdi elbet.Pendik sahillde dizi dizi yer alan dondurma dükkanları da şenlendi haliyle.
Bu dükkanlardan birinde "Şakacı dondurmacı" diye isimlendirdiğimiz "Maraş dondurması" satan bir dondurmacımız var severek gittiğimiz."Şakacı" oluşu Maraş dondurmasının kendine has özelliğinden ötürü, Maraş dondurmacılarının geliştirdiği, dondurma kapmaca benzeri bir oyuna dönüşen esprilerinden ileri geliyor elbet.
Şakacı abimiz,türlü oyunlarla,dondurmayla aramızda oluşacak vuslata izin vermiyor,bu da bizim bıcırların pek keyifle gülüşmelerine sebebiyet vererek,damakları şenlendiren keyfe,muzipliklerle neşe ekleyerek katmerli keyif katıyor.
Bu nedenledir ki;
Günlerdir ısrarla kulaklarını çınlatıyoruz muhterem "Şakacı dondurmacı abi" mizin.Her akşam,zorlu yemek merasimimizin ana hedefi olan dondurma vesilesiyle.İki akşam boyunca söz vermemize rağmen,birinde onlar yemeklerini bitirene dek havanın kararmış olması,diğerinde ise babanne ziyaretine gidişimiz engel oldu verilen sözü tutmaya.Lakin dün akşam yine programımız olmasına rağmen,dönüşte saatin 22:00 civarı(evet hala uyanıklardı) olmasına aldırmayıp soluğu dondurmacıda aldık.Neyse ki henüz kapanmamıştı.Şakacı abimiz formundaydı yine.Türlü oyunlarla neşemize neşe kattı,bizimkilerde teşekkür ettiler ve yine çok keyiflenerek aldık dondurmalarımızı ve aynı keyifle gecenin o vaktinde tenha sahil yolunda dolaşarak afiyetle indirdik midemize.Ruhumuzda ağzımızda pek bir şenlendi vesselam.
O keyifle yataklarımıza öyle bir uzandık ki...

Ee artık mütemadiyen ziyaret ederiz kendilerini...

9 yorum:

  1. Dondurmaa sevmenin yaşı yokkk...Ben bayılırımmmmm :)))Soğuk soğuk bir de espriler giriyorsa işin içineeee oooo keyf üstüne keyf

    YanıtlaSil
  2. Reyhani'm,
    Olur mu hiç olur mu...
    Dondurma sevilmez tapılır:)Çocuklar bahane,dondurma şahane:)))
    Öperim canım...

    YanıtlaSil
  3. ah bizde fena dadandık dondurma işlerine, bu arada heryerde bulunmuyor ama atatürk orman çiftliğinin dondurmasını çocuk gelişimi dr. u önerdi, kalsiyum oranı sütten daha fazlaymış, özellikle yedirin der. tabi bunu çok paylaşmadık duruşla :)

    YanıtlaSil
  4. Aysunum,
    Dondurma diğer abur cuburlara kıyasla çok masum lakin her yerden yenmemeli dediğin gibi.Nitekim sonu kabusa dönüşebiliyor.Atatürk orman çiftliğinin dondurması demek daha farklıymış haa.Denemeli o halde:)
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  5. Aynen canımmm :)))dewam o haldeee

    YanıtlaSil
  6. dondurma bambaşka bir keyiftir, havalar ısınır ısınmaz hala çocuklar gibi dondurma diye tuttururum ben de =)

    dediğiniz gibi başka abur cuburlar yiyeceğine güvenilir yerden dondurma yemeleri çok daha iyi:)

    gelecek yaz gecelerinde afiyet olsun diyorum size :)

    YanıtlaSil
  7. Benim cadılar geçen sene pek yemiyorlardı soğuk oluşunu yadırgamışlardı ağızları donunca suratlarını ekşitirdi cadılar ama bu sene hiç bıkmadan istiyor ve yiyorlar:)))

    YanıtlaSil
  8. biz de açtık sezonu hergün çilekli dondurma almaya gidiyoruz. ama parkın ordaki dondurmacı olacak illa ki :) bence de masum. o yüzden itiraz etmiyorum.
    ben de karşı koyamıyorum ki :)
    öpüyorum canım

    YanıtlaSil
  9. Tabi canim sakasiz dondurma yenir mi? Tadi sakasinda:) Bizimkiler daha hic gormedi Maras dondurmacisi, gorseler bayilirlar.

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails