7 Temmuz 2011 Perşembe

Tatillllll.......... (istiyorum)

Bu çocuk milleti,insanın sabrının sınırlarını ya da kendi şanslarını en fazla ne kadar zorlayabilir...
Bu limitler konusunda herhangi bir fikrim yok ama kendi tahammül gücümün nereye kadar direnç gösterebileceğine dair az çok fikir sahibiyim.Sadece süre konusunda tutarsızlıklarım var.
Şöyle ki; kimi zaman çevremdekileri hayrete düşürecek denli sabırlı  ve müşfik olabiliyorken,kimi zaman dakkasında bir bardak suda fırtınalar koparabiliyorum.Benim böylesi dengesiz ve tutarsız davranışlarım karşısında çocukların sakin ve normal tutumlar sergilemesini beklememde ayrı bir dengesizlik göstergesi değil midir?
Örneğin;
"O makası bana verir misin oğlum,kendi makasını al lütfen" gayet sevecen ve iyi niyetle sarfedilmiş bir giriş tümcesi iken,peşi sıra, 5,5 yaşına doğru yol alan çocuğun,anneyi iplemeyen ve sınırları zorlamaya and etmiş tavırları annenin sabır taşlarını çatır çatır çatlatmaya ve sukünetini muhafazada zorlamaya,dolayısıyla ses tonunu giderek yükseltmesine neden olur.Bu bana has bir durum olmasa gerek,yani normal standartlarda bir "anne" de benim verdiğim tepkileri veriyordur değil mi?
Bugün üçüde evde.Sabah gitmek istemediklerini söylediler,bende nasılsa bugün yüzme dersleri yok,o halde evde dinlensinler diye kırmadım onları.Ama sabahtan beri türlü çeşitli sebeplerle kaç defa beni cıyak cıyak bağırttıklarını bende hatırlamıyorum.Kah kahvaltı esnasında giriştikleri yumurtalık savaşları,kah paylaşamadıkları bir oyuncak,yahut ortada herhangi bir neden yokken bile birbirlerine girmeleri,ya da ikazlarıma rağmen sürdürülen inatçı davranışlar neticesinde "okula gitseler daha mı iyi olurdu acaba?" diye düşünmedim dersem kendime yalan söylemiş olacağım.
Çocuklarımı elbetteki çok seviyorum,bunu belirtmek bile gereksiz ve saçma,ama bazen öyle zorluyorlar ki sabrımı nefes almakta zorlanıyorum.
Nefes almaya,derin derin soluklanmaya ihtiyacım var...
Tatile ihtiyacım var,hemde ivedi olarak...

20 yorum:

  1. Tatil hepimize gerekli. Ben de aynı duygular içerisindeyim.

    YanıtlaSil
  2. GÖNÜL YA BENİM İKİNCİ GEBELİĞİM İKİZ OLURSA. ÇOK ÇINLATIRIM KULAKLARINI :)

    YanıtlaSil
  3. tatiiilll....
    adı bile güzel:-)

    YanıtlaSil
  4. çocuksuzum ama sabrımı zorlayan etrafımdaki bazı tiplerden bıkan biri olarak benimde acilen ve mümkünse ivedi olanından tatil istiyorum ki, senin sebeplerin sıkılmaların dünden haketti iyi bir tatili..umarım gönlünce bir tatile gidip ruhunu dinginlikle beslersin;)

    YanıtlaSil
  5. Off evet gerekli umarım yaparsın canım kısa zamanda.

    YanıtlaSil
  6. Sanki beni anlatmışsın gönülüm.. o tutarsızlıklar yüzünden çocuklar birşey olduğunda ne olacağını bilmiyorlar zaten.. bazen pek müşfik karşılıyrum bazen yaban öküzü gibi böğürüyorum.. onlar da tutarsız olmasın maazallah..

    YanıtlaSil
  7. aynı duyguları bende yaşıyorum.büyük ekmek bıçağıyla oynamak isteyen,güzellikle,bıçağı ona verdiğimde olacakları anlatarak,ahdi canım hadi bitanem diye dil dökerek istediğim bıçağı vermemekte inat eden bi çocuğa nasıl davranılır yani!!!bağırmıyımda neyapıyım.çocukların psikolojilerini düşünmekten psikolojimiz bozuldu.
    inşallah dilediğin tatili yaparsın tez vakitte...

    YanıtlaSil
  8. Benimde gönül :( Çocukları bırakıp da beraber mi çıksak :)

    YanıtlaSil
  9. Gönülüm tatile giderken annelik de peşinden geliyor canım ..( dost acı söyler galiba ) tatilde daha çok yoruldum desem yalan olmaz herhalde.Keşke başbaşa eşinle gidebilsen.Bir gün bile olsa inan çok rahatlarsın .
    Tepkiler her evde aynı canım benim , bağırıyorum sonra kendimden nefret ediyorum.Hele ki defalarca yapma dedikten sonra çığlığı basması yok mu ? gerisi tamamen vicdan muhasebesi oluyor...Ben bir taneyle bunları yaparsam senin üçü sözkonusu olduğunda öyle advranman normal canım.Kendine yüklenme , allah sabır versin...İnşallah en kısa zamanda süper bir tatil yaparsın :))

    YanıtlaSil
  10. Asahhara;
    Şöyle sakin,sessiz sadece dalga sesleri eşliğinde uzanıp şezlonga tüm sıkıntılarından kilometrelerce uzaklaşıp kendini doğanın kollarına bırakmak vardı şimdi anasını satayım.
    Ne dersin?
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Küçük mucizem,
    Aman diyim :)
    Ruh ve beden sağlığının selametini istiyorsan düşünmekten bile vazgeç..Biliyorsun evren mesajı hemen algılayıverir ne me lazım?
    :)
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  12. Burcu,
    Ahhhhhh ahhhhhh desem ne demek istediğimi anlayabilir misin?Bu sene zor gibi görünüyor bizim için ama çıkmadık candan umut kesilmezmiş...
    Yaradan sesimizi duyuyordur herhal..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Meyram,
    Teşekkür ederim.Umarım ve de inşallah.Aynı şeyleri bende senin için diliyorum.Senin işin de zor olmasa gerek.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Ebrucum,
    Hemde ne gerekli bir bilsen.Bu sene nedense her zaman olduğundan daha çok ihtiyaç duyuyorum tatile.Belki bu yıl gitme ihtimalimizin düşük olduğundandır;)Dinlenmeye,beynimi boşaltmaya feci ihtiyacım var ama bunu yapabilmemin imkansız olduğununda bilincindeyim:(
    Sevgiler Ebrum...

    YanıtlaSil
  15. Deli Annem,
    Beni sen anlamayacaksında kim anlayacak?Ne olacak bu halimiz bilmiyorum.Daha yeni bir savaştan biraz önce çıktım.İnan günün geri kalan kısmına enerji bırakmıyor bu haytalar...
    Gel beraber bir tatil yapalım ne dersin hı ;)
    Öperim canım...

    YanıtlaSil
  16. Merve,
    Çocuk adı üstünde çocuk,büyükte bazen çocuktan çok şeyler bekleyince benzer şeyler yaşamamız kaçınılmaz.Bazen öyle zorlanıyorum ki,onların psikolojilerini önemserken kendimden ne çok şey verdiğimin farkına varıyorum...
    Sevgiler Merve...

    YanıtlaSil
  17. Esin,
    Gel valla hadi yapalım organizasyonu;)Kocalara bırakıp çocukları hiç değilse 3-5 gün...

    YanıtlaSil
  18. İlknurum,
    Çok haklısın elbet.Tatilden artık çok şey beklemememiz gerektiğinin farkındayım.Çocuklar mutlu olsun,azcık hazırdan yaşayalım yeter.Başka beklentiler içine girmek ne büyük yanılgı..
    Ama olsun ben gene de tüm gücümle diliyorum..
    Ohhh sen tatilini yaptın geldin demek...Özledim İlknurum,gelmiyor musun Pendiklere?;)
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  19. küçükleri idare etmek daha kolay 4,5 yaştan sonra dil de papuç oluyor, iyice sınırları zorluyolar :))) ya şu kardeş kavgalarına rekabetine sihirli bir çözüm olsa.. müdehale etsek bi türlü etmesek bi türlü :( gönül tatile benim de çok ihtiyacım var ama çocuklarla 7/24 1 ay lık birliktelik nasıl gözümü korkutuyor bilemezsin, tatil mi olacak yoksa sabır sınavı mı bakalım :))))))))

    YanıtlaSil
  20. ben de deli annenin postuymuş gibi okudum...
    umarım dileediğiniz gibi güzel bir tatile çıkarsınız..
    mutlu günler...

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails