16 Mart 2012 Cuma

Hasımlık,Hısımlık...

RU ve ZE;
38+5 de (istatistiklere bakınca ikizler için mucize sayılabilecek bir miad) 15 dk ara ile,önce RU ardından ZE nin gelmesi suretiyle,normal doğumla dünyaya gelen çift yumurta ikizleri...

Aynı karında kimi zaman omuz omuza,kimi zaman sırt sırta,kimi zaman kıç kıça :) geçirilen 9 aylık kader birlikteliği,arada ki kan bağının kaçınılmaz bağlayıcılığı,doğum sonrası süreçte birbirine karışan cıyaklamalarla yenidoğan sıkıntılarına ortaklık,yan yana paylaşılan yatak,birbirlerinin nafakalarına ortak çıkmalar,beraber acıkmalar,beraber uyumalar,beraber sızlanmalar,beraber edilen banyolar,vs vs vs...

Bunca zamanlık yol arkadaşlığı,karındaşlık,can,kan ortaklığı hepsi,hepsi fasa fiso...

Yok arkadaş,biri şu RU'ya ,ZE'nin kardeşi,dahası ikiz kardeşi olduğunu hatırlatsın bir zahmet.
Ben beceremedim yahu,
Aşkım aşkım diye peşinde dolanan kıza resmen poposunu çevirip naz niyaz yapıyor.Öpmek istese kafasını çevirip bir de çıkışıyor.ZE'nin "Canım kardeşimmmm" diye taa yürekten bir sarılışı var ki,görenin yağları erimezse namerdim.Ama beyimiz ağır abi ya,kılını kıpırdatmıyor,hatta tersleyip itekliyor.

Onu şikayet etmek en büyük zevki.Ola ki ZE hoşa gitmeyen bir tutum sergiledi:anında yanımda bitiyor ve büyük bir keyifle ZE'yi şikayet ediyor.Çoğunlukla şikayetleri dinlemiyorum fakat olur da tepki vermem gereken bir durumla karşılaşırsam, ZE'ye gösterdiğim tepki karşısında keyifle sırıtıyor.

10 gün kadar önce okulda öğretmeni aynen şöyle söyledi:
"ZE çok anaç.Tıpkı bir abla gibi şefkatle yaklaşıyor RU'ya.Devamlı suretle onu koruyor,kolluyor."
Peki bunun üstüne dün ne duydum yine öğretmeninden:
"RU,ZE'yi hırpalıyor,vuruyor ona."

Ne şimdi bu?Neden bu kız kardeşine olan düşmanlık?Üstelik kardeşi ona karşı bu kadar candanken...

Hal böyle iken RU,abisi YA'ya karşı son derece sevecen,tutkun,öpüş kokuş.İkiz kardeşine hasım muamelesi yaparken abisine can-ı yürekten bağlı.Öyle ki,okul çıkışı eve dönerken ilk sözleri :

"Ben YA'yı çok özledim" oluyor.

Abisi ile oynarken yaşadığı keyif görülmeye değer.ZE ile paylaşımları ise dakikalarla sınırlı :(

Evet hem cinsi;paylaşımları,beğenileri,zevkleri benzer fakat neticede ikisi de kardeşi değil mi?

Biriyle hasım diğeriyle hısım olunur mu ama yaaa???

28 yorum:

  1. RU erkek dayanışması taraftarı olsa gerek :)
    Bir annenin gözünden ilginç tespitler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım öyle Zeugma'cım,
      RU'cuğumu şikayet gibi algılansın istemem sadece karşılaştığım bu durum karşısındaki çaresizliğimi dile getirmek istedim.Aynı durumla karşı karşıya olanlar varsa bize has bir durum olmadığını bilmek istedim...

      Sil
  2. Ay kıyamam prensese. Zaten kalmış iki canavarın ortasında :) ısırırım o yakışıklıyı poposundan bak bakalım bir daha hırpalıyormu prensesi. Şaka bir yana bazı şeylerin nedenlerini gerçek anlamda anlayamıyoruz. Garip bir dünyaları var bu çocuk kısmının. Ammaaa bal gibiler bal maşallah Gönül'cüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selmacım,
      ZE'den özür dilemek bile öyle güç ki onun için.Ama abisinin önünde eğilmediği kalıyor bir tek.YA su istiyor,koşa koşa gidip getiriyor mesela...
      Abisine hem hayran,hem de Zeugmanın dediği gibi erkek dayanışması sanırım.
      Ben de kızımın açığını kapatayım bari :)

      Sil
  3. aaaaaa üzmesinler Zeynep'ciğimizi.. çekeyim mi kulaklarını Gönül:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzüyorlar vallahi Müminecim.İki erkek bir olup canına okuyorlar nazenin kızımın.Gün içinde sıklıkla Zeynep'in ağlaması yankılanıyor evde.Sebebi iki kafadar birader.
      Ahh bu kadınların erkekler elinden çektiği nedir,7 sinde de böyle 70 inde de...

      Sil
  4. Gönül bu yaşta sergilediği tavır gayet normal. ama ileride öyle bir değişecek ki roller, sen bile şaşacaksın. Zeynep e kıyamam kuzum benim sevgisi karşılıksız kalıyor. Ama ileride üç silahşörler olacak bu afacanlar demedi deme.

    Sırf bu yüzden ikinci çocuğum kız olsun istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım öyledir Nilhancım.Zeynep'in ilgi açığını ben ve babası kapamaya çalışıyoruz,gerçi bu halden bile hoşnut Zeynep.3 kardeş birbirleriyle her şekilde mutlu aslında.Ben biraz fazla dert ediniyorum kendime sanırım.
      Allah seninde gönlüne göre versin canımm...

      Sil
  5. Vallahi canım benim biraz çift yumurta ikizlerine has bişey mi bu bilemiyorum genellikle hikayeleri hep aynı birbirlerine çok zıtlar diye ama işte zaman bizim tahammül edemediğimiz o zaman herşeyi bir müddet sonra yoluna koyuyor umarım tabiki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Sibelcim,inşallah dediğin gibidir.Kızımın dışlanmış hissetmesini hiç istemiyorum.İşte tek sayıların zorluğu böyle durumlarda bariz ortaya çıkıyor.
      Teşekkür ederim,sevgiler...

      Sil
  6. Hep aynı durum söz konusu demek ki benim minik prensesim bile abimler beni seviyor mu? diye soruyor küçücük boyuyla inşallah geçici bir durumdur Allah hepimize sabır versin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen de bendensin dimi Nilcim:)Yalnız olmadığımı bilmek beni rahatlatıyor :)
      Sevgiler ve kolaylıklar...

      Sil
  7. gittiğim gelişim seminerin de öğrenmiş özellikle 5 yaşa kadar çocuklar hemcinsleriyle oynamayı seçerlermiş hatta kreşte ve anaokulunda gruplaşma dadi olurmuş yani kızına parlak günler yakındır görüyorum:)))))))
    alacak bu sabrın tohumlarını.çok çocuk güzel be gönülüm yanlız dün kızkardeşimle beraberdik onunda iki tane (2,5-7 yaş)benm ki 25 yaş inan akşama eve geldim 22:30 da sızdım:)))allah kolaylık versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle kalabalıklaştıkça şenleniyor hane ve huzurunda buna orantılı artıyor.Aynı oranda azaldığı da oluyor ama her güzel şeyin bir bedeli var değil mi?
      Sevgiler Bigocum...

      Sil
  8. bu arada sayfanın yeni halini çok beğendim:)

    YanıtlaSil
  9. Acaba en büyük sıkıntı aynı yaşta ve farklı cinsiyetten olmaları mı ki bilemedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece o değildir elbet,altında başka etmenler de olabilir,ama umarım geçicidir.
      Sevgiler firarperestim:)

      Sil
  10. çok güzel gülüyorlar... blogger annelerden geliyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşekkürler Emine.Hoşgeldin.Yine beklerim...

      Sil
  11. ayyy sevimsiz sıkıntılar içine melekler girince nasılda tebessüm ettirio ...zamanla geçer inşallah... ama çooook tatlı çocuklarınız ...hele o ruu nassıl bakmış ilk karede ... bittim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçecek elbet.Zamanla birbirlerinin değerlerini daha iyi anlayacaklar.Umarım candan kardeş olurlar birbirlerine,laf olsun diye değil.
      Sevgiler...

      Sil
  12. galiba abiyi rol model aldığı için ona hayranlığı ondan.ama zeynepciğime de kıyamam.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hatice,bende öyle düşünüyorum.Abi kendisinden 2 yaş büyük bile olsa abi işte,O'nun gözünde ayrı bir yere sahip..
      Kızıma bende kıyamıyorum :(
      Sevgiler...

      Sil
  13. Üç çocuk... mutlaka zorlukları da var, keyifleri de...
    zamanla farklı bir dostlukları olacaktır, diye düşünüyorum. Sana kolay gelsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında beraberlerken feci mutlu ve keyifliler.Arada sürtüşmelerin olması gayet doğal da RU'nun ikizine bu denli soğuk oluşu üzüyor beni,o da her zaman değil aslında.
      Neyse daha iyi olacaklar inşallah...

      Sil
  14. Gönülcüm benim abimle aram da az, biz resmen kedi köpek gibi büyüdük onunla, sevmek ne kelime, nefret ederdi benden küçükken ama ben eminim değişecektir durumlar zamanla, hele bi büyüyüp fiziksel olarak uzaklaşsınlar birbirlerinden, sen o zaman gör hasım mı hısım mı senin ikizler? Erkekler kızkardeşleriyle çoğunlukla anlaşamıyor çocuklukta.
    Kızın da anasına çekmiş anaçlıkta galiba :)

    YanıtlaSil
  15. Ahh bu erkeklerin cool'luğu yokmu,kıyamam Zeynep'e yaa,az daha büyüsün,haklarından gelir onların Gönülcüm,ben bir de ergenliklerini düşündüm de inşaallah herşeyine karışmalar o zaman da kızın :)

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails