4 Şubat 2011 Cuma

Çocuklar babalarıyla evde,anne işte ise...

YA geçtiğimiz cumadan beri,okulun bir hafta kapalı olması münasebetiyle evde istirahatte.
Hafta sonundan itibaren,benimde eğitimde olmamdan ötürü,baba evde 3 bücürle beraber.Cumartesi pazar babaanne ve kuzende bizdeydi fakat hafta başından beri tek başına 3 çocukla kamp halinde.

İkizlerle normalde annem ilgileniyor,YA kreşte zaten,ama böyle tatil günlerinde,annemin süper güçlere sahip olmadığı gerçeğinden yola çıkarak,üçüncü veledide başına bırakamayacağımdan mecburen başka bir formül üretme yoluna gidiyoruz.

İşte bu çözüm,Neco'nun evde onlarla birlikte bir hafta geçirmesiydi.Bu sayede,çalışma hayatına dönmeden önce evde geçirdiğim 3 senenin vehametini bir nebze olsun kavrayabilecekti.Bir taşla iki kuş;)
Neco,kendi işini yaptığından izin gibi bir problemimiz yok şükürler olsun.Böyle durumlarda joker olarak devreye girebilmesi her aşamada hayatımı kolaylaştırıyor neyse ki...

Aslında,"en azından birini anneme bırakalım,üçüyle birlikte başedemezsin" dememe rağmen,cengaverlik yapıp "yok,gerek yok,ben hallederim" demesi takdire şayan.Kahvaltılarını eksiksiz hazırlamış(portakal sularıda dahil),öğlen meyvelerini,yemeklerini yedirmiş,sütlerini içirmiş,hatta bahçeye bile çıkarmış.Hatta hatta akşam yemeklerini de hazırlamış.Valla tek cümleyle özetlersek;şapka çıkartılır bu performansa diyorum,başka da bişey demiyorum.
Helal olsun aşkım...

Dün doktordan YA için randevu almıştı Neco.Geniz etinden şüpheleniyorduk nicedir.Ağzı açık ve horlayarak uyuyordu nitekim.Doktor kontrollerinde de muhtemel olduğunu söylüyordu doktorumuz.Ama röntgen falan çekilmemişti şimdiye kadar.Birde bizim bademciklerimiz normalden biraz daha iriymiş.bu da sıkça enfeksiyona sebebiyet verirmiş,öyle de nitekim.Hazır tatilde iken götürelim,emin olalım dedik.Röntgen çekilmiş ve şüphe gerçeğe dönüşmüş.
"Geniz eti var,ameliyat olması gerekir ama önce ilaç kullanmayı deneyelim küçülme olursa ameliyata şimdilik gerek kalmaz,olmazsa o zaman ameliyat etmemiz şart" demiş doktor.Şimdi Fizyosol isimli bir burun spreyi kullanmaya başladık,rahat nefes almasına ve burnun normal fonksiyonlarını yerine getirmesine yardımcı oluyor.

Umarım ameliyata hiç gerek kalmaz.

Hastane çıkışı biraz gezinmişler baba oğul.Sonrada sinemaya gitmişler."Ayı Yogi" isimli filmi ikisi de pek bir keyifle izlemişler.Neco mu daha çok eğlenmiş,YA mı karar veremedim.Ohhh pek iyi olmuş ikisi içinde.
Akşamında da,çok yakın arkadaşlarımız olan Sibel ve Zeki'lere ev gezmesine gittik.İkizleri annemden almadık,tek çocuklu hayata birkaç saatliğine geçiş yaptık,annem sağolsun;)

Bu ara canımı sıkan çok önemli ve elzem bir konu var lakin onu akşama anlatsam daha iyi olacak...

11 yorum:

  1. babanıza kocaman kocaman tebrikler.bizimki tek kızı idare edemez. bizim de geniz etimiz var. ve ben de sizin gibi dua ediyorum umarım kendiliğinde geçer de ameliyata gerek kalmaz diye. geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  2. malesef ki bizimde bademçiğimiz büyük.ve şu anada geniz akıntısından hırlayarak geziyor kuzum.fıs fıs bize de verildi lakin pek fayda vermedi.dün ikinci doktor ziyeretini(bir haftada ikinci)gerçekleştirip 2 kutu ilacı da alıp geldik bizde şimid du ediyoruz geçsin diye
    size de geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  3. Babaya kocaman tebrikler başa gelince halledilir olayı babalarda var demekki:) Geçen gün ben de görümcemin doğumunda yanında kaldığım için kızları ve oğlanı eşime devir ettim öğleden sonra ,tüm gece ve ertesi gün öğlene kadar ve idare etmiş yapılabiliyormuş demekki:))
    Geniz eti için çok geçmiş olsun bizimki maalesef küçülecek gibi olmadığından direk ameliyat dedi doktorumuz 17 sinde ameliyat olacağız:(İnşallah sizinki geriler de ameliyata gerek kalmaz.Aynen Berrağın bademcikleri de büyük ama şu an ona dokunmuyorlar.
    Alşam ki yazını merakla bekliyorum canım kötü bir şey yoktur inşallah aklım sende kaldı şimdi.

    YanıtlaSil
  4. ne guzel hem insanin esiyle gurur duymasi, hemde babaligiyla...

    YanıtlaSil
  5. küçük mucizem,
    gerçekten tebriği hakediyor babamız.Allah ne muradı varsa versin diyorum ne diyim başka:)
    umarım sizin geniz eti probleminizde canınızı sıkmadan ortadan kalkar.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. sezobigo,
    Size de geçmiş olsun.Nedir bu çocuklardaki geniz eti problemi yahu.Neden oluyor bu zıkkım şey?Kuzucuklarımızın canının yanmasına neden sebep oluyor ki?Umarım hallolur ilaçla sizinkide bizim kide.
    Sevgiler...
    Aylincim,
    valla senin kocayada bravo.Dediğin gibi başa gelince çekiliyor.Ama yine da biz şanslı kişileriz diye düşünüyorum,ne umarsız babacıklar var çevremizde.Allah onları başımızdan eksik etmesin.
    Bakalım bizim ilça işe yarayacak mı?Ben pek ihtimal vermiyorum ama dualarım işe yaraması yönünde tabi.Demek sizin ameliyat tarihi kesinleşti.Allah yardımcın olsun canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. özlem anne,
    gerçekten de öyle değil mi?
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. daha sizinçocuksuz gezmelere epey var ,ikizse büyütürken zor sonrası tatlı olmalı ,

    YanıtlaSil
  9. Çok şanslısın , çocuklarıyla ilgili eşin var.Kendi işiyle uğraşması ayrı güzellik...Senin içinde rahattır oldukça..Keyifle okudum , çok da mutlu oldum.Tablonuz hep böyle güzel olur inşallah...

    YanıtlaSil
  10. Cidden takdire şayan. eşim de iyi idare eder. Çok önemli kocaların desteği.
    eşime bir kere teşekkür ettim yardım ettiğin için teşekkür ederim dedim ee niye ediyorsun ki sadece senin işindi de yardım ediyor değilim ki ortak sorumluluklar tabi ki edeceğim dedi:)
    3 çocukla ben edemem cidden eşine koskocaman bir tebrik:)

    YanıtlaSil
  11. afferin babaya.millet 1 taneye bakamıyor.şekil a:)
    sinemaya gidicem dedim oğlumla.ya nerden çıktı oldu.p.tesiye attık bakalım.gidersek yazıcam artık.sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails