16 Şubat 2011 Çarşamba

Sağlık,En Büyük NİMET...

Eser: Şeyda ÇİÇEK
Pazar günü öğleden sonra birkaç pötibör eşliğinde bir fincan süt içtim.Bandıra bandıra,çok severim çocukluğumdan beri.
İşte tam o andan sonra oldu herşey...

Midemde garip bir ağrı hasıl oldu,önce hafif hafif,sonra gittikçe şiddetlenen.Bir iki masaj girişiminde falan bulundu eşim ama nafile,o ağrıyla uyudum öylece.

Ertesi akşam aynı ağrı bu kez şiddetini katlayarak tekrar çıktı ortaya,ama öyle böyle değil,katlanacak türden hiç değil.Nefes alamıyor,iki büklüm kıvrılıyorum.sanki mideme birbiri ardına bıçak darbeleri alıyorum,ardından ateşler yanıyor içimde.Doğum sancısı yanında hafif kalır desem belki bir nebze anlaşılabilir.Sıcak su torbaları falan fayda etmedi en sonunda ACİL de buldum kendimi.Üstünkörü bir muayene ettikten sonra ertesi günü polikliniğe gitmem gerektiğini salık vererek yolladı doktor eve,ağrı tüm şiddetiyle devam ederken ve hiç bir müdahale etmeden üstelik.Eve geldikten sonra ağrı kesici içerek sabahı ettim yine böylece.

Dün ise,işe gittim her zaman ki gibi.Öğlen 27 kişilik bir özel yemek organizasyonu olduğundan işlerimiz oldukça yoğundu.Eksik bir iki malzeme vardı ve ben şoförü alarak METRO'ya alışverişe gittim.Varmak üzereyken hafiften kendini göstermeye başlayan ağrı,alışverişin başlamasıyla kendini tekrar gösterdi ve ben zor bitirdim işimi.Hatta bir iki şeyi de unutmuş halde feryat figan attım kendimi arabaya.Şoför elimdekileri arabaya yerleştirirken,benim yüzümün halini görünce meraklandı...
"Ne oldu neyiniz var diye sordu?", arabada hiçbişeyim yoktu zira.
"Çok fenayım,ne olur hemen revire yetişelim" dedim.Arabada deli gibi ağlıyorum bu arada,adam panik halde kullanıyor arabayı.

Neyse vardık işyerine ve ben derhal revirde aldım soluğu.Doktor ve diğer sağlıkçılar şaşkınlıkla bakıyorlar yüzüme."Ne oldu neyiniz var?" diyerek.Bense
"Çok fenayım,ne olur yardım edin"diyebiliyorum ancak.Birkaç sorunun ardından tahlil yapmak istiyorlar fakat aylık engelim buna izin vermediği için hastaneye yönlendiriyorlar acilen ve mecburen.

Sonrasında eve bıraktı şoför.Evde YA ve Neco var.YA su çiçeği geçiriyor malum,yorgan döşek yatıyor yavrucum.Hemen erkek kardeşimi aradı Neco ve şükür ki yakınlarda olduğundan derhal yetişiyor imdadımıza kardeşim.Bizde hemen çıktık böylece.

Acilde yapılan muayene neticesinde,idrar,kan tahlili ve röntgen istedi doktor.Bunlardan kesin bişey çıkmayınca,ultrasona yönlendirdi bu kez.Ağrılarım tam gaz devam ediyor bu arada,deli gibi kıvrılıp duruyorum sürekli.Ve ultrasona girmemle durum netleşiyor sonunda:

Safra kesesinde en büyüğü 4 mm çapında taşlar,safra çamuru ve kolestrol kristalleri mevcut.

Tahminlerim bu yöndeydi zaten,pek şaşırmadım sonuca.Acildeki doktor Genel Cerrahiye yönlendirdi bu kez,uzun bir bekleyişten sonra doktorun karşısına geçtik,çok ilgili ve bilgili bir doktordu sağolsun ayrıntılarıyla anlattı herşeyi.
Tükettiğimiz besinlerin buna neden olduğunu ve safra kesesinde bulunan çamurun ilerde taşa dönüşeceğini,bu nedenle derhal ameliyat olmam gerektiğini söyledi.Bu süre zarfında yağlı gıdalardan kesinlikle uzak durmam gerektiğini önerdi.Vereceği ilaçların geçirdiğim atakları azaltacağını lakin tamamen geçmeyeceğini bir süre sonra tekrar edeceğini ekledi.

Velhasıl kelam,yakın zamanda bir ameliyat gözüküyor bana.Bu bir ilk benim için,yani ilk ameliyatım biraz ürkmüyor değilim,ama ikizleri bile normal doğurmayı göze alacak,mangal gibi bir yüreğe sahip olan benim için, bu kadarcık bir ameliyattan ürkmek komik olmaz mı?

Bugün de evdeyim,ameliyat tarihi almak için doktora gitmem gerektiğinden gitmedim işe,fakat sigortayla ilgili bir problemden ötürü tarihi alamadık henüz,sorunu halleder halletmez alacağım tarihi inşallah.

Bu arada ikizler YA'nın su çiçeği rahatsızlığından ötürü iki gündür anneannedeler yine.Aslında dün alacaktık lakin benim ağrılarım nedeniyle kaldılar yine.Çok özledim onları çooookkk.Canım kuzularım benim.

YA ise 2 gündür sere serpe yatıyordu,ateşi mütemediyen yükselip düştü,döküntüler saç diplerinde bile çıktı ama çok yoğun olduğunu söylemeyem.
Öyle halsizdi ki "hadi oğlum kalk safari park'a gidelim" teklifini bile "hayırrrr istemiyorum" diyerek reddetti.   Bugünse çok şükür iyi,ayaklandı artık,masa üstlerine çıkışı bunun en iyi kanıtı.Döküntüleri kabuk bağlamaya başladı,sanırım artık geçiyor.Ateşide yok artık.Allah'a çok şükür ki çok sarsmadan atlattık.Umarım ikizler için de bu kadar kolay olur.

Hastalık etrafta kol geziyor.Bu sene çok feci bir yıl oldu.Ne tarafa dönsem bir hasta var,sanırım havaların istikrarsızlığından.Mikroplar el ele vermiş neşe içinde ortamın tadını çıkarıyorlar.Acayip verimli bir yıl oldu onlar adına.Ama son gülen iyi güler,hepsini alt etmesini biliriz biz,Allah güç versinde...

Bizden şimdilik bu kadar,
Kimsenin hayatından SAĞLIK EKSİK OLMASIN,en önemli şey bu zira.
Atalarımızın deyimiyle:
OLMAYA DEVLET CİHANDA BİR NEFES SIHHAT GİBİ...

AFİYETTE OLUN İNŞALLAH....

29 yorum:

  1. çok gecmiş olsn inşlh biran önce atlatır sağlığınıza kavuşursunuz..

    YanıtlaSil
  2. Çok çok geçmiş olsun. Okurken çok korktum. Apandisit falan sandım . Bence ameliyatı geciktirmeyin. Çok şükür ki anneniz var. Eşiniz var. Biz kadınlar güçlüyüz bir ameliyatçık korkutamaz bizi. Acil şifalar dileklerimle..

    YanıtlaSil
  3. Tariflediğin ağrıya FMF mi acaba dedim bir an:( Doğum sancısından beter fmf sancısı bir de böbrek taşı. Hay allahım ya üst üste geliyor.
    Dikkat edin lütfen hasta sayısı artmasın artık azalsın.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. minik kelebeğim,
    Çok teşekkür ederim,çok düşüncelisiniz.Aminnn diyorum bende bu temenniye.
    Sevgiler.

    Küçük mucizem,
    Çok teşekkürler,Allah'tan öyle bişey değil onun sonuçları daha kötü diye biliyorum.Annem ve eşimden dolayı çok şanslı olduğumun farkındayım ve bunun için Allah'a sürekli şükrediyorum.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Nehir İda,
    FMF yi ilk kez senden duyduğum için çok fazla bilgi sahibi değildim,bu ağrı kadar zorsa Allah yardımcın olsun diyorum Ebrucum.Valla bu ara hakkaten hep üst üste geliyor ama buna da şükür.Allah daha beterlerinden sakınsın.
    Sevgiler Ebrucum.

    YanıtlaSil
  6. Valla bazen bana ölsem kurtulsam dedirtiyor canım düşün artık:))

    Bunlar hepp içini sızlatan hastalık anısı olarak kalsın. Daha da gelmesim emii.

    YanıtlaSil
  7. Canım arkadaşım çok büyük geçmiş olsun.Okurken sonunu zor getirdim içimden dua ede ede inşallah kötü bir şey değildir dedim:(
    Buna da şükür diyeyim Allah beterinden saklasın korkman normal neticede anestezi,neşter ben sezeryanla yapmak zorunda kaldığım halde hastalık nedeni ile ameliyat dense ürkerim herhalde.İnşallah kolaylıkla atlatırsın canım benim keşke yakın olsaydık gelirdim yanına belki bir faydam dokunurdu.

    Su çiçeğinizin gerilemesine sevindim şükür hafif atlattı.Yavaş yavaş toparlar artık kendisini.Kuzuları anneanneye göndermekle en doğru olanı yapmışsın çok özlemişsindir eminim ama hastalığı kapmalarındansa bu daha iyi olmuş.
    Tekrar çok geçmiş olsun canım arkadaşım.
    Sevgiler,acil şifalar..

    YanıtlaSil
  8. çok geçmiş olsun, tez zamanda tekrar sağlığınıza kavuşursunuz umarım. dermansız dert olmasın da

    YanıtlaSil
  9. çok çok geçmiş olsun, umarım ameliyat sonrası da çabucak toparlarsın, sevgiler

    YanıtlaSil
  10. çok geçmiş olsun, ya nasıl oldu böyle bir anda,hay allah... sana ve oğluşuna en kısa zamanda sağlık inşallah

    YanıtlaSil
  11. geçmiş olsun.safra kesesi ameliyatı olmuş biri olarak izninizle biraz ahkam keseceğim ;12 yıl önce felan özel hastanede olmama rağmen açık ameliyat yaptılar. dikişlerimin iyileşmesi 1 ayı buldu.halbuki laparoskopiyle 10 günde ayaklanılıyormuş.ama bildiğiniz gibi insan o ağrıdan kurtulmak için araştırmadan acele edip kurtulmak istiyor.
    ameliyatımdan bir kaç ay sonra bir tanıdıkla karşılaştım safra kesesini taşlar tıkamış ve sarılık olmuş.sezeyanla yeni doğum yaptıkları için ameliyat olamıyordu. birisinden duymuş,her gün bir çay bardağı zeytinyağını meyve suyuyla karıştırıp içmeye başladı ve bütün taşlarını böyle döktü.
    araştırın bence.

    YanıtlaSil
  12. Nehir İda,
    Çok iyi anlıyorum seni,bende o ağrılar esnasında aynı şeyleri düşünmedim desem yalan olur.
    Güzel dileklerin için teşekkür ederim canım Ebrum.Allah hepimize sağlık versin inşallah.

    Aylincim,
    Teşekkür ederim canım arkadaşım.Buna da şükür tabi,neler var.Doktor bu ameliyat için en kolay operasyonlardan biri dedi.Umarım sıkıntısız atlatırız.Canım benim yanımda olamasan da manevi desteğin yeter de artar bile.Çok teşekkür ederim.
    Valla ikizleri uzaklaştırdık ama bakalım hastalığı kapmalarına engel olabildik mi?Zira bu akşam haberlerde de duyduğuma göre su çiçeği salgını varmış etrafta.Sende dikkatli ol arkadaşım,çocukların bol olduğu kapalı ortamlara pek sokma derim.
    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  13. uykucuruk,
    teşekkür ederim,güzel dilekleriniz için.Bende öyle umuyorum.
    Sevgiler.

    fragolam,
    Teşekkür ediyorum,çok düşüncelisin.Dilerim çabuk toparlarız.
    Sevgiler

    Bir annenin paylaşımları,
    Teşekkür ederim canım arkadaşım,bende anlamadım nasıl olduğunu,kendini hiç belli etmeden bir anda kan kusturdu sinsi şey.Umarım çabuk defederiz bu sıkıntıyı da...
    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  14. nevalcim,
    Teşekkür ederim.Sanada geçmişler olsun.Zor günler geçirmişsindir eminim.Bakalım,ameliyat süreci hakkında konuşmadık henüz,kapalı yapıyorlarmış sanırım artık.Küçük bir delik açıp ordan alıyorlarmış safra kesesini(en basit anlatımıyla)laparoskopi dediğin bu olsa gerek.Bakalım hayırlısı.
    Bahsettiğin şey, deneyeceğim ,faydalı olur umarım.
    Teşekkür ederim,sevgiler

    YanıtlaSil
  15. ay Yaruze çok geçmiş olsun canım yaaa.ay geldi mi de hepsi üstüste geliyor...kayınpederim laparoskopik safra kesesi ameliyatı geçirdi, çok rahat atlattı...öpüyorum canım

    YanıtlaSil
  16. Arkadaşım çok geçmiş olsun,yarın seni tel. ile aramaya çalışıcam,konuşuruz inşaallah,öptüm çok,hepinize acil şifalar dilerim..

    YanıtlaSil
  17. Çok geçmiş olsun arkadaşım..Ameliyattında en kısa sürede sağlıkla neticelenir inşallah.Büyük kuzunda döküntülerinden iz kalmadan kurtulur inşallah.Acil şifalar dilerim...Çok çok çok geçmiş olsun...iyi geceler

    YanıtlaSil
  18. neşelihaller,
    teşekkür ederim canım arkadaşım.Hakkatende geldi mi üst üste geliyor,ama şükür ne yapalım,daha beterinden korusun Allah.Bakalım benimde öyle olur herhalde,hayırlısı olsun.

    architect,
    Haticecim,teşekkür ederim canım.Tamam hayatım uygun olursan ararsın.Öperim çok.

    İçimizdeki karnaval,
    Teşekkür ederim canım,iyi dileklerin için.Umarım dediğin gibi olur.
    Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  19. geçmiş olsun, çabucak atlatırsınız umarım...

    YanıtlaSil
  20. Çok geçmiş olsun.Ben okurken bile fena oldum.İnşallah biran önce tedavi olur atlatırsın canım.Tekrar geçmiş olsun:))

    YanıtlaSil
  21. çok geçmiş olsun en kısa zamanda acil şifalar.bu sene sizin için hastalıklarla başlamış umarım devamında sağlıklı günler geçirirsiniz.ameliyat şrtsa acıları çekmeye gerek yok en kısa zamanda olup kurtulmak en mantıklısı.çok çok geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  22. çok çok geçmiş olsun acil şifalar...

    YanıtlaSil
  23. çok geçmiş olsun yaruze, su çiçeğinden sonra tuzu biberi olmuş :( benim annem de safra kesesi operasyonu geçirdi, çok çabuk toparladı, umarım hepiniz sağlığınıza çabucak kavuşursunuz...

    YanıtlaSil
  24. Gönülcüm aradım ama tel. kapalıydı..En son başka bir numaradan aramştın beni ama ben onu kaydetmemiştim,facebook'tan mesajla atsana yeni numaranı,öptüm çok..umarım daha iyisinizdir..

    YanıtlaSil
  25. Tibetin annesi,
    Hoşgeldiniz evimize.Çok teşekkür ederim çok naziksiniz.Bende öyle umuyorum.
    Görüşmek dileğiyle...

    Sihirli Günce,
    Teşekkür ederim,çok fenaydı gerçekten,Allah bir daha yaşatmasın,kimselere.Öperim.

    Çocukça yaşamak,
    evet öyle oldu galiba ama şükür buna da.Beterinden saklasın Rabbim.Bundan sonrası sıkıntısız geçer inşallah.
    Sevgiler

    Nihancım,
    teşekkür ederim,çok şükür su çiçeğini atlattık,yaralarda iyileşsin bir an önce umarım.Salgın varmış aman dikkat...
    Sevgiler

    Hatcem şarjı bitmişti tel in.Açınca gördüm ama geç oldu,yarın konuşuruz artık,sağol canım.
    Öptüm çokkk.

    YanıtlaSil
  26. Okurken sonunu getirene kadar kötü bir şey değildir inşallah dedim. Allah beterinden saklasın. Çok çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  27. Kesinlikle sağlık en büyük nimet; umarım ameliyatın güzel geçer ve bir daha böyle sıkıntılar yaşamazsın arkadaşım. Çok çok geçmiş olsun sana ve oğluşuna.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  28. Hayal Arkadaşlarım,
    Teşekkür ederim,samimi duyguların için.Aminnnn diyorum iyi dileklerine...

    Ballı Cimcimem,
    Çok naziksin çok teşekkür ederim.Allah kimseye böyle sıkıntılar yaşatmasın.Sevgiler bizden.

    YanıtlaSil
  29. ben şu an yeni okudum hastalandığını.ayy canımm çok geçmiş olsun.yok hemen öyle sene kötü başladı filan yorumlarına girme.iyi düşün iyi olsun.her şey insanlar için.herkes bir dertle sınanıyor.önce çocuklarına sonra sana bol bol sağlık getirsin yeni yıl.bazen ameliyatsız da iyileşebiliyor insanlar.bilmem ki senin de öyle olur mu.umarım olur.sağlık haberlerini duymak dileğiyle.öptüm.

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails