13 Şubat 2011 Pazar

Sulu çiçekli bir pazar...

Kaynak:google görsel
Mis gibi,ışıl ışıl,tazecik bir günün sabahında,bugüne dair dünün devamı niteliğinde planlar yaparken,YA'nın keyifsiz kahvaltı ritüelinin ardından ısrarla"anne çok üşüyorum demesinden" ufukta görünen sakil hastalık illetinin pençesini  sırtımda hissediyordum artık.Sabah uyandığında da "boğazım acıyo"deyişi ilk işareti vermişti zira.
Peşi sıra ateşinin olduğunu farkettim,üşümesi de o nedenleydi zaten.Ateşini hissetmek için elimi vücudunda gezdirirken ufak kabartıların olduğunu farkettim,dün de ensesinde bir tane görmüş ve bu neyin nesi diye meraklanmıştım.
Elimle dokununca içindeki sıvı dışarı çıkmış ve Allah Allah dedirtmişti bana,lakin çok üstünde durmadımdı.Bugün vücudundakileri de görünce hemen "su çiçeği" geldi aklıma.Olabilir miydi?Belirtileri neydi?Nasıl bir hastalıktı?Nelere dikkat etmeliydi?Tehlike boyutu,tedavi aşamaları ????  kafamda bir sürü soru işaretleriyle geçtim PC başına.Okudum tek tek ve maalesef ki YA'da gördü o esnada.Pek iç açıcı fotolar yoktu zira.İrkildi çocuk "bende mi böyle olacağım anne?" diye sordu yavrucak."umarım olmazsın oğlum,bende küçükken geçirmiştim(benim ki oldukça ağırdı) ve bir süre sonra geçiyor sadece biraz kaşınıyor o kadar"diyerek rahatlatmaya çalışsamda çok etkili olmadı,gözlerinden yaşlar süzülüverdi bebeğimin.Ama asıl can sıkıcı soru ardından geldi:
-"Anne su çiçeğinden ölünür mü?"
-":(((( hayır annecim,herkes bu hastalığı geçirir,biraz rahatsızlık verir ama sonra geçer gider,bu kadar üzülme ve beni üzme ne olur"diyebildim ancak.

YA'nın tüm aşıları tam fakat bir tek aşıyı atladık şimdiye kadar "Su çiçeği".Tam aşı zamanı (15 aylıkken) hastalanmıştı YA ve hasta iken aşı yapılmadığından,ertelenmişti.Sonrasında da bir türlü denk gelmedi ve aklımızdan uçtu gitti.Ara ara dillendirsemde uygulamaya dökemedik vesselam.Şimdide zurnanın zırt dediği yer geldik,hadi bakalım hayırlısı.

Tabi daha ortada kesin bişey yok,yani teşhis benim tarafımdan konuldu henüz,tamamen tahmin.Belirtiler tahminlerimi güçlendirse de son sözü doktor söyleyecek.YA babasıyla birlikte doktora gitti 1 saat kadar önce,yarını bekleyemedik,durum netleşsin ona göre hareket edilecek artık.Aşı için hala geç kalınmamışsa -ki internette ilk belirtilerin ardından 1-2 gün içinde yaptırılabilir diyor,hemen yaptırmalı,su çiçeği değilse zaten illaki ertelemeden bir an önce pratiğe dökülecek.Üstelik ikizler pusuda bekliyor,atlayıp virüsün üstüne,hemen ortak oluverirler hastalığa.Ne me lazım,3 tane sulu çiçekli velet aynı evin içinde hiiiç çekilmez doğrusu.Evlerden ırak.

Ben kendimden biliyorum,çok ağır geçirmiştim,kaşınmaktan ağlar,annem kızdığı için gizli gizli kaşır yırtardım her yerimi.Yara falan olmuştu hatırlarım.Elim yüzüm tanınmayacak haldeydi.O günlerden bana hatıra kaşıntı kaldı.Her su çiçeği ya da benzer kaşıntılı hastalık duysam,refleks olarak kaşınmaya başlarım derhal.Şimdi olduğu gibi:)

Kalkıp arayayım bakalım ne yapmışlar,umarım tahminlerimde yanılıyorumdur.

19 yorum:

  1. aman geçmiş oldun, umarım değildir, ama olursa da aşıyı atlamayın bari

    YanıtlaSil
  2. ah dayanamamm..e o kadar aşı yapıyorlar çocuklara, aşıya rağmen nasıl suçiçeği olur ki? ama bu mantığa göre olsa da hafif geçirmesi lazım...Çok geçmiş olsun arkadaşım, iyi haberlerini bekliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun ,inşallah su çiçeği değildir.Aşısı olsaydı hafif geçerdi..Ama artık eskisi gibi değil ,kaşıntısı için sprey veriyor doktorlar ,çocuklarda daha az eziyetle geçiriyor o süreci.Çok geçmişler olsun arkadaşım...

    YanıtlaSil
  4. su çiçeği ise hepsi geçirecek demektir.kızım ağır geçirmşti,miniğim hafif .sizinkiler atlatırlar inş.

    YanıtlaSil
  5. Cok gecmis olsun kiyamam ya... Sakin kasimasin ...

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun canım.Yazık ya ben en çok -"Anne su çiçeğinden ölünür mü?"'ye takıldım.Nasıl da korkmuş yavrucak.En kısa zamanda bu sevimsiz çiçeklerden kurtulmanızı temenni ediyorum.

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun Gönülüm.. sanki bir salgın da bu yönde var.. kaşıntıı, su toplanması gibi.. inşaallah sıkıntısız atlatırsınız

    YanıtlaSil
  8. Canım çok geçmiş olsun inşallah değildir.Eğer öyleyse de kuzulara buluşmaz inşallah:(

    YanıtlaSil
  9. yaruze geçmiş olsun eğer su çicrği ise hafif geçirir inaşallah.merak ettim ne dedi doktor.acil şifalr dliyorum:(

    YanıtlaSil
  10. Sonuç ne oldu?
    İda aşılı olduğu halde çok ağır geçirmişti dakika dakika yüzü beneklenmişti o kdar çoktu ki resimleri var da baktıkça kötü oluyorum.
    Çok geçmiş olsun canım dilerim değildir.
    Kıyamam ya sorduğu soruya çok üzüldüm...Siz meleksiniz tanrı korkur küçüğüm sizi.

    YanıtlaSil
  11. Çok geçmiş olsun.Benim oğlumda 5.5 aylık iken çıkardı maalesef aşı yok ise biraz daha zor geçiyor inşallah kolay atlatırsınız.

    YanıtlaSil
  12. çok geçmiş olsun. eskiden bu hastalıkları geçiren çocuğun yanına başka çocuklar yanaştırılırdı ki ona da bulaşsın ve biran önce atlatsın diye. mantıklı mı mantıksız mı bilmiyorum.
    Çok geçmiş olsun umarım korktuğunuz gibi değildir. Benim yüzümde üç tane su çiçeği lekem var. kaşınmamak mümkün değil ki:)

    YanıtlaSil
  13. gönül umarım umduğunuz gibi çıkmaz. çok geçmiş olsun şimdiden, sizde x3 olarak yaşanma olasılığı da var çünkü :(

    YanıtlaSil
  14. Şuan durum nedir yazmamışsın?

    YanıtlaSil
  15. bir annenin paylaşımları,
    Teşekkür ederim ilginize.Aşı için geç kaldık,hafif atlatır diye temenni etmekten başka yapacak bişey yok.
    Sevgiler.

    neşelihaller,
    Teşekkür ederiz,aşı da olsa % 100 koruması yok,aşı olanlarda çok şiddetli geçirebiliyorlarmış, mutlaka bir şekilde geçiriyorlar bu hastalığı,hafif şekilde atlatırlar diye umuyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. içimizdeki karnaval,
    Teşekkürler ediyorum canım.Su çiçeği olduğumuz kanıtlandı,hayırlısıyla atlatmayı diliyorum.Kremler falan vermiş doktor umarım sancısız atlatırız bu süreci.
    Sevgiler canım...

    Neval,
    valla bende tetikte bekliyorum,birkaç güne kalmaz ikizlerde döker foyalarını meydana.Hayırlısıyla atlatmayı diliyorum.
    İlgine çok teşekkürler.

    Kiraz çekirdeği,
    Teşekkür ederiz,hiç kaşımıyor valla,çok dikkatli.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Sihirli Günce,
    Teşekkür ederiz.Benide derinden vuruyor böyle sözler,anneyiz ne de olsa.Umarım kısa sürede kendimize geliriz.
    Tekrar teşekkürler.

    Deli annem,
    Teşekkür ederim.Salgın var mı bilmiyorum ama bizim okulda geçiren bir çocuk varmış,ondan bulaştı yüksek ihtimal.Bakalım umarım çabuk ve zararsız atlatırız.
    Öperim canım

    YanıtlaSil
  18. İkiz Annesi,
    Bulaşacak muhakkak kaçış yok gibi görünüyor.Bir an önce geçirip kurtulalım bari.Sağol ilgine.
    Öperim canım.

    sezobigo,
    evet canım su çiçeği ve bende umarım hafif atlatırız.Çok teşekkür ederim ilgine.
    Öperim çokk.

    Nehir İda,
    İdacık için çok üzüldüm.Çok sıkıntılı oluyor kendi çocukluğumdan biliyorum.Çok teşekkür ederim Ebrucum ilginden dolayı,iyi ki varsınız.

    YanıtlaSil
  19. kırmızı wos wos,
    Çok teşekkür ederim.Çok küçükmüş sizin bebeğinizde nasıl atlattı çok zor olmuştur eminim.Aşımız yok umarım sıkıntısız atlatırız.
    Sevgiler

    küçük mucizem,
    çok teşekkür ediyoruz,bizim diğer veletler istese de istemese de geçirecekler,hayırlısı artık.
    Benimde lekelerim vardı su çiçeğinden,çok ağır geçirmiştim,hala kaşınıyorum düşündükçe..
    İlgine tekrar teşekkürler...

    Nihancım,
    teşekkür ederiz,en az hasarla atlatmayı umuyoruz,hadi bakalım hayırlısı...
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails