16 Mayıs 2011 Pazartesi

Evlilik hazırlıkları...

Günler yoğun,yorucu ama oldukça keyifli,şükürler olsun...
Bu aralar Haziran sonu evlenecek olan erkek kardeşimin evlilik hazırlıkları ile uğraşıyoruz,hummalı bir biçimde...
Ev tutuldu çok şükür,hemde bize epey yakın,çok seviniyorum tabi.Kardeşimi çoook seviyorum haliyle,uzaklaşsak çoook üzülürdüm.Kız kardeşim uzak maalesef,en azından biri yakın olmalı.Gelincağızımız yabancı değil,o nedenle zaten iyi anlaşıyorduk,umarım böylede devam eder.

Eşyaları hazırlandı ufak ufak,birkaç eksik kaldı.Halılar,perdeler,boya badana işleri,aplikler...Aslında eksikler bitmiyor,kimbilir daha neler neler var.Sıfırdan bir ev ortaya çıkarmak,zahmetli ve teferruatlı bir iş nitekim.Eskiler bir yatak,bir döşek,birkaç kap kacakla samanlığı seyran ediyorlarmış ancak şimdi durum oldukça farklı.O samanlığın seyran olabilmesi için maddi ve manevi epey efor sarfetmek gerekiyor.
Bu işlerden bende en az onlar kadar keyif alıyorum.Sağolsunlar,her aşamada benimde fikrimi almaları, dahası benden destek istemeleri çok hoşuma gidiyor.Bende elimden geldiğince yanlarında olmaya çabalıyorum,bazen "acaba fazla mı karışıyorum?" diye otokontrol yaptığım oluyor,lakin onlar sürekli minnet duyarak bu düşüncemin yersiz olduğunu gösteriyorlar bana...
İşten ayrılmış olmam bu aşamada çok iyi oldu aslında.Her işte bir hayır vardır derler ya,gerçekten oldukça hayırlı oldu.Düğün sonuna kadar da işe başlamamak hayırlı olacak zannımca...
Önümüzdeki hafta Hacer'in ailesi gelecek,ondan sonra da biz gideceğiz Hacerciğimin eşyalarını almaya.İşin bu kısmı oldukça hazin aslında.Yıllarca yaşadığın evden ayrılıyor olmak,orda bulunan eşyalarının toplanıp götürülmesi ve artık o eve misafir olarak gelip gideceğin fikri biraz üzücü.Ama doğa kanunu bu;sevmek,sevilmek,birleşmek,üremek aile olmak gerek.Doğanın dengesini bozmamak gerek:))
Bizde bu yollardan geçtik bir zamanlar.9 yıl önce tamda bugün sözlenmiştik,dün gibi sanki.O kadar apar topar olmuştu ki bizimki,nasıl geçti,neler yaptık,neleri atladık hiç bilemedik.Tanışmamız ve evliliğimiz arası topu topu 5 ay,ne acelemiz vardıysa sanki...Tadını çıkarmalı idi o vakitlerin,sindire sindire,geniş geniş hazırlanmalı idi evliliğe.Ama Neco sağolsun,soktu iki ayağımızı bir pabuça,yangından mal kaçırır gibi apar topar girdik o yola.Bir baktım evlenmişiz:)))Kötü mü oldu?Olmadı elbet,çok şükür,ama daha geniş vakitte daha organize hazırlanmak isterdim kendi düğünüme,bir kez olacak sonuçta.Yani o niyetle yola çıkıyoruz...
Biz her işimizde böyle aceleciyizdir zaten.
Bkz: ilk 6 yılda peşpeşe 3 çocuk..(ilki 4.cü yılda ve 2,5 yıl sonrada ikiz ama neticedir önemli olan)

Düğün hazırlıkları demişken,
Herşey iyi hoşta,ben daha ne giyeceğime karar veremedim bir türlü.Nasıl bir elbise almalı? Ne renk olmalı? Modeli nasıl olmalı? Biraz daha bekleyip birkaç kilo daha mı vermeli? Yoksa riske atmayıp şimdiden hazır mı etmeli? Yaa saçları ne yapmalı? Nasıl bir şekle sokmalı? Bu kısa haliyle pek de alternatif olmasa da bir karara varmalı..Ha birde ayakkap sorunu var.Elbiseye uygun ayakkap ve çanta edinmeli...
ZE'nin elbiseler hazır.Düğün ve nikah için iki ayrı elbise alındı,lakin onlara uygun iki çift ayakkabı arayışındayım.Biri bej diğeri nar çiçeği renginde.Aslında cumartesi günü tam istediğim gibi iki model buldum,renklerde istediğim gibi idi.Ancak kararsız ben acaba daha güzel birşey bulabilirmiyim diye almadan çıktım.Bulamazsam ve şayet kalırsa onları alırım artık.
YA ve RU içinde iki takım beğendim,onları alacağım büyük ihtimalle.Ceketli değil,yelekli bir takım,şahane şeyler,tarzı harika.Oğullarımı içinde hayal edince heyecanlanıyorum.
Neco'ya da bakacağız birşeyler,umarım gecikemeden hallederiz.
Kardeşim için en iyisi olsun istiyorum.O herşeyin en güzelini hakediyor,tabi Hacerimde...Allah sağlık ve mutluluk versin,en önemlisi bu.Ve peşisıra da huzur.Yuvaları her daim sıcacık olsun,mutluluk dolsun.O mutlu yuvayı sağlıklı ve hayırlı evlatlar şenlendirsin,tadına tat,neşelerine neşe katsın.
Ağızlarının tadı hiiiiç bozulmasın,bir yastıkta kocasınlar.
Sağlıkla,mutlulukla,huzurla...


ZE hanım'la hafta sonu gezmesinden...

11 yorum:

  1. Güzel telaşlar bunlar,hele bir de ağız tadı var sa oh alaa.
    Elbise için acele edilsin derim,kilo kapatsın diye siyah olmasın isterim :)
    GörümceK derler bak sonra :D
    Allah tamamına erdirsin.

    YanıtlaSil
  2. amanin ...benim kardeşimin düğünüde bu cumartesi..ben ne işlerle uğraşıyorum..bu gidişle iyice sıkışacam...
    kardeşlerimiz çok mutlu olurlar inşallah...

    YanıtlaSil
  3. 2 erkek kardeşim var ve çok özeniyorum artık evlenseler:)
    Hoş heyecanlar bunlar ama yorucu işte.
    Öpüyorum canım sizi.

    YanıtlaSil
  4. Allah mutlu mesut etsin inşallahhhh...Darısı bizim başımıza :))))

    YanıtlaSil
  5. allah mutlu mesut etsin pişmanlık dert tasa vermesin inşallah:))

    YanıtlaSil
  6. Şimdiden bir yastıkta kocasınlar diyelim o halde Gönülüm.. Güzel bir çift olmuşlar, araya da senin çiçeği alınca tam olmuş:)

    YanıtlaSil
  7. ah bizimde tanışmamızla evlenmemiz arasında 6 ay var...ne acelemiz varmış..şimdiki aklım olsa uzuuunnn uzun tadını çıkara çıkara yaşardım o süreci:)

    Kardeşini şimdiden tebrik ediyorum..Allah bir yastıkta bir ömür nasip etsin...

    YanıtlaSil
  8. Ortanca kardeşimin bu telaşına ortak olamamıştım İzmir de evlendiği için.
    ama küçük kardeşimde inşallah ben de senin yaşadığın duyguları, heyecanı yaşarım.

    Mutluluklar dilerim Gönülcüm.
    Minik prensleri ve prensesi merak ettim. Senin çok güzel olacağına hiç şüphem yok

    YanıtlaSil
  9. Cok tatli bir cift! Insallah cok mutlu olsunlar. Evlilik hazirliklari amaaannn ne heyecanli.
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  10. Güzel telaşlar bunlar...Giysi olarak belki pudra tonlarını tercih edebilirsin ..

    YanıtlaSil
  11. Allah mesut etsin Arkadaşım,ne güzel iyi günde-kötü günde hep birliktesiniz,Allah daim etsin..

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails