7 Eylül 2011 Çarşamba

En Büyük Abi Bizim Abi...

Dün gece sabaha kadar uyumayıp,ellerim kızarana dek alkış tutarak bu tezahüratı yapasım vardı,
Hiç abartısız.
Neden mi?
Öyle bir sahne yaşandı ki bizim evin ikiz yatak odasında,keyfime keyif,huzuruma huzur kattı.

Dün akşam,bayram tatilinde şehir dışında olan dayımızın canının fena halde bizi çekmesinden mütevellit,ısrarlı davetine kayıtsız kalamayıp evini ziyarete gittik.

Dönüşte saatin uyku zamanını çoktan geçmiş olması hasebiyle,alel acele pijamalarımızı giyip,sütlerimizi içtikten sonra dişlerimizi zoraki fırçalayarak geçtik yatağımıza.

Yapılan kitap okuma pazarlığı sonucu bu gece ki paylaşım:
YA'ya ben,RU ve ZE'ye babaları okuması şeklindeydi.

Ben hazırlığımı yapıp(bir yandan da makinaya çamaşır doldurmakla meşguldüm) işimi bitirdikten sonra odalarının kapılarına vardığımda bir de ne göreyim;

Canımız kanımız bir tanecik abimiz,almış eline kitabı ve kurulmuş kardeşlerinin yatak odalarındaki sandalyeye başlamış bir güzel masal okumaya.
"Bu gece kardeşlerime ben okumak istiyorum anne"dedi,
"Tabi memnuniyetle oğlum"dedim.
Nasıl mutlu oldum,nasıl duygulandım kelimelerle tarifi yok.

Hemen duyduğum memnuniyeti dile getirip,bu gece,sayesinde daha az yorulacağımı ve iyi ki kendisinin var olduğunu,kardeşlerinin de bu işten çok keyif alacağını taraflarınca da onaylatıp çıktım odadan ve geçip kendi odama dinlemeye başladım masalını.
Acaba yarıda bırakıp sıkılıp çıkacak mıydı yoksa sonuna dek tamamlayarak,onları uyutup öyle mi geçecekti kendi odasına???

Şişşşşşştttt sessizce bekleyip görelim...
(Aynen kendi kurduğu cümleler ile)

"Bir varmış bir yokmuşşş,evvel zaman içinde tavşan Rabbit adında bir tavşancık varmış.Birgün sinemaya* gitmek istemiş.Sinemaya giderken yolda arkadaşları inek Meşiş ve Moşuş'u görmüş(isimleri söyledikten sonra hoşlarına gitmiş olacak ki kıkırdıyorlar beraberce).Meşiş ve Moşuş tavşan Rabbit'e nereye gittiğini sormuşlar.O da sinemaya gittiğini ve kendisininde onunla beraber gelmek isteyip istemediklerini sormuş.Onlar da gelmek istediklerini söylemişler.Yolda giderken diğer arkadaşları horoz,eşek,kedi ve ördeğide görmüşler (bunların herbirinin ismi varmıydı onu anımsayamadım maalesef) onlarda kendileriyle gelmek istemişler.Ve hep beraber sinemaya gidip çooookkk eğlenmişler.Dönüşte yolda çiçek toplamışlar,ama çiçeklerden "biri ne olur beni koparma yoksa canım çok acır hem benim annem babam ve kardeşlerim var bana zarar verirsen onlar çok üzülür demiş"(ben genelde bitki ve hayvanlara zarar vermemeleri gerektiğini öğütlerken bu yöntemi kullanıyordum,kulağında yer etmiş demek ki) Onlar da koparmaktan vazgeçmiş.Çiçek çok mutlu olup teşekkür etmiş.Masalda burda bitmişşşşşşş"

dedi ve kapıyı kapatarak usulca çıktı odadan,görevini başarıyla ifa etmiş komutan edasında...
Bende bulunduğum yerden çıkıp "uyudular mı oğlum kardeşlerin?" diye sorduğumda "evet" dedi yine aynı kısık ses tonuyla.
İnanamadım,gidip kontrol ettim.
Ve evet uyumuşlardı.
Görev layıkıyla yerine getirilmişti ve ortaya çıkan sahne muhteşemdi.

Uykuya dalan kardeşlerin yüzlerindeki ifade huzurla eşdeğerdi.Bana düşen sadece,ufaklıkların açık kalan üstlerini örtmekti.Öperek örtüp çıktım odadan.
Bu muhteşem dakikalara şahit olmamı sağlayan, 5,5 yaşında,cüssesi küçük ama kalbi kocaman bir ABİ idi.

Tamam, biz anneler, çocuklarımız söz konusu olduğunda, tabir-i caizse b.kunda boncuk ararız.En ufak müspet tutumu,mucit olup insanlık adına çok faydalı bir  keşif yapmış coşkusu ve gururuyla karşılarız,kabul,
ama sahiden de, belki insanlık adına değil ama ailemiz adına çok faydalı ve keyif verici bir ilki gerçekleştirmemiş miydi benim kocaman yürekli ABİ kuzum???

Yanına gittiğimde methiyelerime son sürat devam ettim.Yaptığının ne denli güzel bir şey olduğunu övdüm de övdüm.Ve artık kendisinin gerçekten çok büyüdüğünü,bunu bu gece ciddi biçimde ispatladığını anlattım.O da keyifle gülümsedi.
"Her zaman yaparım anne,merak etme" dedi,ve arkasından kendisine kitap okumamı istedi,peşi sıra bitmesini bekleyemeden huzur içinde uykuya daldı.

Sabah kalktığında uzunca süredir problem ettiğimiz bir diğer mevzuda sorun olmaktan çıkmaya başlamıştı artık.Eee o kadarını burada söylemem pek yakışık almaz diye düşünüyorum.

Bu varlıkları bize emanet edene,zorluklarıyla beraber güzel günlerini de gösterene binlerce şükür...

Ek 1:Bu şarkı da içimde uçuşan mavi kuşlara ithafen gelsin...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

*Sinema deyince tarihe not düşmek istedim.2 hafta kadar önce Şirinleri izlemeye gittik ve pek beğendik.Yalnız sonunu biri bana anlatsın,çünkü nedendir bilmem umumiyetle filmin sonlarına doğru beni bir rehavet sarar ve göz kapaklarıma yenik düşerim.GORA'da bile herkes kahkalarla salonu inletirken benim uyukladığım vakidir.

15 yorum:

  1. Bence de koskocaman bir adım bu, hiç de küçümsenecek bir şey değil. Kocaman koskocaman alkışlarımı yolluyorum buradan Yamaç'a. İnanki ben okuyunca çok duygulandım...

    YanıtlaSil
  2. Gönülcüğüm hep yaz olur mu, zamanım olmadığında bile ilk okuduklarımdansın, eksikliğini hissediyorum hemen.

    YanıtlaSil
  3. Senin minik beni ağlattı canım ya :)
    Büyüdükçe çok rahat ediceksin canım çok :) maşallah bin kere.
    Birde acaba kardeş olmalımı? olmamalımı? sorusu kafamdayken iyi geldi bu :D

    YanıtlaSil
  4. Buse'mmmmmm,
    Mest eyledin beni.Bilmukabele,kendime en yakın duyumsadıklarımdansın emin ol.
    Sende etkilendin dimi Buse'cim.Valla ben yazarken bile içim eridi.Hele bir de başına gelsin de gör.Çok yaşanası şeyler bunlar çoooookkk.
    Öperim muhabbetle...

    YanıtlaSil
  5. harika! bu tip kıvılcımları bol methiyeyle meşaleye dönüştürmek lazım... gönül cüm devamını şiddetle diler, minik abiyi tebrik ederim :))

    YanıtlaSil
  6. Bahar'ım,
    Kesinlikle olmalı,tereddüt etmen bile gereksiz.Hayat çok sesli güzel...
    Öperim çoookkk.

    YanıtlaSil
  7. Nihan'ım,
    aynen katılıyorum,bazen aşırıya mı kaçıyorum acaba övgüler konusunda diye düşünüyorum ama yo yo,onlar böyle böyle motive oluyor dediğin gibi.
    Bakalım bu akşam da ayno şeyi yapacak mı,yoksa öyle bir ilham gelip gitti mi?
    Sevgiler çooookk..

    YanıtlaSil
  8. Gönülüm

    İmrendim, gıpta ettim. Bu ne güzel bir ailedir, ne güzel bir terbiyedir.

    Keşke benim kızımın da bir Yamaç abisi olsaydı. Maşallah. Ne kadar övünsen az. Gelecek günler çok güzel be Gönülüm.

    YanıtlaSil
  9. Nilhan'ım,
    Kendi sesimden tam da böyle bir şarkı ekleyecektim ama WMP dan eklemeyi beceremedim.
    Teşekkür ederim arkadaşım,senin kızının abisi olamaz belki ama çok iyi bir abla olacağına eminim.
    Öperim çoookkk...

    YanıtlaSil
  10. ma$allah...
    Büyümesine sahit olmak böyle bir $ey i$te..Zaman hizli geciyor..

    YanıtlaSil
  11. Duygulanmakta sevinmekte cok haklisin. Buyumuste hikayeler okuyup kardeslerini mi uyuturmus.
    Aferim guzel abiye. Benim yerime de opersin:)

    YanıtlaSil
  12. aferin abiye.Gerçkten çok güzel bir şey yapmış.Ne kadar mutlu olsan azdır.İnş bizim ablada kendisi uykuya dalarda bizde aynı sevinci gösteririz:)

    YanıtlaSil
  13. Bravo Yamaç'a.Ona karşı çok mahcubum ama öp benim için,telafi ederiz umarım.Hep senı mutlu edecek,gurur verecek olaylar yaşatsın yavruların.Öpücükler

    YanıtlaSil
  14. gönül işin zor ama sonuca bakınca değermiş be diyor insan. inan burdan ben heyecan yaptım seni düşünemiyorum bile inşallah devamı gelir:)

    YanıtlaSil
  15. masallah bu kocaman yurekli abiye kardes olmak iste bu yuzden guzel ve tebrikler ne guzel kitap okumayi asilamissiniz cocuklariniza:)

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails