21 Eylül 2011 Çarşamba

Hastalık sezonu / Gelişimlerimiz

Yazın gelişi ile birlikte güle oynaya sezon finali yaptığımız hastalık illeti,sonbaharın merhaba deyişiyle birlikte  kaldığı yerden,hem de görkemli bir biçimde açılışı yaptı.

Salyalar,sümükler,aksırık tıksırıklar falan filan...
Neyse ki şimdilik ateş,kusma vs.. yok
Allah muhafaza...

Pazartesi göndermemiştim okula,dün daha iyicelerdi gittiler,bugünde gönderip göndermemekte kararsızdım.Burun akıntıları devam ediyordu,hafif öksürük eşliğinde.Kararsızlığım 11:30'a dek sürdü.Ama baktım ki yaramazlığa yetecek derecede enerjiye sahipler,keyifleri de oldukça yerinde,üstelik benimde boğazımda ağrı var,hadi yarım gün gidin bari dedim biraz bencilce de olsa...

Umarım daha az hastalık geçiririz bu kış.Nitekim çocuk sayısı 3 olunca,yarattığı kriz epey sarsıyor ruhu ve bünyeyi.Allah dermansız dert vermesin önemli olan bu elbet,ama grip bile olsa hastalık, üç çocuğun nazları niyazları feci yoruyor insanı.

Bu arada bu sabah itibariyle gelişimlerimiz aynen şöyle:

YA:  5 yaş 7 ay 2 hafta ve 1 gün

Boy : 115 cm
Kilo : 22,5 kg


RU : 3 yaş 2 ay 4 hafta

Boy : 102 cm
Kilo : 17 kg

ZE : 3 yaş 2 ay 4 hafta

Boy : 98 cm
Kilo : 15,8 kg

RU, YA ile mukayese edildiğinde açık ara önde gidiyor.YA'nın 3 yaş 6 aylıkken ölçtüğümüz boyuyla RU''nun şu an ki boyu aynı.Yani YA'ya göre yaklaşık 4 ay önde.
Aynı şekilde ZE ile kıyasladığımızda şu an itibariyle 4 cm fark var arada.Doğduğundan itibaren hep önde gidiyor.Cinsiyet farkınında bunda etken olduğu bir gerçek.
Amaaaannnn sağlıklı olsunlar da önemli olan o.

6 yorum:

  1. evet sağlıklı olmaları yeterli ama insan karşılaştırmadan da duramıyor :) gerçi ben ilk 3 ayda bıraktım karşılaştırmayı çünkü kızım 4,5 yaşında ama 115 cm 22 kg oğlum tam 3 yaşında ama 95 cm 14 kg ve gelişimleri arasında uzaktan yakından bir alaka yok. o yüzden en iyisi karşılaştırmamak :)))

    YanıtlaSil
  2. Nihancım,
    senin kız epey önde gidiyor maşallah.Yamaçtan 1 yaş küçük ama boyları aynı.Kızlar bir ara hızlı büyüyorlar erkeklere göre.
    Anne babaya çekme durumlarımı etken acaba?

    YanıtlaSil
  3. ah evet sağlıklı olsunlar da....

    YanıtlaSil
  4. katılıyorum sağlıklı olsunlarda gelişim farklarını önemli değil.bizde bugün itibari ile gelişim eğrisinde yüzde 40lara yani ortalamaya yaklaşöışız.şimdiye kadar yüzde 20-25 seyrediyordukta:))

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun canım.Allah sağlık versin inş.

    YanıtlaSil
  6. bizimkinde de burun akıntısı başladı :(
    cümleten geçmiş olsun.

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails