11 Kasım 2011 Cuma

Tasarruflar Meyvesini Verdi...

Bayramın 3.cü gününü tamamen çocuklara ayırma kararı almıştık bayram programını yaparken.İlk iki gün ziyaretler gerçekleştirilecek;3.gün çocuklar ne isterlerse ona icabet edilecekti.

Programımızın ilk iki gününe uygun şekilde hareket edip bayramlık ziyaretlerimizi yaptık.Üçüncü gün ise çocukların genel isteği üzerine,epeydir planlayıp,hatta bu istek uğruna gün be gün azimle para biriktirip kısa sürede hedeflenen rakama ulaşmamıza rağmen,türlü sebeplerle uygulamaya geçemediğimiz "Jurassic Land"e gitmeye karar verdik.


Üç çocukla hazırlanıp yola düşmenin pek kolay olamayacağından yola çıkarak,telaş içinde hazırlanmamıza rağmen,ancak 13:30 gibi çıkabildik yola.Trafik feciydi her zaman ki gibi.Bir buçuk saat gibi bir süre de varabildik ancak Forum İstanbul'a.Pendik nereee?,Bayrampaşa nere???Dünyanın bir ucu...


Vardığımızda çocuklar arabada sızmışlardı bile.Güç bela uyandırdık uykularından.Havada açık görünmesine karşın epeyce soğuktu.Rahatsız oldular zorla uyandırıldıkları uykularına soğuk havanın eşlik edişiyle.Apar topar giyinip girdik içeri.


Çok kalabalıktı haliyle.Bayram oluşu ayrıca etkendi böyle oluşuna.Hazetmem böylesi keşmekeşte dolaşmayı.Hele ki üç çocukta eşlik edecekse bana,çok istediğim bir şey bile olsa ucunda, tamamen antipatik hale gelir benim için o gezinti.Ne gezdiğimden birşey anlarım,ne yediğimden ne de içtiğimden.Kaldı ki ne amaçla orda olduğumun ayırdında olayım...


Ama baş koymuştuk bir kere ve onca yolu sabırla katederek varmıştık hedefe.Kalabalık korkutamazdı bizi,Üç çocuğa rağmen hemde!!!


Bir gün önceki kabına sığmaz hallerini referans alıp,başımıza geleceklerden müthiş çekinirken, gayet munis,aklı selim ve uyumlu tavırlarla bizi ters köşeye yatırmaları dumura uğrattı doğal olarak.Ne yapacaklarını kestirmek mümkün değil bu veletlerin vesselam...





Kalabalık ve devasa bir karmaşanın hakim olduğu labirentvari koridorları,gideceğimiz mekanın yön oklarını takip ederek zor da olsa bularak nihayet gişeye adımımızı attık.Biletlerimizi bayrama özel % 30 indirimli almanın keyfini yaşadık.Böylece kumbaramızda başka isteklere sahip olmayı sağlayacak bir miktar para daha kalmış oldu.Bunu duyunca YA'nın mutluluğu görülmeye değerdi.


İçeri girdik nihayet.İlk olarak müze ziyaret edildi.Devasa dinozor kemikleri oldukça ilgilerini çekti.
"Anne bakkk ne kadar kocamann" nidalarıyla belirttiler şaşkınlıklarını."Artık dünyamızda dinozor diye birşey yok değil mi?" diye de korkularının yersiz olduğunu tasdike çabaladılar.



Karanlık mağaralarda dehşete kapılıp birbirlerinin gölgelerinden dahi korktular.


Nasılda ürkek adımlarla inceliyorlar.Sanki arkalarından her an bir tane dinozor çıkagelecekmiş gibi :)




Gördükleri her yeni manzara da şaşkınlık ve ilgileri kat be kat arttı.Tedirginlikleri de aynı oranda...



Canlısını aratmayan yaratıklara dokunarak ve hatta mıncıklayarak gerçek mi? değil mi? diye sınamaya çalıştılar.Yaa gerçek olsaydı :)




Bu kısıtlı alanda dahi kendilerince senaryolar yazarak,bir aşağı bir yukarı,sağa sola her yana koşturup atraksiyondan geri kalmadılar.



Onları en çok korkutanda simülatör araçla birlikte izlediğimiz 3D kısa filmdi.İtiraf ediyorum ben bile tırstım azıcık:)Dinozor saldırılarına maruz kalan zırhlı bir aracın içindesiniz ve dinozorların her darbesinde sağa sola savrulup yerinizden sıçrıyor,ara sıra nefesini yüzünüzde hissediyorsunuz.O kadar sahici yani...RU ve ZE babanın kucağında oldukları halde korkup ağladılar.Çıkmak istedik ama onuda kabul etmediler.Hem ağlarız hem izleriz misali,gerilimden keyif aldılar.YA'da onlar kadar olmasa da ara sıra yüzünü kapatarak ürktüğünün sinyallerini verdi.Aslında bu denli aksiyon barındıran bir film olduğunu bilsem izletmezdim ama neyse..


Çıkışta,rehber eşliğinde dinozor türlerini incelemeye devam ettik...


RU,gördüğü her yeni dinozor türünde bacaklarıma yapışarak göz ucuyla baktı..Yusuf yusuf...



İnceleme bittikten sonra,geziden anı olması için alışveriş standı bulunuyordu.Bizimkiler oyuncak dinozorları tek tek incelediler ve hatta öğrendikleri bazı türlerin isimleri bile saydılar...


Son olarak Dinozor Park...Bu alanda hatıra fotoları çektirip dövmeler falan yaptırıyorsunuz.Ya da kocaman dinozor yumurtalarını satın alıp üstüne istediğiniz resmi yaparak hatıra olarak evinizde saklayabiliyorsunuz.


Biz T-Rex dövmesi yaptırmayı tercih ettik.Mavi üstüne siyah çizgili.Silinmesin diye kollarımızı geriye doğru sıvayıp tüm gün öyle gezdik.Karşılaştığımız herkese gösterdik.Öyle ki,okulda ki arkadaşları görsün diye,o güne dek banyo yapmama pazarlığı bile yaptık...


ZE'de, parkta bulunan dinozorların çıkardığı seslerden ürktüğünden, mütemadiyen kulaklarını elleriyle kapayarak dolaştı...


Jurassic Land hatırası :)



En çok bu uzun boyunlu yaratığı sevdik...







AVM ye girdiğimiz andan itibaren YA'nın ilgisini bu balonlar çekti.Dakkasında "ben buna binmek istiyorum" diye tutturdu.Başta biraz çekindiğimden binmesini istemedim."İçeri girelim belki ilgini çekecek daha güzel şeyler buluruz" diyerek O'nu ikna ettim.Fakat çıkışta yine aynı balonları görünce ısrarla binmek istediğini söyleyince "Peki bir gidip bakalım" dedik.


Önce balonun fermuarlı kısmından içeri giriyorsunuz.Ardından motor yardımıyla balonu şişirip dizboyunu geçmeyen şişme havuzun içine bırakılıyorsunuz.Balona bağlı ip yardımıyla O'nu dışardan siz yönlendirebiliyorsunuz.İçinde kalma süresi 4 dk ile sınırlı.Tehlike barındırıyor olsa da,bu denli istekli oluşuna kayıtsız kalamadım.Çok da pimpirikli olmamak gerek diye düşünüyorum...


Çok da keyif aldı...



Ve çıkış...


Kimi zaman gerilsekte,keyifli bir gündü.Çocuklar mutlu,biz mutlu.

Daha ne olsun...

21 yorum:

  1. çocukları mutluysa, anne-baba zaten mutlu
    daha ne olsun...daim olsun

    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  2. ne mutlu olmuşlardır kimbilir..
    eee hakettiler ama kaç zamandır para biriktiriyordu canlarım..iyi olmuş sürmüşler sefalarını;-)

    YanıtlaSil
  3. Aaaaa....Jurassic Land'a biz de gimiştik...İpek çok keyif aldı ama Yiğit başından sonuna korkudan kucağımdaydı...Sıpayı bütün tur boyunca sırtımda taşıdım ve çıkınca da " ne güzel eğlendik değil mi anne?" dedi bana....adam kamera şakası resmen....

    YanıtlaSil
  4. Güzel gezi olmuş Yaruzem .Ya'nın bindiği baloncuk enteresanmış.Aferin Ya.ya cesurmuş..
    Dinazorlarla ilgili ne güzel yer yapmışlar.Tam çocuklara göre olmuş.Belki Yağız büyüdüğünde bizde gideriz :)
    öpüyorum canım :)
    içimizdeki karnaval

    YanıtlaSil
  5. gerçekten "daha ne olsun?" :)....


    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  6. onlar mutlu olsun yeter di mi? :) o balona bende binmek istedim ama :)))

    YanıtlaSil
  7. Cnm merhaba :) Çok şeker bir ailen maşallh nazar deymesin. Hep çok çocuk istemişimdir. Rabbim bana daha nasip etmedi ama seni görünce imrendim. Genç anne olmanın avantajı süperrr :)))))) sanada çok yakışmış annelik .

    YanıtlaSil
  8. Dopdolu geçmiş, maaşallah maaşallah;-)

    YanıtlaSil
  9. Aynur(küçük hala),
    Daha ne olsun dimi?Amacımız bu değil mi zaten.
    Sevgiler bizden de...

    YanıtlaSil
  10. Burcucum,
    Evet yaa sahiden de iyi iş çıkarttılar.Özellikle YA.Fazlası var eksiği yoktu vallahi.Ödülünü de aldı ama.
    Öperim Burcu'm...

    YanıtlaSil
  11. Gülçin,
    Aynen bizimkiler de öyle tırsa tırsa ama keyifle bitirdiler geziyi.

    YanıtlaSil
  12. aaa herşey gerçek gibim :)
    bizde gidelim bizde :D
    üstelik yakın sayılır bize ;)

    YanıtlaSil
  13. cok güzel bi gezi olmuş canım bende gitmek istiyorum :)
    bende mimin var ♥

    YanıtlaSil
  14. İlknurcum,
    Çocuklar hep cesurda anneler biraz korkak galiba.Başlarına birşey gelecek diye endişe ediyoruz sürekli.Düşe kalka büyüyebileceklerini çıkarıyoruz aklımızdan bazen.
    Yağızın da ilgisini çekeceğine eminim canım.
    Öptüm çoookk..

    YanıtlaSil
  15. Dilek,
    Sevgiler bizden de :)

    Tibet'in annesi,
    Başka gayemiz yok ki buyndan sonra zaten.Binseydin ya keşke:)

    YanıtlaSil
  16. Bebişlerim,
    Teşekkür ederim.Kalabalık aile olmak güzel de sabrın da sınırsız olmalı buna mukabil.Allah seninde gönlüne göre versin inşallah.
    Yine beklerim:)

    YanıtlaSil
  17. Ecehan'cım,
    Teşekkür ederim.
    Sevgiler çookkk:)

    YanıtlaSil
  18. sen üc cocukla bu kadar güzelsin.Cocuklarin birbirinden güzel ma$allah size...
    Bir daha ki geli$imde ada´yi götürmek isterim buraya.Tam ona göre

    YanıtlaSil
  19. Ben de annemler, yeğenim ve bebişlerimle gitmeyi çok istedim bu bayram, hatta Babaeski'ye ninemizi ziyaret dönüşünde gidelim diye Babamı gaza getirmeye çalıştık oğlumla ama iyi ki gitmemişiz 3 yaşındaki kızımın korkmasına dayanamazdım. Bolca resim paylaşmana çok sevindim.. Oğlum ve ben çok merak ediyorduk şimdilik bu fotolarla idare edelim bakalım, kızımız biraz büyüsün.. CiCi KaLL.. (^_^)

    YanıtlaSil
  20. Aslım,
    Teşekkür ederim güzel sözlerin için.Adacık ta çok sevecek eminim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. acemi cadıcım,
    Evet çocuklar biraz tırsıyor ama genel olarak ilgi çekici.Sen yine de dediğin gibi biraz daha büyümesini bekle istersen.Ya da oğlunu alıp öyle git.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails