1 Nisan 2012 Pazar

Akademik Durumlar... :)

Dün,RU ve ZE'nin 2.dönem genel bilgilendirme toplantıları vardı okulda.
Sınıf öğretmenleri, rehber psikolog, ingilizce öğretmeni ve okul müdiresinin tek tek ve genel bilgilendirmelerinin yanı sıra,veliler de soru ve görüşlerini bildirdiler ilgililere...
Öncelikle şunu belirteyim;
Okulumuzdan genel olarak çok memnunuz ve keyifle gidip geliyoruz şükür ki.Öğretmenlerimiz ve sevgili müdiremiz pek özenli ve ilgili.Emeklerine binlerce teşekkür.Ne denli eğlendiğimiz ise resimlerimizden aşikar.

Okuldaki keyif dakikaları...

Bizimkiler haşarılık peşinde :)

RU ve ZE hakkında ki genel kanı, çok şükür ki oldukça olumluydu.Özellikle ZE'nin RU'yu kardeşten ziyade bir anne gibi koruyup gözetmesinden,ZE'nin şefkat dolu yaklaşımlarından ve ikisinin de son derece uyumlu çocuklar olduklarından bahsettiler.Motor becerilerinin, bulunduğu yaş aralığının özelliklerine göre oldukça gelişkin olduğunu söylemeleri gülümsetti beni.Özellikle rehber psikoloğun görüşleri benim için keyif verici ve yol gösterici oldu.Ders esnasında yaptığı gözlemlere dayanarak, her ikisinin de derslere katılımının çok iyi, algılarının son derece açık ve el becerilerinin muazzam olduğunu dile getirmesi sevindiriciydi.Bir de üstüne, sınıfta algı düzeyi olarak en iyi durumda olanlar arasında RU ve ZE'yi de sayması katmerlendirdi keyfimi.

ZE'ciğimin ilk sınıf başkanlığı deneyimi:)

YA,mart ayı başı itibariyle, bu yıl başlayacağı ilköğretim okulunun ana sınıfına geçti.Dolayısıyla bu toplantıda YA'ya dair bir bilgi yok.Ama YA'nın öğretmeniyle sürekli bilgi alışverişindeyim zaten.Öğretmeni harika görüşler dile getiriyor O'nun hakkında.Daha önce kreşe gitmiş olmasının şu an ki durumunda etken olduğunu söylüyor.Sınıftaki pek çok arkadaşından ileri düzeyde olduğu bariz ortada diyor.YA'nın da sık sık dile getirdiği "ama ben her şeyi biliyorum zaten,okula gitmeme gerek yok" söylemleri netlik kazanıyor böylece.Çizgilerle, çubuklarla uğraşmak sıkıyor O'nu; nitekim son günlerde okuma-yazmayı öğrenmiş olduğunu şaşkınlıkla farkediyordum.Elinde sürekli bir kağıt kalem,duyduğu kelimeleri heceleyerek yazmaya uğraşıyor ve çoğunlukla hatasız yazıyor.Bazen bir harfi eksik ya da harflerden birinin diğeriyle yer değiştirmesi şeklinde olsa da genel olarak gayet başarılı;ve benden sadece onaylama kısmında destek alışı diğer bir anekdot.Kitapta, TV de, gazete veya dergi de gördüğü yazıları okumaya çalışması epeydir varolan bir durumdu.Ben bunun görsel hafızadan ileri geldiğini düşünüyor, okumaya başladığına yormuyordum;fakat işi yazıya dökerek bu işi kaptığını göstermiş olduğu küçüğüm bana.

Yeni okulunda yarım gün devam ediyor YA.Yani sabah 08:30 öğlen 12:30 arası.Sıkılmıyor da hem bu sayede.Haftanın iki günü, salı ve perşembe günleri yüzme derslerimiz devam ediyor ve YA bu işten inanılmaz zevk alıyor.Hem çok azimli hem de müthiş istekli.Çok yorucu bir spor olduğunu dile getirse de halinden memnun yine de.

Anne-baba olduktan sonra insanın huzuru, öncelikle çocuklarının sağlığı ve mutluluğu, peşi sıra başarılarıyla paralel gidiyormuş meğer...

8 yorum:

  1. ikizlerin aynı sınıfta olmasını bız pek önermeyız aslında ama onlr mutluysa ne ala..yınede bazen bırbırlerının basarılarını etkileyebılırler dıkkat edın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nohut Odacım,
      Özel kreşlerde, aynı yaş grubunda birden fazla sınıf bulunmuyor genelde,sende bilirsin.O nedenle şimdilik böyle bir şansımız yok.İlköğretim ana sınıfına başladıklarında, benimde önemle üzerinde duracağım hususlardan biri bu.Şimdilik zarardan çok yarar getirdiğine inanıyorum ayrıca bu durumun.Nitekim şu an başarıdan çok, kendini evinde ve güvende hissetmesi, beraber eğlenmeleri benim için önemli olan.
      Hassasiyetin için teşekkür ederim.
      Sevgiler...

      Sil
  2. Ru geleceğin Beyazıt Öztürk'ü olma yolunda
    resimlere bakınca öyle hissettim:))
    Ze de çok şeker:))
    bu benim düşüncem
    hem neden ayrılsınlar ki
    her şey başarı, hırs...
    daha çok küçük yaşlardan başarmalısın,yapmalısın
    sen şu olmalısın bu olmalısın
    diyen aileler var...
    başarı tahtasımı bu çocuklar
    mutsuz bir nesil yetiştiriyoruz...
    önemli olan beraber olmaları bence aynı sınıfta olmaları,ve mutlu olmaları çok önemli ...

    YanıtlaSil
  3. Maşallah Ru ve Ze'ye ne güzel gelişim östermişler.Abilerinin de emeği vardır diye düşünüyorum Yamaçla geçirdiğimiz zaman dilimini düşününce :)
    Tek yumurta ikizleri için aynı sınıfta olmak sıkıntı oluşturuyormuş ama çift yumurta ikizlerini bilmiyordum.Babam tek yumurta ikiziydi bir yıl okula ara vermiş ikiziyle karıştırılmasın diye :) Senin ikizlerin şanslı biri kız biri erkek hem akıllı hemde çok şirinler, öperim o iki güzelliği :)))

    YanıtlaSil
  4. maşallah kuzucuklara allah başarılarını daim etsin inş.

    YanıtlaSil
  5. ne mutlu sana gönülcüm, böyle güzel şeyler duymak nasıl nasıl mutlu ediyor bizleri :))) ayrıca ya yı tebrik ediyorum, okumayı öğrendi demek kendi başına :)))

    YanıtlaSil
  6. maşallah , Başarılarının devamını dilerim...

    YanıtlaSil
  7. Maşaallah kuzucuklara,hep böyle gülsün güzel yüzleri ve hep başarılarını,güzelliklerini görelim onların Gönülcüm,tebrikler hepsine ve pek tabi sana :)

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails