12 Nisan 2012 Perşembe

Sıcakkanlılık da Bir Yere Kadar...

İnsanoğlu çeşit çeşit;
Sıcakkanlısı var,suratsızı var,
Lafazanı var,suspusu var,
Bulunduğu kabın şeklini alanı var,kasıla kasıla taş kesileni var,
Mütevazisi var,kurumlusu var,
Ağzı laf yapanı var,boşboğazlısı var,
Olduğu gibi görüneni var,göründüğü gibi olanı var,
Meraklısı var,ketumu var,
Var da var velhasıl...

İnsana insan lazım;her zaman lazım.Yalnızlık Allah'a mahsus; lakin bazen öylesi denk geliyor ki adama, "bu kadarına da pes yani" dedirtiyor.Şöyle ki;

Bugün öğle üzeri YA'yı okuldan ben aldım.Peşi sıra biraz gezindik,bir iki ihtiyacımızı giderdik ve eve dönmek üzere toplu taşıma aracına bindik.Kuruldum şoför arkası çift kişilik koltuğa ve YA'yı aldım kucağıma.Az sonra yanıma bir bayan oturdu;yanında 10-12 yaşlarındaki oğluyla birlikte.Araç yeni kalkmıştı ki muhabbet sever bayan arkadaş kucağımdaki oğlumu göstererek:

"Bir tane mi çocuğunuz?" dedi tüm güleryüzlülüğüyle,
Afallayıp, yüzüne alık alık baktıktan sonra biraz gerilerek ve vereceğim cevaba hiç hazırlıklı olmayacağını tahmin ederek:
"Hayır 3 tane" dedim.
Tahmin ettiğim gibi (artık o kadar alıştım ki bu tepkiye):
"aaaa gerçekten mi " sorusuna eşlik eden şok ifadesiyle peşpeşe sorularını sıralayarak beni dumur etti hatuncağız.
"Diğerleri bundan büyük galiba?"
"aaa demek ikiz,çok zor olmuştur dimi?"
"Kaç yaş var aralarında?"
"Cinsiyetleri ne?"
"Allahtan biri kız olmuş"
Yorumda yapıyor benim adıma:)
"Kız çocuk iyidir,benim iki oğlum var bir tane de kız yapsam mı diye düşünüyorum,ama ya olmazsa geri gönderecek halimiz yok ki!!!" abla komikte aynı zamanda :)
"Biz 3 kız kardeşiz,bir de erkek kardeşimiz var,annem keşke o da erkek olsaydı der ara sıra" diye kendi sorup kendi cevap veriyor hızını kesmeden.Yetinir mi peki? yetinmezzzz:
"Yardım edeniniz var mı?"
"Okula gidiyorlar mı?
"Kaç para veriyorsunuz kreşe?"
"İkisine mi o rakam?offf çokmuş,ekstra bir ücret istiyorlar mı?
"Sabah gidip akşam geliyorlar öyle mi?"
Yok gelmiyorlar orda kalıyorlar desem şaşırıp susar mı acaba???
"Eşiniz ne iş yapıyor?"
"Nerede oturuyorsunuz?"
"Nerelisiniz?Eşiniz de mi oralı?"
"Aileniz burada mı oturuyor?"
"Kaç kardeşsiniz?Hepsi burda mı?"
Kardeşliğin önemi hakkında bir de nutuk çekti ki ablam,ağlamama ramak kaldı :)

Ben kesmedim YA'ya sardı bu kez:
"Adın ne senin?Kardeşlerinin adı ne?"

bla bla bla...

Bıraksam kadın yedi sülalemin seceresini tutacak.Kafamı çeviriyorum olmuyor,tek kelime ile cevap veriyor ve yorum dahi yapmıyorum anlamıyor,"yahu sus be kadın" diyeceğim dilim varmıyor.Yol bitsin de ineyim diye dua ediyorum ama uzadıkça uzuyor be mübarek.
Neyse bir ara yoruldu mola verdi de derin bir ohh çektim;ardı sıra da indim minibüsten şükür.
Ama sınavdan geçmiş gibi terledim ne yalan...
Bu kadar da meraklı ve çenebaz olmaz ki ama insan yahu!!Neden bunca yakından tanıma gereği duydu beni anlamadım.Kanı kaynadı desen;ilk bakışta öyle pek de sevimli, sıcak gelen bir tip değilim.Muhabbete aç desen;git komşuna, gider bu ihtiyacını;elin yabancısıyla ne işin var dimi.Nüfus memuru yahut gözlem yapan bir sosyolog desen;görüntüsü aykırı.Huyu bu ablamın demek ki...

Dedim ya blogcum;insanoğlu işte,çeşit çeşit

21 yorum:

  1. Hakikaten çeşit çeşit o neymiş öyle milli felaket!!Çok soru sormaktan çok soru sorulmasından ivik ivik özele giren şeyleri didiklemekten ve didiklenmesinden sinir olurum.İyi sabretmişsin bununla geçmiş olsun:)

    YanıtlaSil
  2. Evet malesef böyleleri var ve bu banlar genellikle ya minübüs otobüs gibi toplu taşıma araçlarında yada parklarda olurlar ve insanın yedi ceddini öğrenmeden bırakmazlar. Naparsın işte:)Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal misali kızsan olmaz anlatsan olmaz.

    YanıtlaSil
  3. geçmiş olsun ;)
    böyleleri beni bir kaç kez şehirler arası otobüste yakaladı. Bir de öyle düşünün, siz çabuk kurtulmuşsunuz...

    YanıtlaSil
  4. Şehirler arası otobüslerde daha da fena oluyor:) Konya Ankara arası yıllarca gidip geldim neler dinledim nelere yanıt verdim:))

    Garip bir milletiz.

    YanıtlaSil
  5. bilemezsin ki neden böyle...
    Belki gerçekten toplum baskısı altında ezilmiş biridir. Öyleleri bi arkadaşı olsun diye can atar ama muhabbet kabiliyeti gelişmemiş olduğundan çok sıkıcıdır.

    çok soru sormuş gerçekten sıkıcı tabii...

    YanıtlaSil
  6. Bu mesele benim de çok karşılaştığım birşey.Hiç tanımadığım insanlara neden bu kadar malumat verdim ki diye kendime de kızarım ama kabalıkta etmek istemem.En sinir olduğum ise araları yakın çocuklarım olduğunu öğrendiklerinde acıyan bakışlar. Gülsem mi ağlasam mı bilemem bu tarz memleketim insanlarına:))

    YanıtlaSil
  7. Bu sıcakkanlılık değil, densizlik artık!

    YanıtlaSil
  8. canları sıkılıyor gönülüm pek yüz vermemek lazım :))

    YanıtlaSil
  9. İnsanlar çeşit çeşit...Ben de sevmem gevezenin bu kadarını...Güven duygumu dürtükler bir şeyler...Acabalar , soru işaretleri....

    Bu arada bloğa girerken uyarı veriyor. Tehlikeli olabilir diye.. bİlginiz olsun

    YanıtlaSil
  10. çok sinir, neyse ki kısa yol. şehirlerarası yolda yan koltuğa böyle birinin oturduğunu düşünsene... :))

    YanıtlaSil
  11. toplu taşıma araçlarına bindiğimde konuşmayı hiç sevmem,bırak yabancıyı tanıdıklarımla bile uzun muhabbet etmem.Herkes dinliyor çünkü benim hayat hikayemi kimse dinlemek zorunda değil:))zormuş gerçekten ben okurken bunaldım seni düşünemiyorum:))

    YanıtlaSil
  12. Ayyyy ben daraldım valla Gönülüm :) Hiç sevmem bende böyle insanları.Ben insanlara geç ısınan bir tip olduğum için, ilk başlarda benim soğuk bir tip olduğumu düşünen birçok insan var. :) İlginç gelir bu tür insanlar hep bana.Allahtan inmişsin de kurtulmuşsun :)

    YanıtlaSil
  13. Azıcık güldüm ama itiraf ediyorum o soruların sorulduğu kişi olmak istemezdim.Gönülüm iyi dayanmışsın :))))))))) Bazen sınırlarımızı aştığımızı farketmiyoruz ,kadıncağız merakını gizleyememiş , eteğindekilerin tamamını dökmüş anlaşılan...Yurdum insanı diyorum ,tüm sevgimle ...Değişik bir halkız vesselam :)
    Mizanselini çok güzel yansıtmışsın,öpüyorum canım :)

    YanıtlaSil
  14. Ben fenalık geçiriyorum böyle insanlar karşısında ama bişey de diyemem, veririm yanıt kısa da olsa. Ne çok insan var böyle konuşmak, konuşmak ve konuşmak isteyen etrafta. Nolur denk gelmesinler bana, sahiden kanımı emiyorlar sanki durmadan konuştuklarında ki ben öyle çok konuşan insanların, az bildiklerini düşünürüm her defasında.

    Geçmiş olsun Gönülcüm sana.

    YanıtlaSil
  15. üç çocuunuz mu varrrr??? aaa hiç göstermiyosunuz amaaa :))) bi de dr. versiyonu var bunun, sırayla herkesin hastalığını sorup, dinlemez, kendi hastalıklarını anlatırlar, bekleme odasında, ufff :)))

    YanıtlaSil
  16. Merhaba, keyifli bloğunuzu, blogger anneler listesinden buldum ve takibe aldım.

    Sevgiler,

    http://emirkaanim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  17. blogger anneler birbirini izliyor, ben seni izlemeye aldım, bende seni bloguma beklerim

    YanıtlaSil
  18. yurdum insanı çok komik yaa:)ben ne zaman sokağa bebeğimle çıksam,bebeğimde şapka ,şal yoksa eğer " kızım üşüteceksin çocuğu sarsana başını" şal, şapka takmışsam eğer "yavrucum çok sarmışsın çocuğu, bırak biraz oksijen alsın çocuk" gibi bir sürü yorum duyarım...gülsem mi, ağlasam mı bilemedim:)sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails