18 Kasım 2011 Cuma

Aklımı Kaçırdığımın Alametleri...

Geçtiğimiz cumartesi günü İzmit'te oturan çok sevdiğim arkadaşım "S" geldi bana kahvaltıya.Yanında benim ikizlerden iki ay küçük kızı "İ" ile birlikte.10 yılı aşkındır devam eden çok güzel bir dostluğumuz var kendisiyle.Sımsıcak,pamuk gibi bir yüreğe sahip hayat dolu bir kızdır "S"

O'nunla sohbetin dibine vurur,vaktin nasıl geçtiğini anlamaz,tadı damağınızda ayrılırsınız yanından.Öylesine sever ki yaşamayı dahası güzel yaşamayı,gıpta ile bakarsınız her anı detaylandırılmış hayatına.Öyle de planlı programlı,disiplinlidir her konuda.Hesap kitapçıdır ayrıca,vara yoğa harcamaz çar çur etmez parasını.Alırsa en iyisini alır ama hesabını yaparak,kitabına uydurarak...Evinde bir tek gereksiz eşya göremezsiniz,iş olsun diye alınmamıştır hiçbir şey.Sade,şık ve elegandır bu nedenle tercihleri...

Kendisine zaman yaratmasını da bilir.Çocukla boğmaz kendini.Haftanın birkaç günü İzmit'te musiki derneğine gider akşamları.Güzeldir sesi,TSM ile deşarj olur,nefes aralığı tanır kendine.Konserler verirler belli zamanlarda,solo da söyler ayrıca.Ayrıca bir yıldır da keman dersleri almaya başladı,"Bu yaştan sonra olur muymuş" zırvalarına aldırmadan.Müzik ruhun gıdasıdır bilir ve doyurur tüm benliğini tılsımlı ezgilerle.Tam benim yapmak isteyip de yapamadığım gibi...


Ne zaman ziyaret etsem kendisini,sıcacık karşılar her daim beni ve ailemi.Neco'yla da iyi anlaşır."Eniştem bir tanedir" der hep.:)Neco'da O'nu sever.Ailesini de tanırım.Annesini,babasını,abisini,abisinin eşini...Bekarken gidip kalırdım bazı geceler,çok sıcak insanlardır hepside.O da bilir benim ailemi,bana nasılsa onlara da öyle içtendir ilgisi.
Dolayısıyla,öyle sıcakkanlıdır ki,içinize işler samimiyeti,yürekten hissedersiniz sevgisinin içtenliğini.Seveni de çoktur sırf bu nedenle.

Candır kısaca arkadaşım can...

Kendisi gibi cıvıl cıvıl,bıcır bıcır bir de kızı var.18 aylıkken basbaya anlaşılır konuşan,düzgün cümleler kuran,özgüveni sağlam bir çocuktu "İ".Şimdi de öyle nitekim.Tam annesinin kızı.Bizim bücürlerle arası pek iyi.Öyle ki geçen hafta geldiğinde gitmek istemedi bir türlü,annesi salya sümük ağlayarak götürdü kendisini.ZE ile sarmaş dolaş öyle keyifli vakit geçirdiler ki...
Bizim eve gelen çocuklar,gitmek istemezler pek zaten,yetişkinlerin bir daha gelmek istemeyeceği gibi:(Çocuk bahçesi gibidir haliyle,aratmaz falan kreşi.Eğlence gırla,kalabalık,curcuna,tam çocukların istediği gibi...
"İ" yi de yine geleceklerine dair sözler vererek zor ikna etti "S" ciğim giderken...


Haaa ne diyecektim;
İşte geçtiğimiz cumartesi "S" buraya kadar gelmişken "Pendik pazarına uğramadan gitmeyeyim" bari dedi.Ben de "tamam sen git,hava soğuk "İ" çıkmasın dedim."Olur mu öyle şey,üç tane sana yetiyor zaten,nasıl başa çıkacaksın dördüncüyle dedi.
"Ha üç ha dört farketmez,sen git gel hadi" dedim ve gönderdim O'nu pazara.

Biz de 4 çocuk 1 yetişkin ne mi yaptık?
Mısır patlattık,kutu kutu pense oynadık,şarkılar açıp bağıra çağıra dans ettik,hopladık zıpladık ve bir baktık ki "S" işini bitirip gelmiş bile...
"Ayy sana da yük oldum,zor oldu mu,yormamışlardır seni inşallah" dedi.
"Yoooo ne yükü canım,gayet keyifli zaman geçirdik sor istersen kızına" diyerek gülümsedim.

Hakikaten,ha bir eksik, ha bir fazla;ne farkeder?Bilakis çocuk sayısı arttıkça eğlendirmek için sana iş düşmüyor bile pek.Sen onlara dahil olabilmek için can atıyorsun hatta bazen.Üstelik gayet de keyifli onlarla vakit geçirmek...

Bu vesile ile anladım ki,
4.cüyü de büyütecek cesaret,azim ve güç hala var bende.

Ya da manyaklık mı desek???

44 yorum:

  1. Ben sadece ha gayret der bir de maaşallah diye eklerim :))

    YanıtlaSil
  2. Azmine hayranım Gönülüm :)

    YanıtlaSil
  3. Ülkücüm,
    :))))
    Anladın sen onu...

    YanıtlaSil
  4. Amanın!! diyorum, başka da birşey diyemiyorum. :))

    YanıtlaSil
  5. ben bu yazıya yorum morum yapamam kardeşiiiim.git deli anneden blog isminin telifini al,yaruzeyi sil onu koy:)))

    YanıtlaSil
  6. Amanıınnnn!!!

    YanıtlaSil
  7. İlknurcum,
    Ben de ne yalan.Ama benim ki dediğim gibi delilik alametleri...
    Sen aldırma bana:)
    Öptüm şekerim...

    YanıtlaSil
  8. Adsız,
    :))Başka ne denir ki zaten...

    Sitarem,
    yok anam o Deli'ye yakışır.Herkesin mahlası kendine.Ben kendi çapımda deliriyorum işte.
    Hem her anne biraz deli değil miydi işte;)
    Örnek sen:)))

    YanıtlaSil
  9. Sen başlığı ne güzel koymuşsun işte, üzerine yazacak bir şey yok bence :)

    YanıtlaSil
  10. bizde kesinlikle hep iyi yönünü hatırlama zorlukları unutma eğilimi var. hep gülüp oynuyoruz zaten dimi gönülcüm, ağlayan bebekler, uykusuz geceler... unutuldu hep bunlar... hey gidi heyyyy....

    YanıtlaSil
  11. Yürü Yaruzecim kim tutar seni:)))) Tam benim hayalimdeki şey idolüm olursun o kadar yani:))

    YanıtlaSil
  12. aaaa kesin yap kesin...Yani sağlığın yerindeyse, çocuklarına bakacak maddi gücünüzde varsa daha ne...kaç kardeşsiniz bilmiyorum ama ben 2 kardeşim..yani sadece bir kardeşim var:(( ne çok isterdim 4 kardeş olmayı:) yap şekerim yap yani:))

    YanıtlaSil
  13. Çok çocuk olmalı bence de evet ilk yıllar zor ama sonrasını düşününce bence çok eğlenceli. ama ben ikinciye bile cesaret edemiyorum...

    YanıtlaSil
  14. Arkandayım Gönül :) kim tutar ve yorar çocuklardan başka seni :) yap gitsin de nereye kadar :)

    YanıtlaSil
  15. Dördüncü mü?cesaretinize hayran kaldım maasallah nazar degmesin:)

    YanıtlaSil
  16. Gönül??? dördüncüyü doğurmaya niyetlendin de yolunu mu yapıyorsun şekerim?? tatlım iyi misin? senin hava değişimine ihtiyacın olmasın? gel bana hayatım biraz kahve içelim, muhabbet edelim filan...

    YanıtlaSil
  17. Görkem,
    :))
    Teşhisimi kendim koydum ben:)

    Aysunnn,
    ee tabi nesi zor ki çocuk milletinin.Biz hep kakara kikiri yapıyoruz ailecek.Her günümüz bayram havasında.Ben hiç bunaldığımdan,usandığımdan falan bahsedip şikayetleniyormuyum burda?
    Hıııı????
    Ne münasebet:))))

    YanıtlaSil
  18. Sevdecim,
    Bana eşlik eder misin?Yabancı hissetmeyeyim bu alemde.Zira herkes deli gözüyle bakıyor baksana:)
    Sevgiler...

    Dilekcim,
    yanımda zor zamanlarda görevi teslim edeceğim stepnem olsa inan 4 de yaparım 5 de.Sırf hamilelik keyfini yaşamak için bile değer buna.Kalabalık aileden daha keyif veren birşey var mı?

    YanıtlaSil
  19. Defne Naz,
    Kesinlikle aynı fikirdeyim.Ailem içinde durum böyle,benim içinde.Biz 3 kardeşiz ve hepimiz evliyiz.Üçümüz bir arada annemlerde olduğumuzda onların keyfine diyecek yok doğrusu.Tabi bizimde.Geleceğini teminat altına alabiliyor ve dünyanın gidişatından çekinmiyorsanız bol bol çocuk yapın derim ben;)
    Bana ne oluyorsa?
    Sevgiler...

    Selma'm,
    Gittiği yere kadar:)
    Dört,beş...
    Peşime tek sıra halinde dizer tavuk ve civcivleri misali dolanırız ortalıkta:)
    Olmaz mı?:)

    YanıtlaSil
  20. Güzünkızı,
    Cesaret mi,manyaklık mı dersin?
    Neyse ne,güzel işte bee:)
    Sevgiler...

    Gülçin'im,
    :)Sana gelirsem,daha da cesaret alacağıma eminim.Zira senin çocuklar pek bir düzenli intizamlı falan diye biliyorum.Edepli adaplı yani.
    Görürsem benimkileri unutur,sahiden niyetleniveririm haa bilesin...
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  21. canım uzaktan davulun sesi hoş gelir :) şimdi bir kız daha olsa 2 kız 2 oğlan eşitliği sağlasak falan diye düşünmüşsündür sen ama bidaha düşün bence bunlar 18 aylık doğmuyolar :)))) ama haklısın büyüdüklerinde ve sayı arttığında kendileri oyalanıyolar çoğu zaman bu da işin iyi yanı :))))

    YanıtlaSil
  22. Manyaklık! :p
    Bir taneyle daha zor oluyor. Şimdi evde 3 çocuk olsa hepsini bahçeye çıkartır oynatırım. Zira millet evde saklıyo çocuklarını, dışarda oynayacak çocuk bulamıyoruz. Okula gittiği içn arkadaş konusunu pek problem etmiyorum gerçi. Akşam da ailecek vakit geçirmiş oluyoruz. Bazen de arkadaş topluyorum lojmandan. Valla da billa da aslında Can'dan ziyade onları düşündüğüm için. Çoğu okula gitmiyor, ailelerin hepsi eğitimci olmalarına rağmen bazı aileler çocuk deyip geçiyorlar, ilgilenmiyorlar. Hava soğuk diye dışarı yüzü göstermiyorlar. Sevdiğim çocuklar var, özlüyorum onları. Ben de toplamaya başladım. Aileler gelmesin ama :)

    YanıtlaSil
  23. Yürü be Gönülüm,kim tutar seni.3'e bakan 4 e de bakar,hemfikirim ,becerikli hatunsun zaten.Arkadaşına da imrendim doğrusu,maşaallah dostluğunuza da.

    YanıtlaSil
  24. Yok be Nihan'ım,
    Yok öyle bir niyetim.Mümkün olsa 3.cüyü sokacağım tekrar içeri.Şaka bir yana benim için çocuk faslı bitmiştir.Allah olmayanlara versin.

    YanıtlaSil
  25. Firarperest'im,
    Evet tek çocukla hayatın aslında daha zor olduğuna eminim.Belki konfor açısından artıları var fakat O'nun ve ebeveynin gerçek anlamda saadeti için,kardeşi ile birlikte büyümesinin gerekliliğine inanıyorum.
    Bizde mümkün olduğunca dışarda vakit geçirmeyi tercih ediyoruz,keşke komşu olsaymışız dedim içimden:)
    Seviyorum sizin çocuk yetiştirme stilinizi...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  26. Hatice'm,
    Başa gelse çekilir elbet ama yok anacım almayayım ben daha.Üç beni yeterince zorladı,dördüncü olduğu yerde kalsın.
    Senden bekliyoruz artık bir performans:)
    Arkadaşım iyidir yaa.Kaliteli yaşar hayatı.Bende gıpta etmişimdir çoğu kez...
    Öperim Hatcemmmm...

    YanıtlaSil
  27. sen böyle keyifli keyifli anlat,ben gaza geliyorum haberin ola:)))

    YanıtlaSil
  28. Benim ikiye bakan üçe de bakar demem gibi :)Ben biliyorum biz çocuk delisiyiz ama bir gün harbiden delireceğiz haberimiz yok:)))

    YanıtlaSil
  29. Ben annemin dördüncü çocuğuyum, bundan çok da mutluyum. iki abla bir abi, herkese nasip olmaz böylesi lakin anneme bakıyorum şimdi, son senelerde bir garip halleri. Yarışıyor bizimle, anlıyorum sonra yaşamamış hiç geçmişte, çocuk büyütmekle geçmiş hayatı, daha yeni anlıyor gezmek ne , giyinip kuşanmak ne. Diyeceğim artısı da çok eksisi de ama üç tane meleğin varken daha fazla kaşınma bence :))

    YanıtlaSil
  30. hahahahaaa ay çok güldüm iyiymiş mümkün olsa 3. konusundaki düşüncen :))) (allah olmayanlara versin, olanlara sağlık sıhhat versin amin )

    YanıtlaSil
  31. tek çocuktaki ısrarcı düşüncelerime rağmen beni bile heveslendirdinm gönül:)))

    YanıtlaSil
  32. bence hayat sevgisi ve evlat sevgisinden geliyor 4. çocuk cesareti yazın cumartesi günüme renk kattı

    YanıtlaSil
  33. Yani ne desem kifayetsiz kalacak :)) Ben en iyisi kocamanından bir Bravo diyeyim cesaretine. Bu cesaretin bir sırrı var mı? Bana da söyler misin?

    YanıtlaSil
  34. Keyf-i Sibel,
    Sen benim çıldırık postlarımı hiç okumadın sanırım.Bir göz at,ondan sonra bir daha değerlendir bu fikri derim:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  35. Aylinim,
    5 olsa beşe de bakarız,başa gelen çekiliyor elbet ama hekimden sorma çekenden sor demişler...
    Sevgiler Aylinim...

    YanıtlaSil
  36. Esracım,
    Her şeyin güzel olduğu denli zor yanlarıda var elbet.Çocuk yetiştirmek dahası iyi yetiştirmek kolay iş değil.Sayı arttıkça da yük aynı oranda artıyor,bu da annenin her bakımdan yıpranmasına sebep oluyor.Var olanlara, Allah uzun,sağlıklı ve hayırlı ömürler versin.Gerisini ise olmayanlara versin.
    Sevgiler Esracım...

    YanıtlaSil
  37. Nihancım,
    :))
    Doğru ama...

    Deren,
    En doğru kararı kalbinin sesi verir elbet.Ama kardeşi olmalı her insanın derim ben..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  38. Banucum,
    Geçti bile:)

    Şerifecim,
    Hayat güzel,hayat çocuklarla daha da güzel...
    Öperim çookk

    YanıtlaSil
  39. Nihansucum,
    Deli cesareti işte.Arada geliyor gidiyor.Sana da tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  40. MerhabaYaruze,

    bende 2007 den berı blog yazıyorum ama sımdılerde kadar cok ara veren ıslerıden pek zaman kalmayan ayıramayan bır anneydım

    Şimdilerde daha çok yazıyor ve güncelliyorum.

    Blogumu actıgımdan berı sızı takıp edıp okumaktayım.

    Hatta kendı sayfamda sızın blogunuzun lınkını OKUNASI BLOGLAR arasında eklemıstım.

    Sızden bır rıcam olacak benım blogumun lınkınıde sayfanızda paylaşabılırmısınız?

    Benı cok mutlu edersınız.

    Sevgıler...

    YanıtlaSil
  41. Fotografik Hatıralar,
    Elbette seve seve...

    YanıtlaSil
  42. It is nicе to find somе іntellіgent content for once,
    I аm getting siсk of the cοnstant ԁгivel I сοmе aсross of lаte, thanks.
    Look at my weblog :: gain height

    YanıtlaSil
  43. Nісe to fіnd some intelligent content foг οnce, I wаs getting sick of the neνеr
    endіng ԁrivel I find on a daily bаsiѕ, rеѕpеct.
    Stop by my webpage : shoe lifts insoles

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails