18 Kasım 2011 Cuma

Bizim Evin Reytingleri...

Düşündüm de;
Bizim eve bir reyting cihazı yerleştirilse,tüm günde de,prime time da da, çocuk kanalları açık ara önde çıkarlar buna hiç şüphe yok.
En başta da TRT ÇOCUK...

Sabah kalktıklarında,ben kahvaltıyı  hazırlayana dek,çoğu zaman izin vermesem de-kahvaltı sırasında TV izlemelerini istemediğimden-bazen kıramıyor ve kahvaltıya başlayana dek izlemeleri konusunda anlaşarak açıyoruz TV yi.Kahvaltı sırasında, hoşlarına gitmese de kapatıyor ve O'nları okula yolculadıktan sonra da açmıyorum,açmak da istemiyorum gün içinde o aptal makineyi.

Aram yok pek TV ile ve iyi ki de yok.Artık televizyon demek,dizi film demek kısaca.Başka da birşey yok kayda değecek.Geçen senelerde takip ettiğim bir iki dizi vardı,yarım yamalak da olsa ucundan kıyısından seyrettiğim,bu sene tamamen kestim nerdeyse ilişiğimi.Bazı zamanlar ehh bir bakayım neler olmuş bitmiş diyor,izliyorum.Zaten pek bir şey kaçırmış da olmuyorum.Döndürüp dolandırıp,iyice sündürerek hikayeyi uzatıyorlar da uzatıyorlar,haftalarca izlemeseniz de bir yerinden yakalamış oluyorsunuz dolayısıyla.
Diziler dışında ki programlarda fasa fiso.İzlemeye değecek kaliteli bir yapım bulmak neredeyse imkansız.Acun prodüksiyonunda yapılmış zırva yarışmalar,kanalın birini zapturapt altına almış,haftanın her günü boy gösteriyor TV'de.Eskiden TRT vardı bir tek dişe dokunur programlar yapan,şimdi o da dizi furyasına dahil oldu,kaptırdı gidiyor.Velhasıl oturup saatlerce TV karşısında vakit geçirmenin manası yok tarafımca.Gündem takip meselesi de internet vasıtasıyla hallediliyor zaten.
Hal böyle olunca,bu meymenetsiz TV ortamında ölü zaman geçirmektense,kapatıp bir köşe de durmasını yeğliyorum.
Ta ki akşam çocuklar gelene dek...
Eve dönüş saatleri değişkenlik gösterdiğinden,yemek düzenimizde ona paralel uyumsuzluklar sergiliyor.Şöyle ki;çocukları okuldan babaları aldığı için,O'nun işi ne zaman biterse eve dönüşte o doğrultuda seyrediyor.Umumiyetle 18:30-19:00 arası oluyor eve dönmeleri.Yemeğe oturmamızda 19:00-19:30 civarı oluyor genelde.Bu saatlerde çocukların TRT ÇOCUK'ta en sevdikleri yapımlar gösterimde oluyor.

PEPEE (Pepee in,Caillou out bu aralar),LAURA'NIN YILDIZI,KELOĞLAN ve CİLLE favori çizgi filmleri.Ha bir de ŞAPKADAKİ KEDİ:)

Dolayısıyla yemekle çakışınca hayli zorluk çekiyorum onları ikna konusunda.TV izlerken yemek yeme hususunda oldukça rahatsızım.Birkaç kez deneme girişiminde bulunduk lakin tabaklar önlerinde buz gibi olduğu ve bizde sürekli hadi ikazlarıyla masayı soğuttuğumuz için yemek saatlerinde TV açmama kararı aldık.Bu hiç hoşlarına gitmedi tabi.Ama ne kadar hızlı yerlerse o kadar erken açılmasına sebep olacaklarından, işimize yaradı bu karar.
Keloğlan ve Cille'ye yetişiyorlar neyse ki;ve ikisini de pür dikkat izliyorlar.Defalarca kez tekrarı verilmesine ve artık replikleri kendi aralarında muhabbet konusu olmasına rağmen yine aynı ilgiyle ve dikkatle izlemeleri ise işin ilginç yanı.TRT ÇOCUK yapımları içeriklerinin ciddi bir denetimden geçiyor olmasının verdiği rahatlıkla  izlemelerinde sakınca görmüyorum bende.
Eee herşeyin bir limiti var elbet.Maksimum 1 saatin ardından,televizyonla olan ilişiğimiz de kesiliyor nihayet.

İşte bu nedenle bizim evin reyting şampiyonu kesinlikle TRT ÇOCUK...

27 yorum:

  1. bütün evin raitingleri de, çocuklu bütün evlerin halleri de aynı desene :)
    benim yeğenler de özellikle Pepee hayranı
    hadi 2,5 yaşındakini anladım da kardeşi 1 yaşındakine ne demeli...gözünü kırpmadan izliyor inanılır gibi değil :)

    YanıtlaSil
  2. şuan bende pepe sayesinde pc başındayım sırf calio içinse yumurcak tvye abone olduk.ama ben içerik olarak trtnin yayınlarını çok iyi buluyorum tek şikayetim çizgi filmleri bazen hep aynı kişi seslendirmiş oluyor. bir kaç izledigim dizi var sizin gibi yarım yamalak ama çatırmıyorlaar degiştigim an aglıyorlar taki babaları gelene kadar.kızım babasını görünce kumandayı verip baba al haberleri izle diyor benim neyim eksik anlammadım ki ben:D sevgilerimle yaruzecim:)=

    YanıtlaSil
  3. Pepee'ye Kerim bile düşkün.. Bir de ne alıyorsa LAura'nın yıldızı:)Laula laula deyip duruyor

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bir parça seçmişsin uzun zaman dır dinlememiştim . iyi de oldu ço sevdiğim bir parça

    YanıtlaSil
  5. Aynur(küçük Hala),
    Pepee evet yaa bu aralar bütün çocukların favorisi.Vardır cezbeden birşeyler elbet.Valla ne yalan bende göz ucuyla izlemiyor değilim hani.Müzikler çok eğlenceli ve komik:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. maviii,
    Bizim evde de durum farksız.Kumanda TV izlendiği saatlerde çocukların kontrolünde.Babamız bazen haberleri izlemek istiyor,kıyameti koparıyorlar.
    Ne günlere kaldık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Müminecim,
    Demek O da Pepee ci.Yerim onun laula diyen dillerini.Çok erken konuşmaya başlamış bu zibidi yaaa.Eeee dibine kadar her anını yaşıyor çocuk günün.Boş geçirmiyor demek ki...

    YanıtlaSil
  8. Ece bu sene başladı tv izlemeye, bizim de favorimiz birkaçtanesi hariç aynı. işin kötüsü ece tek başına izlemiyor beni de çağırıyor. dolayısıyla ben tv izleyerek oyalayamıyorum kızımı.

    YanıtlaSil
  9. çok şükür okulla birlikte tv de azaldı hayatımızda.Mutfakta yediğimiz için tv açık olmuyor bu esnada.Ama gerçekten haklısın o açık olduğunda yemek yenmiyor.Babamda bize yasaklardı yemek yerken izlemeyi.İyiki öyle yapmış:)

    YanıtlaSil
  10. bizim evi görür gibi oldum :) TRT çocukda ki tüm çizgi filmleri ezberler olduk ne yalan söyleyeyim bazende bişeyler öğreniyorum.Ayrıca ben şuan türkiyede oynayan hiç bir diziyi takip etmiyorum sadece takıntı oldu kim milyoner olmak istere bakıyorum

    YanıtlaSil
  11. bizim evdede bir pepe dir gidiyor geçen gün özellikle bende izledim:)))

    YanıtlaSil
  12. Çocukların hepsi aynı çizgifilmlere takılmışlar galiba.Yağız da aynı , dinanu tiyenii diye çıldırıyor...pepee eşliğinde halay çekiyoruz ve lolaa ile yıldızımız parlıyor.alem bu çocuklar..
    Aynı fikirdeyiz Gönülüm , bende sevmem tv yi hiç.Evlenmeden önceki evimde beş yıl tv siz yaşadım ve oldukça sosyaldim.Orhan olmasa eve yine TV almazdım ama erkeklerin vazgeçilmezi tabi çocukların da...

    YanıtlaSil
  13. bizde de trt çocuuuuk.pepesiz yaşayamıyoruz.saatlerni bile ezberledim.akşam yemeğimizi o saate denk getiriyorum.kız onu izlerken sükunetle yemek yeme zevkine erişiyoruz.allah razı olsun kıraç ve sülalesinden:))

    YanıtlaSil
  14. Biz şimdilik başlamadık çizgi film seyretmeye. ufakken ben izlemesin istiyordum, şimdi de ilgisini çekmiyor. zamanla aynı duruma geliriz muhtemelen ama ;)

    YanıtlaSil
  15. Kesinlikle TRT çocuk artık Calliou izlemiyorlar hatta aramıyorlar bile.Bizde de durum aynı sabah saatlerinde Peppe eski bölümler ve Kahverengi Ayıcık ardından onları okula bırakıp dönüyorum onlar gelene kadar da sessizliğin derin sesi ile bütünleşiyorum.Öğleden sonra okuldan geliyorlar onlarda aramıyor televizyon akşam da sizinle aynı programları izlemekteyiz.Onlar yatınca da kayda değer birşey yoksa (ki genelde yok) tv kapatıyorum artık sesi başım da götürmüyor doğrusu sessizlik daha hoşuma gidiyor ya da fonda sakin bir müzik.
    Sanırım yaşlanıyorum ben:)

    YanıtlaSil
  16. merhaba
    aslinda cok rahatsiz olmakla beraber maalesf benim kizimda trt'yi bastan asagiya izliyor gun icinde...:(ama trt bu potansiyeli gorup cok daha iyi cizgi filmlerle karsimiza gelmeli,ben yetersiz,ozensiz buluyorum.surekli tekrar bolumler ozellikle en cekilmez yani...
    sesimizi duyurmak lazim galiba..
    3 evladini da sevgiyle kucakliyorum....

    YanıtlaSil
  17. Hello, yaruze....

     Lovely and sweet your works !!
     with awe inspiring...

    Thank you World-wide LOVE and, encouragement.

    The traditional celebration, with kimono infants.

    Japanese colored leaves, in heartwarming space.

    The prayer for all peace.

    Have a good weekend.
    Greetings.
    From Japan, ruma ❀

    YanıtlaSil
  18. Haklısınız bilinçli bir anne olarak:)

    YanıtlaSil
  19. Haklısınız bilinçli bir anne olarak:)

    YanıtlaSil
  20. laura nın yıldızı, şapkadaki kedi, peppee yi seviyolar trt çocukta. bizde bir de yumurcak var izlenilen. çok uzun izlmiyorlar bence de rahatsızlık duymaya hiç gerek yok :))

    YanıtlaSil
  21. sonsuz dekorasyon,
    Teşekkür ederim.Sevindim beğenmenize.
    Tekrar görüşmek dileğiyle.
    Sevgiler...

    Nilhancım,
    Bende TV başında çok zaman geçirmeleri taraftarı değilim fakat bazen kurtarıcı gibi görmüyor değilim hani.
    Ece'nin ki ilginçmiş,neden seni yanında istiyor ki.Seni çok özlüyor ondan olsa gerek oyyyyy kuzu...
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  22. Sevilaycım,
    İzlememesi en güzeli,bravo Zehra'ya.Keşke TV'yi tamamen çıkarsak hayatlarımızdan değil mi?
    Sevgiler arkadaşım...

    Şerifecim,
    TRT Çocuk çocukların favorisi sanırım bu aralar.Yumurcak saltanatı sona eriyor sanki.Valla ben gerçekten merak ediyorum reyting durumlarını,ciddi bir izleyici kitlesi olduğuna eminim.
    Bende izliyorum kim milyoner olmak isteri:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. Ballı Lokmam,
    Pepee inanılmaz gözde bu aralar.Caillou'nun tahtını ciddi bir biçimde sarstı öyle zannediyorum.
    Yalnız TRT bu tekrarlar konusunda bir önlem almalı diye düşünüyorum.Yeni bölümler satın almalı artık,yakında sıkılacak çocuklar...

    İlknur'um,
    Erkekler garip bir biçimde saatlerini geçirebiliyorlar Tv başında.Anlamış değilim.Bizimle vakit geçirmekten kaçıyorlar acaba,ne dersin?
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. Sitarem,
    Sessizlik konusunda hem fikirim ama yemeklerini unutuyorlar ona dalınca da.Bu kez ben delleniyorum,daha çok geriliyorum.En iyisi hiç açmamak...
    Sevgiler...

    ocean spray,
    Bir süre sonra alışacağına eminim.Ama keşke hiç alışmasa.Başka meşguliyetler edinseler kendilerine keşke..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. Aylincim,
    Yaşlanıyoruz o kesin.Bazen düşünüyorum da,çocuklar yokken nasıl da üşenmez,taaa Gebzelerden kalkar iş çıkışı akşamın bir saati İstiklal'e gider keyf ederdik eşimle.Şimdi düşününce bile üşeniyorum.Kesin yaşlanıyoruz kesin:(((
    Öperim canım...

    Her bebek bir melek,
    Kesinlikle katılıyorum.Mevcut yapımlar içerik bakımından sorun teşkil etmiyor fakat sürekli aynı bölümlerin tekrarı can sıkıcı oluyor.Bu meseleye bir çözüm bulmalılar bence de.
    Bir mail mi atsak acaba?

    YanıtlaSil
  26. Hi Ruma,
    welcome to my blog. Thank you for your nice words and wishes.
    Hope to see you...

    YanıtlaSil
  27. Uğur böceği,
    :)

    Nihancım,
    Onlara kalsa başından kalkmak istemiyorlar da,müdahale etmek gerekiyor bir süre sonra.
    Öperim canım...

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails