12 Aralık 2011 Pazartesi

Her Tıkırtıda Kapıya Koşan Hasta Kız...

Keyifli bir hafta sonu idi.
Bolca ev gezmeleri yaptığımız,sıcacık sohbetler ettiğimiz,çocukların önce halim selim tavırlar sergileyip,ortama ısınınca özlerine dönüşleriyle kalk borusunu öttürdüğümüz,pazar gününü akşama dek evde geçirip kah kestane pişirerek,kah çekirdek çitleyerek,kah saklambaç kah atçılık oynayarak,aile saadeti tadında akşamı ettiğimiz bir hafta sonunu daha geride bıraktık.

Bu sabah 10:00 da zor açtım gözlerimi.Telefonda olmayınca(arkadaşlarda kalmış) uyandırılamadım haliyle.Ben daha yüzümü yıkarken Neco geldi çocukları almaya.Daha kahvaltı yapacaklar,aman Allah'ım ne miskin bir anneyim ben.Alelacele bir kahvaltı hazırladım ve iki koldan hallediverdik hemen.

ZE pek iyi uyanmadı bu sabah.Nefes alırken taa içerlerinden ses geliyordu ve buna eşlik eden kuru bir öksürük vardı.Hıh dedim,tamam hasta oluyoruz."Gitmesin,evde dinlensin" dedim Neco'ya.O da oğlanları aldı ve çıktılar.

Çiçek kokulu prensesimle evdeyiz şimdi.Annesi ona sıcacık kemik suyuna çorbalar kaynatıp,şifa bulmasına katkı sağlayacak.Yalnız sıkılıyor azıcık.Her tıkırtı duyduğunda dikkat kesilip doğru kapıya koşuyor.YA ve RU geldi sanıyor yavrucuğum.Mütemadiyen  de "anne ne zaman gelecekler" diye soruyor.Çok alıştılar birbirlerine çoookk.Biri aralarında olmasın,diğer ikisi sürekli olmayanın ismini zikrediyor.Önceleri anneannede rahatlıkla,sıkıntı çıkarmadan kalırlarken şimdi asla tek başlarına kalmak istemiyorlar.Birlikteyken pek mutlular şükürler olsun.Kriz çıkarmıyorlar mı hiç?Ohoooo hemde sıklıkla,ama iki dakika sonra unutuveriyorlar hiçbir şey olmamış gibi.Sanki az önce iki düşman gibi kafa göz girişen onlar değilmiş gibi.Çok keyifli böylesi muhabbetlerine tanıklık etmek.Allah birbirlerinden ayırmasın inşallah...

Oğluma kardeş/kardeşler yapmakla en iyisini yapmışım.Buna bir kez daha inandım bugün...


Yukardaki abajur,YA'nın odasında kullandığımız,hiçbir detayı olmayan sade bir modeldi.Daha önce ördüğüm yatak örtüsüne uyum sağlasın,hemde görünümü biraz hareketlensin diye böyle birşey düşündüm.Fena olmamış değil mi?

24 yorum:

  1. Geçmiş olsun canım.Nasıl bir salgındır bu anlamadım.Herkes hasta..Tez zamanda diğer aile fertlerine geçmeden atlatsın Zeynep inşallah.
    Bu arada örgün çok cici olmuş.
    Bebek battaniyen bitmedi mi? :)))

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Yaruze,
    Kardeşleri olmalı insanın...Kesinlikle.
    Lütfen, birkaç yazı önce yayınladığım çaydan yap yavrulara.
    Şifa dileklerimle...

    YanıtlaSil
  3. Gönüüüül sana anne diyebilirmiyim. Küçülüp çocuk olasım geldi. Sende annem olacaksın ama. O evde, o anne-baba ile ve o kardeşlerle olasım geldi.

    Eli öpülecek bir annesin sen. Seviyorum seni canım :)

    Güzelliğe de çok geçmiş olsun. Bende bugün Begüm'ü göndermedim kreşe. Şimdiden anne ben hep sizinle kalayım demeye başladı bile :)

    YanıtlaSil
  4. Sen böyle birbirlerine olan bağlılıkalrını yazınca nasıl özeniyorum anlatamam...
    Zeynep'e geçmiş olsun.yarına birşeysi kalmaz inşallah...
    Abajurun çok şirin olmuş , battaniyeye uymuştur bence...Ne güzel şeyler yapıyorsun ayrıca ..Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  5. Abajura bayıldım. Ellerine sağlık, resmen sıcaklık katmış ortama.

    YanıtlaSil
  6. içtiği çorba iyi gelsin hemencecik inşallah.
    seveyim onların kardeş sevgilerini :D

    YanıtlaSil
  7. Abajur harika.. Sanırım bu battaniye hayatınızı değiştirecek enstrüman olacak evde.. Geçmiş olsun ayrıca..

    YanıtlaSil
  8. minik prensese geçmiş olsun .o kapıya koşmaları bu sene bir her gün yaşıyoruz iki abi okula başlayınca benim berramda saatleri sayıyor.Abajur gerçekten çok şık olmuş iyi fikir.

    YanıtlaSil
  9. Canım çok geçmiş olsun sanırım salgın var benim kızlarda dün hastaydı acildeydik akşam üstü bütün gece de ateşten uyumadılar sabah göndermedim okula.
    Haklısın iyi ki kardeş olmuşlar evet birlikteyken anlaşamıyorlar ama ayrıyken de birbirleri olmadan yapamıyorlar:)
    Abajur harika olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  10. çok geçmiş olsun acil şifalar inş.Ne güzel kardeşlerin biribirine düşkün olması,rabbim bir ömür ayırmasın tadlarını bozmasın inş.Abajur çok şirin olmuş ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  11. öncelikle geçmiş olsun gönül umarım iyidir güzel kzın.Ben yazını okuduğumda kardeşler arasındaki bağı anlattığında ne güzel dedim.Çok hoşuma gitti tam o sırada hapşrdum sanırım sabır geldi(daha önce duymuymuştum düşündüğün şey üzerine hapşırırsan ama bir kere olacak o düşündüğün şey gerçekleşirmiş.darısı başıma:)ççok mutlu olsunlar inşallah. abajur da çok güzel gerçekten

    YanıtlaSil
  12. Gecmis olsun canim.O corba nasil iyi gelmistir.Umarim en kisa zamanda iyilesirsiniz.dun itibariyle oksurk ve burun tikanikligi baslamis durumda bizde de :( Ayrica abajur da cok guzel olmus :)

    YanıtlaSil
  13. canım ben de aynı hisleri paylaşıyorum. ne kadar güzel bir şey kardeş sahibi olmak, onlara en güzel hediyeleri verdik bencede :))) aynı şekilde çoook düşkünler birbirlerine bizimkiler de allah birer yetişkin olduklarında da bu muhabbetlerini daim etsin, sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Fıstık içine acil şifalar dilerim. bizim de başladı burun akıntımız. öksürüğümüz zaten vardı. ama çok şükür halsizlik yok.

    Gönül kızım da kardeş istemeye başladı. anne bana karnından kardeş yapsana diyor. adını ne koyacaksın diye sorunca da, önce karnından çıksın da diyor :)

    abajura çok güzel bir hava katmışsın bence. çok cici olmuş Gönülüm ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  15. cok gecmis olsun.en kisa zamanda iyilessin annesi o mis corbalarinla :))

    YanıtlaSil
  16. Sihirli Güncecim,
    Teşekkür ederim şimdi daha iyi çok şükür.Evet salgınlar hiç bitmiyor maaelesef:(
    Battaniye henüz bitmedi ÖZlemcim.Bunda biraz sıkıldım sanırım.Araya başka şeyler de giriyor:(

    YanıtlaSil
  17. Ecehancım,
    Kesinlikle sana katılıyorum,kardeşsiz yaşamayı kimse haketmiyor bence.
    Çayı deneyeceğim mutlaka,teşekkürler...

    Selmammm,
    ne güzel methiyeler düzmüşsün öyle sağol canım benim.Sen az mısın sanki.Ne denli iyi bir anne olduğuna eminim bende.
    Birkaç gün bizde kalsan fikrin değişir gibi geliyor bana;)
    çok da çığırtkanımdır zira...
    Bende seni seviyorum Selmam,sağol varol.
    Size de çok geçmiş olsun canım...

    YanıtlaSil
  18. İlknurum,
    heveslen tabi yaa.Yağızın bir kardeşi olsun mutlaka,hemde çok ara vermeden derim ben.Bana ne oluyorsa sanki;)
    Beğenmene sevindim canım.Can sıkıntısından yapıyorum birşeyler,çok seviyorum ben örgü işini,deşarj oluyorum onunla meşgulken.Tavsiye ederim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Görkemcim,
    sahiden mi?Çok sevindim beğenmene.Teşekkür ederim güzel arkadaşım...

    Baharım,
    Saol canım,iyi geldi valla.Çok şükür.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Müminecim,
    teşekkür ederim.Haklısın,battaniye ön ayak oldu hanemizin renklenmesine.Gönlümüzü şenlendirdi,içimizi açtı.Oğlumda pek sevdi örtüsünü,bende mutlu oldum haliyle.Kelebek etkisi işte...

    YanıtlaSil
  21. nilerkcim,
    Beni en iyi anlayanlardan birisin sen zaten.Sizin evde de benzer şeyler yaşanıyordur mutlaka.Kardeşlik bağları çok güzel,anne babayı çok mutlu ediyor onların birbirine düşkünlükleri.Allah ayırmasın dilerim.
    Sevgiler...

    Aylincim,
    Size de çok geçmiş olsun canım.Daha iyilerdir umarım.
    İkiz olmaları ayrı bir şans onlar için.Dezavantajlarıda var kardeşiyle doğmalarının ama avantajlarının yanında lafı bile olmaz diye düşünüyorum.İyidir kardeşle büyümek,çok iyi hemde.
    Allaha binlerce şükür...
    Öperim canım...

    YanıtlaSil
  22. Sevilaycım,
    Allah razı olsun.Kardeşlik güzel şey.Küçük kızın azıcık daha büyüsün sen de tadacaksın bu güzel duyguyu.Allah sıhhat versin yavrularımıza ve elbet bize de...
    Öperiim canım...

    Sezobigocummm,
    inşallah canım inşallah.Allah tez zamanda dileğini yerine getirsin inşallah.Kalbi temiz insansın,eminim yakın zamanda içinden geçenlere sahip olacaksın.
    Öpüyorum canım arkadaşım...

    YanıtlaSil
  23. Yadigarcım,
    Teşekkür ederim canım.İyiyiz çok şükür.İlaç kullanmaya gerek kalmadan halledebiliyoruz şükürler olsun ki.Size de acil şifalar dilerim.Kuzularımız hasta olmasınlar yaaaa:(
    Sevgiler canım....

    Nihancım,
    kesinlikle,başta çok handikaplarım vardı oğluma haksızlık ettiğime dair ama gün geçtikçe yerini iyikilere terkediyor bu düşünceler.Çok şükür bin şükür.
    Öperim canım...

    YanıtlaSil
  24. Nilhancım,
    kızının isteğini geri çevirme lütfen,çok üzülür bak sonra:)Sen ne düşünüyorsun sahiden bu konuda?
    Çok ara verme derim ben:P
    Teşekkür ederim,beğenmene sevindim.
    Öperim çoookk..

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails