22 Aralık 2011 Perşembe

Kızı Olanın Vay Haline...

Kim demişti  "bir kız çocuğu her anneye nasip olmalı,kızı olmayan anne oldum demesin" diye...
Bak işte şimdi de diyorum ki:
Kızın mı var derdin var...

Kök söktürüyor bana bu aralar kelimenin tam anlamıyla.İnadım inat,dediğim dedik.Her ne yapıyorsak "ben yapacağım" diye atılıyor ortaya.Tamam yapsın,iyi de beceriyor ne yapıyorsa ama acelemiz olduğunda diretmesi sinirlerimi bozuyor yahu.Üstelik kıyametleri de koparıyor istediği olmayınca.

Pek de süslü.Sabah okula hazırlanırken iki saat ne giyeceğinin kavgasını veriyoruz tek derdim oymuş gibi.Benim hazırladıklarımı beğenmeyip burun kıvırıyor,üstelersem yaygara çıkarıyor ve sonunda kendi istediğini yaptırıyor.Kel alaka kombinlerle ama kendi beğenileriyle okul yolunu tutuyor.Bir de giyindikten sonra babasının karşısına geçip "tataaaammm,çok güzel olmuş muyum babacım?" diye beğeniye sunuyor.
Yelek,hırka vs.giydirmek ayrı bir sorun.Üzerindeki bluzu kapatıyor düşüncesiyle reddediyor giymeyi."Kızım üşüyeceksin",yok kime ne?Bildiğini okuyor cadı.Es kaza giydirebilirsem pazarlık yapıyor"okula gidince çıkartacağım ama" diye.Ne halin varsa gör.
Aman ne çile...

pantolon giyilmedi ya...
Kot pantolon takıntımız var birde.Pek seviyoruz jean giymeyi.Üstelik skinny tarzı:)
Bir kaç gün önce,iki gün üst üste giydiği kot pantolonu 3.gün de giymek isteyince izin vermemiş ve şort etek giydirmiştim.Veryansın ederek reddetti giymeyi ve iki saat ayak direyip odasından çıkmadı hasbam.Biz gidiyormuş gibi yaparak daire kapısını üstüne örtüp onu içerde yalnız bırakınca ağlayarak geldi ve babası dayanamayıp içeri girerek alıp getirdi arabaya.Ama ne olsa beğenirsiniz:
Yine dediğini yapmış ve kirli pantolonu geçirmiş bacağına,üstelik pis pis sırıtarak da meydan okurcasına...

Geçenlerde bir sabah uyandı ve direkt olarak ağlamaya başladı."Allah Allah ne oluyor acaba?" dedim.Huyu değildir öyle sabah sabah ağlayarak uyanmak.Sonra kendi kendine mızırdanarak söylendiğini duydum.Aynen şöyle diyordu:
"Ama ben bunu giymek istemiyorum,bunu giymiycektim"
Sabah sabah uyanmış ve pijamalarına bakarak ağıt yakıyordu benim kokoş kızım.Akşamdan üstünde olan skinny!!! kotunu sabah kalkıpta üstünde göremeyince çok içerlemiş ve kendine gelmeyi bile beklemeden kalkıp tekrar üstüne geçirmişti bile ben yanına gittiğimde.Merak ediyorum bu kızla geçireceğimiz evreleri ve şimdiden endişelerim aldı başını gidiyor...

kendi haline bıraktığım bir gün...
Kız çocuğu olur da makyaj özentisi olmaz mı?Pöfffff....
Ne zaman işe güce dalıp başı boş bıraksam,yatak odamda makyaj masamın önünde buluyorum hatunu.Sürüp sürüştürmüş,parfümleri üstüne boca etmiş vaziyette hemde.Öyle de masum bakıyor ki yüzüme,kızamıyorum da kendisine.
Ben de öyle idim küçükken,biraz da ondan belki de.Annem ortalıkta olmadığı bir anda alıverirdim rujunu elime,dudaklarıma,yanaklarıma sürerdim de sürerdim.Onun geldiğini anladığım an var gücümle silmeye çabalardım ama nafile anlardı o yine de kalıntılardan.
Bir de o zamanlar(hala var gerçi,hatta edindim bile bir tane) kapağı altın renginde,ruju yeşil fakat sürünce çok tatlı bir pembesi olan "sihirli ruj" diye satılan bir ürün vardı.Sürünce kolay kolay çıkmıyordu.Onu sürersem vay halime.Silsem de boşuna,şıp diye anlardı annem ve söylenir de söylenirdi.
Zaman geçti,devran döndü ve aynı sahneleri şimdi ben kızımla yaşıyor ve gülümseyerek karşılıyorum durumu.
Çok sempatik değil mi ama?


Herşeye rağmen keyfi bir başka.Kızı olan anneler ne dediğimi iyi bilir.Onunla mutfakta çorba karıştırmak,keke yumurta kırmak,masa hazırlamak,sofra toplamak,tırnaklarımıza oje sürmek,bağıra çağıra şarkılar söylemek, deliler gibi dans etmek,gezmelere gitmek,hatta giydirip kuşatmak!!! ayrı bir zevk.
Tıpkı küçükken oyuncak bebeğimle evcilik oynadığım günlerdeki gibi...

35 yorum:

  1. çok şeker maşallah. oluyor böyle şeyler, şimdiki çocuklar ne istediklerini gayet iyi biliyorlar. ne güzel. kız çocuk gerçekten çok başka. henüz anne değilim ama anne olmaya karar verirsem kızım olmasını çok isterim.

    YanıtlaSil
  2. maşallah kızıma yaa...bakar mısınız ne kadar şeker...tütütütü kırkbir kere maşallah..eh yapacak tabii o kadar Gönül'cüğüm, tüm kızlar yapar, azıcık şık olmayı, anneleri gibi güzel olmayı hepsi ister...yerim ben onu...

    YanıtlaSil
  3. maşallah cadıya.bu günlerin hayaliyle yaşıyorum yaruzem.ah ahhhh.oğlum ne kıyafetten anlar ne bi istekte bulunur.ömrü billah aynı kotu aynı kazağı giyebilir kısalmasalar.tek umudum kızım.düzine düzine kıyafet alcam Allahın izniyle.kokoş etçem cümle alem duysun:)))
    pişşt senin kızı benim oğlana kertsek mi napsak kızının manayağı oldum :)))

    YanıtlaSil
  4. al birini vur ötekine :D
    bizimki öyle değil ama ben küçükken eteksiz çıkmazmışım :D neyse bana çekmedi bizimki ;)

    YanıtlaSil
  5. Senin saydığın haller, bana rüya gibi geldi desem inanır mısın? Rüzgar delisi, yalvarıyor sabahları pijamayla okula gitmek için, giyinmekten o kadar nefret ediyor düşün. Merak ediyorum, bir gün hakikaten izin vereceğim, bakalım n'olucak okulda arkadaşları suratına tuhaf tuhaf bakınca! Çok Bayan Rottenmeier gördüm kendimi :))

    YanıtlaSil
  6. solukcum,
    öğrenip de geliyorlar sanki dünyaya.Bir bilmişlik bir ukalalık.Günü geldiğinde sende yaşar varırsın tadına umarım...
    Hakkaten tadı bir başka,hem ekşi,hem bal gibi...

    YanıtlaSil
  7. Gülçinim,
    sağol canımıniçi.Yapsın tabi ama sabahları 1 saat alıyor onun gönlünü etmek,katır gibi inatçı.Hep ben onun suyuna gidemem yaa...

    YanıtlaSil
  8. Sevgim,
    Dua et de kızın sana benzemesin:)
    Yoksa tüm hayallerin suya düşer bilesin...
    :))))

    YanıtlaSil
  9. Baharcım,
    senin kız da yok mu yani bu dertler.Ohhh ne ala.şanslısın kuzum ne diyeyim...

    YanıtlaSil
  10. Görkemim,
    Değişelim bir müddet dilersen.Bak o zaman sahiden Bayan Rottenmeier olup çıkarsın demedi deme...hemde gönüllü olarak...

    YanıtlaSil
  11. Gönülüm çok tatlı yahu. Benim kızımın ruhunda da çingenelik var. hep uzun elbiseler giymek istiyor :) vallahi elimden gelse eşorfmandan başka bişey giydirmeyeceğim.
    Ruja kreşte alıştı. şimdi her sabah kavga ediyoruz. Burcu ne Zeynep'in. Halbuki fotoda ne kadar masum, inat eden kendisi değilmiş gibi :)

    YanıtlaSil
  12. sağol Nihancım.
    Ece de ilginçmiş.Uzun elbiseler haa..
    Eşofman mı o da ne.Bizim ki şiddetle karşı bu duruma.Bak onu yazmayı unuttum.Eşofmanla okula gidilir mi hiç?Asla...
    Tiki bizimki tiki...
    Fotolara aldanmayınız,ne cazgırdı kendileri bir görseniz:)
    Burcu yengeç Zeynep hanımın...

    YanıtlaSil
  13. Benimki de akrep :) bundandır benzeşmeleri galiba.

    YanıtlaSil
  14. Bizimkide ayni.Gerci bu donem biraz azaldi.Ozellikle gecen yil her sabah bu konu yuzunden sinir krizleri geciriyordum.Kolayliklar dilerim sizede :))

    YanıtlaSil
  15. ah severim ben onuuu...çok şeker maşallah...benim iki oğlum var o yüzden tadını çıkar diyorum,ne kadar zor da olsa kızların hali bir başka...

    YanıtlaSil
  16. daha bu öğlen aynı şeyi söyledim telefonda kuzenime.. bebeklerinden kıyafetlerine herşeyee muhalefet.. bir ciyaklama hali..

    gönülüm,yazıma yazdığın yorumu aldım,ama cevap bile yazdırmıyor bu blogspot bana.. şu blogların kapanma işleminden sonra ben bir türlü ayar tutturamaz oldum blogumda..

    başka sitelerde de benim blog 6ay önceki haliyle görünüyor.. ne yapmalı bilmiyorum..

    öpüyorum karışık tostlarını ve seni bebelerimle:)

    YanıtlaSil
  17. Maşallah çok tatlı , insan ne yapsa mazur görür onu , çok çabuk büyüyorlar , bugünleri ilerde gülerek anarsınız .

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel kızın maşallah canım kırkbinkere.
    Yalnız fena halde özendim bak.

    YanıtlaSil
  19. maşallah:) çok kıskandım çok. benimde kızım olmalı:)inşallah:)

    YanıtlaSil
  20. Valla bu kız hem güzel, hem fettan :) Bakışlar, duruşlar hemen nasıl da ayrılıyor erkeklerden.. erkekler saf kalıyor kızların yanında, onlar sadece azgınlar:)

    Bi de bi de kızı olmayanlar n'apsın:(

    YanıtlaSil
  21. Nilhancım,
    evet ikiside su grubundan benzerlikleri bu nedenle sanırım.

    yadigarcım,
    sen kurtarmışsın şükür.Darısı benim başıma...

    YanıtlaSil
  22. özlems.corner,
    teşekkür ederim çook.Size de bir kız yakışır o zaman:)

    Hayriyecim,
    ne yapıcaz biz ayol.Bunlarla başımız dertte.Ee tek değiller ki her kaprislerini çekelim.Sende 2 bende 3 gel de anlayışla karşıla her zaman.Sabır sabır..
    Blogspot sana oyun oynuyor sanırsam.Acaba sorunlarını bildirsen çözüm bulunur mu?
    Ya da yeni bir blog mu açsan?
    Hay Allah yaa.Valla ben sıkı takipçinim,her zaman peşindeyim bilesin:)
    Öperim canım...

    YanıtlaSil
  23. Zeynepcim,kızımın adaşı,
    teşekkür ederiz çookk.Bugünleri arayacağıma eminim ama zamanın önüne geçilmiyor.Keşke hep tadını çıkaracak anlar yaşasak dimi yaa...
    Sevgiler...

    Ebrumm,
    canım benim,teşekkür ederiz güzel sözlerin için.Allah hepimizin yavrularını kollasın inşallah.
    Keşke senin de bir kızın olsa.Olmaz mı ne dersin?
    Sevgiler çoookk..

    YanıtlaSil
  24. Dilekcim,
    Gençsin,sağlıklısın olur elbet neden olmasın.Yeter ki iste...
    Sevgiler...

    Müminecim,
    iyi bildin valla.Çok fettan çookk.Ötekiler saf saf düz duvara tırmanadursun,Zeyno hanım cazgırlıkla götürüyor her işi.
    Hep öyle değil midir?Kadınlar car car konuşup haksızken haklı konuma geçerler erkekler karşısında.Garibim erkekler de bön bön bakınırlar öylece...

    Kızı olmayanlar ne yapmalı sen biliyorsun:)Yeni memlekete güzel bir kız yakışır.Hem senin mahsuller pek verimli pek gösterişli oluyorlar biliyorsun.Hiç boş durma derim:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. okadar güzel yazıyorsun ki maşallah okumuyor aynen yaşıyorum bizim cadolozda aynı yanlız bizimkisi biraz takıntılı özel tabak,bardak,kaşık,çatal vs kendine ait.kardeş asla kullanamaz kendiside kullanmaz.birde kız kızamız var .anne kız kıza oturalım ,giyinelim ,yatalım onlar erkek erkeğe...
    onlarla herşey güzel Allah'ım sağlık versin

    YanıtlaSil
  26. Her annenin bir kızı olmalı derdim hep, okuyunca bir kez daha haklı olduğumu anladım. Kendi yaptıklarımızı kızımızın da yapmasını görmek çok güzel olmalı. İnat için aynı şeyi deyemeyeceğim çünkü biz küçükken bu kadar çeşitli kıyafetlerimiz yoktu. Basma etk giyer çıkardık sokağa. Şimdiki çocuklar bu açıdan çok şanslı ama anne-babalar değil :)

    YanıtlaSil
  27. Son yazdıkların için değiyor herşeye.

    YanıtlaSil
  28. bir demet hayatcım,
    zor ama çok keyifliler değil mi?İnsan o şirin suratlarına bakınca çektirdikleri her türlü eziyeti unutuyor.Başka türlü nasıl çekilirdi ki..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  29. ferulagocum,
    Kızıma bakınca kendimi yaşıyorum sanki.Fiziken de bana çok benzeşiyor o nedenle çoğunlukla anlayış gösteriyorum her nazına kaprisine.Seninki biraz daha büyüsün anlayacaksın sende.
    Bizde nerde bu denli bolluk.Şimdikilerin gündelikleri bizim bayramlıklarımızdı...
    Mutluyduk yine de.Çocuk için çul çaput dediğin nedir ki?Büyüdükçe tapınıyoruz öyle maddesel şeylere,ne yazık..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  30. ferulagocum,
    Kızıma bakınca kendimi yaşıyorum sanki.Fiziken de bana çok benzeşiyor o nedenle çoğunlukla anlayış gösteriyorum her nazına kaprisine.Seninki biraz daha büyüsün anlayacaksın sende.
    Bizde nerde bu denli bolluk.Şimdikilerin gündelikleri bizim bayramlıklarımızdı...
    Mutluyduk yine de.Çocuk için çul çaput dediğin nedir ki?Büyüdükçe tapınıyoruz öyle maddesel şeylere,ne yazık..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  31. Tarkanın annesi,
    Kesinlikle...
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  32. Benim cadıları okudum bir an :))Hanımlar kendilerine Barbie li parfüm aldırdılar AVM ye gidiyoruz kendime değil de onlara bakıyorum bilezik küpe yüzük sürüklüyorlar resmen içeriye.
    Geçenlerde Barbienin dergisinde resmini görmüş Melisa "anne bak bu elbiseden istiyorum saçımı da böyle toplarsın bu kolyeden de alsan fena olmaz:))))"
    Şimdiden kokoş bunlar büyüyünce ne yapacağız bilmem ama hakikaten çok zevkli :))

    YanıtlaSil
  33. Aylinnnn,
    İşimiz çooookk,sabır sabır...

    YanıtlaSil
  34. çok tatlı maşallah. tam bir cimcime:))

    YanıtlaSil
  35. merhaba, çok sevdim yazılarını ve kızında küçüklüğümü gördüm :D büyüyünce kıyafetlerine eşyalarına el koymaya başlayacak daha ;) Annemle öyleyiz ordan biliyorum ;)
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails