21 Aralık 2011 Çarşamba

Yazamadıkça...

Kaynak:www.bengigencer.com
Verdiğim ara yüzünden bloğa bir türlü yakınlaşamadığım günlerdeyim yine.Yazılacakların birikişine paralel,arası açılan yazılamayan günlerin uzayıp gidişi...

Neden böyle bilmiyorum,yazamadıkça buz gibi soğuyor iyice kaçınıyorum yazmaktan.PC den cüzzamlı imişçesine geri duruyor,açmaya bile imtina ediyorum sebebini çözemediğim bir biçimde.Sadece blogdan değil elbet;diğer sosyal ortamlardan da uzak duruyor,köşe kapmaca oynuyorum hepsiyle tek tek.Bir nevi PC diyetine giriyorum velhasıl...

İyi de oluyor esasen.Bir tür hastalık hali internet bağımlılığı;literatüre de girdi nitekim.Kimi gün sabah saatlerinde oturup uzunca süreler diğer işlerimi ihmal ederek neredeyse akşamı etmişliğim var mesela.Tiksinti uyandırıyor böylesi bağımlı olmak bedenimde.Bu nedenle hiç değilse kısa bir süreliğine soyutlanmak iyi de geliyor bünyeye.Detoks niyetine...

Sanal sosyalleşmeden daha hakiki ve harbi bulduğum eş dost ziyaretlerine,konu komşu kahvelerine, arkadaşlarla kahvaltılara,öğle yemeklerine vakit ayırmak gerekliliğine inanıyor,ziyadesiyle mutlu oluyorum böylesi toplaşmalardan.
Tam da böyle geçti işte yazamadığım bir hafta.

Geçtiğimiz perşembe RU ve ZE'yi babayla bırakıp YA'yı alarak kız kardeşime gittim İzmit'e.İki gün bir gece hasret giderdik Gülşahcığımla.Ben kardeşimle hasret giderirken,YA'da hasret kaldı kendi kardeşlerine ve mütemadiyen dile getirdi "anne ben kardeşlerimi özledim,evimize gitsek artık" diye.Ve her seferinde yeniden ayırdına varıyorum ki:
"Kardeşleri YA'nın hayatında gerçekten çok önemli bir yerde,tam da baş köşede"

Pazar günü yine YA ile birlikte günler öncesinden biletlerini temin ettiğimiz "Çocuklar İçin Notada Yazmayanlar" adlı gösteriye gittik.Oyuncu Memet Ali ALABORA'nın anlatımı üstlendiği, Emir GAMSIZOĞLU'nun piyanoyla eşlik ettiği gösteride,çocuklara klasik müziği tanıtmak ve sevdirmek amaç edinilmişti.
Kulaklarımızın aşina olduğu eserleri,bu eserlerin sahiplerini,sanatkarların doğdukları ülkeleri ilgi çekici ve keyifli bir biçimde öğrenme ve ülkemizin yetiştirdiği minik ve genç sanatkarları dinleme fırsatı bulduğumuz interaktif gösteride çocuklar sahiden eğlenleci vakitler geçirdi.
Hatice ve oğlu Can ile birlikte katıldığımız gösteriden memnun bir biçimde ayrıldık.Üstelik blog dünyasından ve sanal ortamdan tanıdığımız diğer dostlarımıza rastlamakta ayrıca keyifliydi.

Pazartesi öğle üzeri ise blog arkadaşım güzeller güzeli İlknurcuğumla görüştük Pendik'de.Perşembe'den aramış cuma günü Pendik'de olacağını bu vesile ile görüşebileceğimizi dile getirmişti.Bende çok sevineceğimi fakat kız kardeşimde olduğumdan çok üzülerek cuma günü mümkün olmadığını ama pazartesi günü eğer kendisi de uygun olursa seve seve görüşmek isteyeceğimi söyledim.Pazartesi günü aradım ve 14:30 gibi buluşup öğle yemeği eşliğinde keyifli bir sohbet ve gün geçirdik İlknurumla.Oğlu Yağız'da yanındaydı.Öyle şeker,öyle güzel bir çocuk ki Yağız;tabir-i caizse ağzımın suları aktı karşısında.Annesi gibi çok güleryüzlü ve tatlı dilli.Pek sevdim pekk.Blogların böyle arkadaşlar hediye etmesi ne güzel.Bu işin en cazip yanlarından biri bu sanırım.

Dün de YA'nın bu yıl ilköğretime başlayacağı okulu,ikinci dönem ana sınıfına orda devam etmesi için kayıt işlerimleri ile ilgili bilgi almak amaçlı ziyaret ettim.Hem okula adapte olması hem de yeni arkadaşlar edinmesi için böylesini uygun bulduk ve YA'yı da bu konuyla ilgili bilgilendirdik.Gayet ılımlı karşıladığı duruma karşı ilk cümlesi "tamam ama Rohat'ta o okula gelsin" oldu.Yaramazlıkları tek başına yapamazdı ama dimi?
Okula girdiğimde kendimi sahiden de pek tuhaf hissettim.Minik oğlumun bu denli çabuk büyüyüp ilkokul sıralarında oturacak yaşa gelmiş olması melankolik hisler gark etti bende.Seneye o yolları bolca arşınlayacak olmak da azıcık korkuttu desem.Hele 2 sene sonra ikizlerin de dahil olacak olması....

Canımız sağ olsun,huzurumuz daim olsun da varsın mesaimiz bol olsun...

20 yorum:

  1. iyi ki yazamamışsın :) ya bir de yazsaydın?

    YanıtlaSil
  2. İsyerindeki yogunluktan dolayi bazen bende de oluyor sanal ortamdan uzaklik.Ama dedigin gibi iyi de oluyor.Ozellikle evde twitterin basindayken esim artik kizmaya basladi. :)) Onumuzdeki yil zorlu ilkokul yili bizi de bekliyor.Gerci onumuzdeki yil gonderip gondermeme konusunda hala kararsizim ama.bakalim sene sonuna dogru karar vercegiz.

    YanıtlaSil
  3. Ben kararlar aldım bir süre önce. Çünkü gerçekten, bu dünya her ne kadar hoşuma gitse de oğlumdan zaman çaldığımı hissediyordum. Blog okumak, yazmak, araştırma yapmak vs. için ayırdığım süre her geçen gün artmaya başladığında... Öncelikle, Rüzgar'ın yanındayken artık acil bir şey olmadıkça bilgisayar açmıyorum. Ayrıca hafta sonları yazı yazmıyorum. İçimden gelmediği zamanlar da, sadece arayı açtım diye yazmaya çalışmıyorum.

    Oğlan okullu oluyor demek ha? Hadi bakalım, hayırlısı!

    YanıtlaSil
  4. evet internetin bu insani sarhos eden durumundan ben de rahatsizim.
    ama ne iyi etmissin.
    demek ilknur´la görüstünüz ne hos ben de hepinizi görmeyi cok istiyorum.

    YanıtlaSil
  5. bloglar sayesınde o kadar cok şeye merak sarıyor kı ınsan dedıgınız gıbı bır oturduk mu kalkmak zor oluyor..dozajı iyi ayarlamak lazım

    YanıtlaSil
  6. aynen bende bloğa bakacağım diye girip saatlerimi bilgisayar başında geçirebiliyorum ve sonra kendime çok kızıyorum :(

    YanıtlaSil
  7. hiçbir şeye bağımlı olmamak lazım gelir aslında hayatta

    YanıtlaSil
  8. Ben çocuklar çok hasta sanırım o yüzden ortalıkta yok bu hatun demiştim meğer gezentideymissin.süper yapmışsın.sanalı gerçeğe katıp haticeyle ilknurla bulusmaniz çok hoş.umarım yaz çabuk gelir ve ben de sizi canlı canlı görürüm .

    YanıtlaSil
  9. Canım şımarttın beni vallahi :))) Asıl senin sohbetin çok hoştu ...Ağzım kulaklarımda döndüm evime ..Çok keyifliydi , döndüğümde tekrarlayalım ..
    Yağız seni de getirecekti annanesinin yanına :)
    Gittiğiniz oyunu duymuştum ,çok beğeniyorlar .ne güzel yapmışsınız ...
    Nette dolandığımda dinleniyorum galiba.Kitap okumak dışında televizyona ayıracağım zamanı nete ayırıyorum.İyi mi kötü mü bilemedim :)
    öpüyorum canım ...

    YanıtlaSil
  10. Gönülcüm detoks sana yaradıysa ne ala ama ben özledim senin blogu bir haftada. hak veriyorum gerçi biraz uzaklaşmak lazım sanal ortamdan ara sıra.
    Zamanın ne çabuk geçtiğine gelince bence en güzel çocuklar anlatıyor bunu insana.

    YanıtlaSil
  11. İzne ayrıldığım on günde evdeki pc tamirdeydi. öyle alışmışım ki aklıma takılanı nette bulmaya. yokluğunu hissetmedim desem yalan olur. ama netsiz bir hayat da gayet mümkünmüş.

    Şu blog arkadaşlarıyla buluşmalarınıza bayılıyorum. kıskanıyorum .

    Şimdiden başladı demek okul telaşeleriniz Gönülüm. Başarı yoldaşları olsun inşallah tüm kuzuların. Öpüyorum

    YanıtlaSil
  12. senin blogda bi yerde çocukların doğum tarihi vardı diye hatırlıyorum, bulamadım. bizim büyükler de aynı yaşta galiba çünkü elif de 2012 eylül de anaokuluna başlayacak. 2007 doğumlu. ama ben seneye de kreşinin anaokulu bölümüne göndermeyi düşünüyorum. adaptasyon zor olacak bizde.

    ben de artık çok sık yazmıyorum. daha az vakit ayırıyorum bloglara, dönemsel dediğin gibi, nasıl iyi hissediyorsak öyle :))) öpüyorum...

    YanıtlaSil
  13. toprak,
    :)

    yadigarcım,
    twitter sarmadı beni nedense.İyide oldu aslında.Bir de ona bulaşmayayım:)
    Senin kız da 2006 doğumlu mu?Eğer öyle ise neden göndermekte tereddütlüsün?

    YanıtlaSil
  14. Katılıyorum Görkemcim,
    Ben de onlar evde ise şayet oturmamaya özen gösteriyorum.Çok acilse ayakta iki saniye göz atıyorum o kadar.Zaten akşama kadar ayrılar bizden ne gerek var dimi onlarla geçecek keyifli dakikaların önüne geçmeye.Uyuduktan sonra tüm saatler bizim.Ondan da eş rahatsız oluyor gerçi:(

    YanıtlaSil
  15. Aslıcım,
    İyi oluyor böylesi toplaşmalar,hele ki böyle güler yüzlü,art niyetsiz,özü sözü bir insanlarla olunca..
    Keşke burda olsan sende...

    nohut odacım,
    bu aleme daldın mı çıkmak kolay olmuyor ne yazık ki.Dozu iyi ayarlamak lazım evet ama bazen kaçıyor işte...

    YanıtlaSil
  16. Elifcim,
    Manyak bişey bu internet bağımlılığı sahiden de.Sigara gibi beter bişey.Artık hastanelerde böyle bir bölüm açılıyor duymuşsundur değil mi?

    bir demet hayat,
    öyle ama alıkoyamıyor insan kendini bazen:(

    YanıtlaSil
  17. Sitarem,
    gezmelerdeydim sorma.Amannn iki günlük dünya,başka nasıl çekilir ki dimi ama?
    Keşke burda olsan da beraber gezsek:)
    Hatice ile sık görüşüyoruz zaten.İlknurla da ikinci oldu bu.Ama çok iyi oldu.Çok cici bir hatun kendisi.Senin gibi yani:)
    Yo yo kimse senin kadar çatlak olamaz:)))

    YanıtlaSil
  18. İlknurcum,
    Görüşelim,hep görüşelim.Özellikle Yağızla bir araya gelmek için can atacağım bilesin:)
    Keyifli günler geçir İzmir'de.Annene de benden bolca selamlar ilet.Yağızımıda öp olur mu?
    Sevgiler çookk..

    Esracım,
    Canımmm bende seni okumayı çok seviyorum bilesin.
    Öpüldün çoookkk...

    YanıtlaSil
  19. Nilhancım,
    Hakkaten eliminiz kolumuz olmuş bu hınzır alet vesselam.Bende googlesız bir hayat düşünemiyorum.
    Kıskanma buluşmalarımızı şekerim,çık gel bir gün sende.Ne güzel olur bak.
    Ha ne dersin?Değişiklik olur senin içinde...

    YanıtlaSil
  20. Nihanım,
    Benim büyük 2006 şubat doğumlu.Senin kızdan büyük yani.2012 Eylül de başlıyoruz biz okula.
    Çalışsam bende mecburen kreşin anaokuluna gönderecektim saatlerinden dolayı,fakat evde iken sorun olmayacağından böylesini uygun gördük.
    Öperim canım...

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails