4 Ocak 2011 Salı

Kikirik Biraderler...

Bizim evin oğlanları bir muhabbetteler bir muhabbetteler öyle böyle değil.Yanyana geldiler mi hemen kendi dillerine geçiş yapıyor ve kikir kikir kikirdeşmeye başlıyorlar.
Bu genellikle keyif verici bazen de sinir bozucu olabiliyor.Öyle ki,bir dolu anlamsız kelime havada uçuşuyor ve peşi sıra kahkahalarla gülüşmeler,yerlere yatışlar,birbirinin üstüne atlayışlar derken tam bir karmaşa ortamına zemin hazırlıyorlar.Bu akşamda onlardan biriydi.
Biri okuldan,diğeri ananeden eve dönmeleriyle birlikte daha kapıda başladılar oynaşıp sırnaşmaya.Üstlerini değiştirip,ellerini yıkamalarının ardından,derhal soluğu yanımda aldılar.Mutfakta yemek hazırlamakla meşgul olan şahsıma "Anne supangle yapalım mı?" arzuhalini iletmek suretiyle geçen diyaloğun ardından bol kahkahalı,adrenalini yüksek gecenin ilk startı verildi.
"-Ben yapıcam"
"-Hayır ben yapıcam"
Anne akşam yemeğinin selametini düşünerek, duruma hemen müdahale edip,
"-Hanginiz yemeğini daha hızlı ve sorunsuz bitirirse,supangleyi onunla yapacağız" 
diyerek ikisini de mutfaktan çıkardı tabi
.Anne-baba mutfakta yemek hazırlıklarıyla uğraşırken(babamız salatada süperdir)içerden gelen kahkaha sesleri keyiflerinin pek yerinde olduğunun sinyallerini vermekle birlikte
"-acaba içerde bizi ne gibi sürprizler bekliyor" endişesini taşımaktan da alıkoyamıyor bizi haliyle.

İşimiz bitipte salona geçtiğimizde ortalığın dağılmasından başka bir vukuatın olmaması (dağınıklık artık nazarımızda doğal karşılandığından sorun teşkil etmiyor) içimizi rahatlatıyor bir nebze.

Yemeğe oturduktan sonra,her fırsatta birbirlerine bakıp, laf atarak gülüştüler veletler.Bu kadar kikirdemelerine neden olan kelimelerden aklımda kalan bir kaçını not etmek isterim.
"ayak kokusu"(okulda arkadaşından duyduğu bu söz dizisi epeydir dilinde,nihayetinde kardeşi de repertuarına aldı hiç sektirmeden)
"kaka pipisi"????? anlamını/anlamsızlığını bende çözebilmiş değilim ama onların dilinde epey komik bişey olsa gerek.
"pimpi,çinçi,kukuş" Yamaç beyimizin kendilerine taktıkları isimlermiş bunlar.
Pimpi:Zeynep
Çinçi:Rüzgar
Kukuş:Yamaç

Hey Allah'ım ne denir ki...Yaratıcılıkları müthiş.

Bir iki kelime daha vardı ama,biz büyüklerin lügatından konuşmadıklarından,hafızamı zorluyor ama çıkartamıyorum.Onu da bir ara not ederim artık.
Ertesi gün:
İşte dünden hatırlayamadığım bir iki tane daha yeni kelime;
"benim ağzım popo çıkanı" meali:benim ağzımdan popo çıkıyor anlamında kullanılıyormuş
"leş,lüş : bu da tarifi olmayan sırf kulağına hoş geldiğinden kullandığı bir ikileme.

Birkaç ikaz ve azarın ardından,yemek faslı bitince,kaldıkları yerden devam ettiler azmaya.Biri bişey söylüyor diğeri kahkahalarla onun söylediklerine gülüyor,arkasından biri diğerini itiyor.öbürü,itenin üstüne atlayarak karşılık veriyor.Biri çorabını çıkarıp diğerinin üstüne atıyor,aynı çorabı öbürü tekrar atana iletiyor.Fonda anlamsız kelimelerle kahkalar  eşliğinde tabi.
Bu kahkaha ve atraksiyonun dozu arttığında,anne-baba onların sesini bastırarak duruma müdahale ediyor mu?

e-ediyor haliyle.

Bizim ki de kafa sonuçta.
Hele ki ay sonu münasebetiyle,tüm gün,tam bir kaos halinde süregiden ve 19:00 gibi biten işsel savaşın ardından,ihtiyacımız olan sükunetin yerini alan , kaosun ev hali hiç çekilmiyor.

Ama bir taraftanda onların birlikte bu denli eğleniyor olmasından duyduğum mutluluğun tarifi yok.Üstelik kendi kendilerine eğlenip bize ihtiyaç duymamalarıda ayrı bir keyif sebebi.Fakat dedim ya,anne-baba günün getirdiği  yorgunluk ve stres sebebiyle, bu keyfi sürmek yerine,içine etmeyi daha uygun buluyor.

Azıcık şu çocuklar gibi görmeyi öğrenebilsek bu hayatı,sanki daha bir yaşanılır hale getirebileceğiz hem kendimize,hem daha çok çocuklarımıza....

11 yorum:

  1. Ne güzel aslında.Bende bayılıyorum onlar keyifle oynadıklarında.Ama mutlaka sonu ağlamak oluyor bizde.Kavga gürültü bizde de hiç eksik olmaz.Dağınıklığı ise hiç söylemiyorum.O evin normal düzeni haline geldi.Onlar yattıktan sonra ortalığı topluyorumda sanki benim evim değilmiş gibi geliyor.aaa birde kedi gibi birbirlerine sırnaşmaları yokmu o zaman ölüyorum işte.

    YanıtlaSil
  2. İki kardeşin sevgi dolu hallerini keyifle okudum , hatta okurken özendim .Yağız 'a hemen kardeş yapmam gerektiğini bile düşündüm.Kardeşiyle kingirdesin istedim.Bir ömür boyu aynı kahkahaları birlikte atarlar inşallah , sevgileri ve anlaşmaları daim olsun,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Canım ya çok eğlenerek okudum, çok tatlılar kesinilikle. Elbette kimi zaman sinir bozucu oluyorlardır ondan da eminim:) Böyle böyle büyüyorlar işte...

    YanıtlaSil
  4. O elde simit karşıklıklı oturan pozdan bizde de vardı:))Maşallah...
    Çok tatlılar ama çokda zorlar bilirim.Kolaylıklar diliyorum...

    YanıtlaSil
  5. İkiz Annem evet keyifle oynadıklarında bizde keyifleniyoruz ama o keyif daimi olsa.Her an bombanın fitilini ateşleyiveriyorlar.
    Dağınıklığa bağışıklık kazandık zaten her ne kadar şikayet etsemde artık pek tepki vermiyorum bu duruma.

    YanıtlaSil
  6. içimizdeki karnaval,
    bir çocuğa verilecek en güzel hediye kardeş olduğu düşüncesine sonuna kadar katılanlardanım.Öyle keyifle oynuyorlarki.Kavgalarda eksik olmuyor ama birbirlerini görmediklerinde acayip özlem ve ihtiyaç duyuyorlar birbirlerine.Yamaç 2,5 yıldır 2 kardeşe birden sahip,özgürce oyuncaklarıyla oynayamasada,tek başınayken ki saltanata sahip olamasada o kardeşleriyle çok mutlu.sadece 1 kez "keşke kardeşlerim olmasaydı" dediğine şahit oldum.Bence,şayet ikinci bir çocuk düşünüyorsan, çok fazla beklemeden pratiğe geç derim.Zira arada yaş farkı çok olunca kardeş sahibi olmanın hazzını yaşayamıyor ki insan.

    YanıtlaSil
  7. Busecim,

    Teşekkür ederiz.Az kaldı,yakında senin evde de benzer şeyler yaşanacak hiç merak etme.

    YanıtlaSil
  8. Zuzuların annesi,

    Sizin çocuklarınıza bayıldım çok güzeller maşallah.Allah şanslarını da güzel kılsın inşallah.Zor hatta çoooookk zor olduğu kesin.Hele benim gibi kısa aralıklarla,üstelik tek çocuğun üstüne ikiz doğurarak,3 çocuğa birden sahip olunca duble zor.Ama anne destekleriyle ve sonsuz sevgileriyle çözülmeyecek şey yok.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Ben de bayılıyorum onları öyle izlerken.Aslında ikiz büyütmenin en keyifli anları.Ah bir de doğru düzgün oynamayı öğrenseler de oyunlarının en güzel yerinde o menim kavgasını başlatıp birbirlerini tırmalamasalar:)

    YanıtlaSil
  10. Valla Yaruzem burdan dinleyince masal tadında birşey, sen yazarken de eğlendin belki ama yaşarken ı-ıh.. çoğunluk delirtici:)

    YanıtlaSil
  11. aynı laflara aynı şekilde gülmeler bizde de var,pis kokulu ayak,pipili göt gibi edepsiz kelimeler pek hoşlarına gidiyor bu oğlanların,söleyip söleyip kahkaha atıyorlar,moda bu demek ki :) bizde oynayacak kardeş olmadığndan o çoraplar bize atılyor,bizim üstümüze zıplanıyor ve ayaklar koklatılıyor,ben koklayıp ''bööö,pis kokulu ayak' deyince de kahkahalarla gülünüyor..yine keşke kardeşi olsaymış da onla oynasaymış diyeceğim haliyle de ne zaman olacaksa bu kardeş artık ..öptüm çok

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails