22 Ocak 2011 Cumartesi

Yaruze hanesinde bir cumartesi sabahı...

Saat: 08:45
Yer: Yaruze evi
Kişiler:
Yamaç (YA:Bundan böyle kısa kod kullanılacak)
Rüzgar : RU
Zeynep: ZE
Anne-Baba

İkiz böcüklerin ikisi birden ayaklanıp koridorda anne babanın odasının hemen önünde hazır ol vaziyetine geçerler.O esnada anne uyanır.
ZE "anne çiçim geldi" diyerek arzuhalini iletir.
RU "benim de çiçim geldi anne" diyerek ondan eksik kalmaz.
YA'da bu sırada geceden anne babasının ortasına girmek suretiyle hala fosur fosur uyumaktadır.
Anne gözlerini zor aralayarak(nitekim gece karı koca koltukta TV izlerken uyuyakalmış,03:25 gibi yataklarına geçmişlerdir) kalkar yataktan ve ikiz böcüklerin ihtiyaçlarını gidermelerine yardımcı olur.
Bir ihtimal belki uykuya devam ederler ümidiyle tekrar yataklarına koyar,kendide sıcacık yatağına geri döner.Bir müddet süregiden sessizlik,annenin ohhh demesine sebep olarak,sızmasına fırsat vermişken,kıkır kıkır kıkırdanmalar ve takır tukur sesler annenin tekrar ayaklanmasına neden olur.
Kalktığında birde ne görsün,ZE ve RU annenin birer çift çizmesini geçirmiş ayaklarına koridorda takırtılar eşliğinde zevkten dört köşe dolanıyorlar.
İkisininde ayaklarındakileri çıkarıp artık uyuyacaklarından ümidi keserek salona doğru yol alırlar.
Bu sırada içerdeki hengameye daha fazla kayıtsız kalamayan YA da uyanır ve salondaki kalabalığa dahil olur.Anne,babayı uyandırmaya gittiğinde sıcacık yatağın davetine karşı koyamaz ve 10 dk daha uzanayım diye giriverir babanın yanına.Babasını kimseyle paylaşamayan ZE hemen gelip araya giriverir (evlilikler çocuklardan sonra neden eski formundan uzaklaşır sorusunun cevabıdır budur kanımca).
Anne : "Baba benim"
ZE : "Hayır benim, sen git"
Bu sevgi ve kıskançlık dolu dakikalara,içerdeki küçük erkeklerce çıkartılan yeni takırtılar eşlik etmektedir.
Acaba ne yapıyorlar?
Ve YA gelir yanımıza,
"Anne kalkın Rüzgarla ben size sürpriz kahvaltı hazırladık"
Aaaa ne hoş!!!
Hadi bakalım bizi ne gibi sürprizler bekliyor diyerek içeri gidilir.
Sahiden de kahvaltılıklar salona taşınmış ve sofra hazırlanmış.Bir tek çay bardakları ve çay eksik.Onuda anne hazırlayıverir,birde en sevdiklerinden patatesli omlet yapılır,yanında RU ve Ze tarafından hazırlanmış misss gibi taze sıkılmış portakal suyu ohhh kahvaltı tamam.
Bu sırada ZE tuvaleti gelmiş fakat yetişemediğinden altına kaçırmış,altındakileri çıkarıp yere atmış, öylece beklemektedir.Anne ZE yi kapıp banyoya koşturur,ufak çaplı bir duş aldırılır,üstü giydirilip salona gönderilir.Artık kahvaltıya oturulabilir.
Kahvaltının ilk dakikaları:
YA naz niyaz yemeğini yerken elini bardağa çarpar ve güzelim portakal suyu masaya nasip olur.(Al sana gerilim sebebi).Neyse,anne sıkıntıya mahal vermemek adına sıkınarak kalkar ve bir bardak daha portakal suyu hazırlayıp getirir.
Anne ve baba ahtapot misali kollarıyla üçüne birden yetişerek atraksiyonu,curcunası bol kahvaltının çocuklar kısmını nihayete erdirir.Yanısıra çocukları odalarına göndermek suretiyle kahvaltıda başbaşa kalınmıştır ya da en azından öyle zannediliyordur.Neden sonra anne gelen tıkırtıların peşi sıra giderek gördüğü manzara karşısında şoka girer.Mutfak dolabındaki tencerelerin tümü zemine indirilmiş mutfak savaş alanına döndürülmüştür.Her biri eline bir tencere almış sözüm ona yemek yapıyorlar,(ne kadar işgüzar veletlerim varmış ta haberim yokmuş meğer)Anne baba iş bölümü yaparlar,kahvaltı sofrası baba ,mutfaktaki karmaşa anne tarafından toparlanarak duruma müdahale edilir.Devamında baba tüm evi süpürmek suretiyle daha steril hale getirir.(Sağol varol,eksik olma hayatım)Anne de bu esnada mutfağa hakim olmuştur.Amma velakin çocuklar her fırsatta kavga kıyamet birbirlerine girerek anne babayı  daha ne kadar zorlayabiliriz diye hesap yapmaktadırlar.
En sonunda anne havlu atar ve ikizleri babalarına emanet ederek,sinemaya gitme planıyla YA'yı kaptığı gibi kendisini dışarı atar.
Peki sinemaya mı gidilir?
Planlarda ufak bir değişiklik yapılarak!!! çok sevgili architect  ile buluşulup güzel bir yemek yenir,ardından onlarla vedalaşıp YA ile birlikte Park turu yapılır ve 19:30 gibi eve varılır.
Eve gelindiğinde full atraksiyon devam elbette...

17 yorum:

  1. A, buluştunuz mu kız? Hiç haber edilmiyor bak.. sizi gidi siziler:) sevdiniz mi birbirinzi, yoksa gıcık mı oldunuz.. malum yüzyüze herşey değişebilir de:)

    YanıtlaSil
  2. Bir eksikle tam da bizim evin halleri:))
    Canım Allah hepimizin yardımcısı olsun ve bol sabır versin.Ben henüz kaçamıyorum ama çok iyi yapmışsın ufak bir kaçamak yapmakla:)

    YanıtlaSil
  3. Deli annem,bu bizim 2. görüşmemiz yüzyüze,sevdik tabi birbirimizi,sevmesek 2. ye görüşmezdik di mi Gönül :)bi de çocuklar kaynaşsa çok iyi olacak,plansız bir buluşmaydı bu,ani oldu,bir dahakine seni de bekleriz,nazlanma gayrı,sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Delicim,
    Biz daha öncede görüşmüştük Haticeyle,bu ilk değil yani.Sevdik sevdik,çok şeker bir hatun Hatice,oğluda öyle...Ama nedense bizim veletler pek yaklaşmadılar birbirlerine.
    Sen gelirmiydin ki..Eşinin burd olmadığından bahsetmiştin yan..Bi de spontane gelişti plan yapmamıştık.Ben aradım dışarı çıkınca,oda görüşelim istersen dedi,bende atladım hemen.
    Senin kulaklarınıda çınlattık bol bol canımıniçi...
    Öpüldün..

    İkiz annem,
    aminnn diyorum en kocamanından.Umarım sende böyle fırsatlar yaratabilirsin.İyi geliyor valla..
    Öperim senide.

    YanıtlaSil
  5. okurken başım döndü, üç çocuk aman Allah'ım...
    Kahvaltı hazırlamaları süpermiş...

    YanıtlaSil
  6. Haticem aynı anda aynı şeyleri söylemişiz.Sevdik tabi,daha da görüşeceğiz inşallah...Umarım çocuklarda bir dahakine biraz ısınırlar birbirlerine..
    Öptüm çok

    YanıtlaSil
  7. Hem okudum hem guldum hem de sabrınıza hayran kaldım. Oh Yamac'ı da aldım cıktım kısmı ne akıllıca olmus;). Ona da yazık, bır sen varken ıkı bıdık daha gelıyor...

    YanıtlaSil
  8. Annelili,
    Ara sıra benimde başım dönüyor ama alıştım artık.Biri bana 2,5 yıl arayla 3 çocuk sahibi olacaksın dese,eşek şakasının böylesi diye güler geçerdim herhalde.Ama hayat bu herşey mümkün olabiliyor insan hayatında..
    Kahvaltı evet süperdi..

    YanıtlaSil
  9. Kiraz çekirdeği,
    Teşekkür ederim.Sabrıma bazen bende hayran kalıyorum.Hatta eşimde..Sanırım sinirler uyuşuyor bir süre sonra.Yoksa feci asabi bir kişiliğimdir ben.Valla aldım çıktım ne de iyi ettim.Kocacımda sağolsun bakıverdi veletlere,gerçi uyumuşlar biz gideliberi,oda kafayı dinlemiş bu sayede.
    Ayrıca Yamaç'a yazık deyip yaramı deşmeyiniz lütfennn!!!
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Günün madalyası alacak hadiseler bunlar üstün sabır gerektiriyor cidden hayran kaldım maşallah diyeyeim ben 1 tanesiyle kafayı yiyorum.

    YanıtlaSil
  11. Nehir İdacım,
    teşekkür ederim ama öyle madalya falan alacak kadar süper olduğumu düşünmüyorum.Başa gelen çekilir hesabı...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. yaruzem ne tatlılar ama ya:))karışık tost gibi çıkmışlar:))öp kuzuları benim için.. maşallah üç silahşörlere benden..

    YanıtlaSil
  13. teşekkür ederim annecim,
    Benzetmene bayıldım,karışık tost haaa:)))
    Öperim tabi ne demek,en sevdiğim aktivite..
    Bende senin kuzuları ve seni öpüyorum
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. amanın okurken yoruldum.bileğinize bacaklarınıza kuvvet,kafaya esenlik

    YanıtlaSil
  15. tanıyorum ben bu sarmal kargaşayı:)
    biraz fark var gerçi. bizim babamız öyle elde süpürge falan tutmaz. gazete, kumanda, maus olur belki ama süpürge asla ve kat'a:)

    sevgimle

    YanıtlaSil
  16. neval,
    teşekkür ederim.Gerçekten ihtiyacımız var.

    Gülgün,
    Sende alıver o zaman eline kumandayı,gazeteyi,geçiver yanına...
    Hayat ona güzelse,sana da güzel olsun dimi ama..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. sizi tebrik ederim, üç çocuğu idare etmek gerçekten zor ama süpersiniz maşallah :)

    YanıtlaSil

Yorulmadan yorumladığınız için teşekkür ederiz...

Related Posts with Thumbnails